RADIOSITE Fórum

• Informatika

#52872  Szerző: donder

Nos, volna egy jó nagy gondom... :mellow:
Van egy 2 és fél éves asztali számítógépem... Még mindig elég gyors, de van vele jónéhány problámám...

A konfig:
Mercury ház és 300 W-os táp
ASRock 775i65G alaplap
Intel(R) Celeron 2,93 GHz proci
DDR-2 RAM 2x 1 GB
120 GB ATA MAXTOR merevlemez
SAMSUMG HL-DT DVD-RW (már régen bekrepált így nincs is rákötve...)

Nos, elsődleges problémám:
Felismeri ugyan a PCI kártyáimat, de köbö 20 nap utáni használat után nem ismeri fel az egységet. (Így jártam a C-Media 8138-as 5.1-es hangkártámmal, a LEADTEK WinFast 1800T DVB-T Tunerkártyámmal, és egy D-Link DGE-528T- típusú hálókártyával. Megnéztem a BIOS-ban az IRQ portokat (kiosztásokat) de mindegyiknek volt külön portja (nem ütközött kettő egymással)
Jó ideje foglalkozom már gépekkel, de ilyen problémával még nem találkoztam...
Voltam a CTS-nél is (Debrecen, Maróthy György utca ?8? PC szaküzlet és szervíz) de szerintük semmi baja, csak én nőttem ki... Nos ez nincs így, mert ha gépezek, sem ezt használom, hanem a 2004-es ASUS A2500H típusú laptopomat, ami mellesleg qrva lassú, mégis megvagyok vele (és az nem krepál be alattam). Szal mit tegyek? Egyenlőre most nincs benne a vidikártyán kívül semmi... (Ami még érdekes, hogy az AGP-s vidikártyát minden gond nélkül kezeli... De ezen kívül semmi mást nem kezel normálisan, ami PCI-os...) A vidikártya típusa: ATI READON SHAPPIRE HD 3850 512 MB
:( :(

Ami mégjobban ledöbbentett, hogy a gép valahogy különösen érzékeny arra hogy ha használat közben (üzemi idő alatt) mozgatom, vagy esetleg a belsejében épp csak egy kábelt húzok ki (mondjuk az előlapi usb cable-t...)

És még egy: Miért nem tudja kezelni az 1'44''.es floppy-t? A BIOS-ban engedélyezve van, be van dugva, a floppy kábel vadonat új, minden normálisan csatlakoztatva...

Mit tegyek? Miket tanácsoltok? Mert már nagyon kezdem elveszíteni a reményemet eziránt a gép iránt... :( :( :(
 #52681  Szerző: donder

szivesen! :) :yes:
 #52678  Szerző: Pasa

Nyertél! Újraraktam és most működik. THX! :yes:
 #52677  Szerző: donder

akkor nem tok mást... :o
 #52676  Szerző: Pasa

Kép
 #52675  Szerző: donder

sztem telepítsd újra... Nekem minden pitiszkapeti nélkül beolvasott egy win 95 telepítő cd-t...
 #52674  Szerző: Pasa

XP SP3 van. Elindul, de akármilyen lemezt teszek be, mindig hibát jelez!

"Scanning aborted
Invalid or damaged ecc file"
 #52672  Szerző: donder

Win 7-ed van Pasa? Ha igen, akkor jobbegérrel katt a feltett progi parancsikonjára, Tulajdonságok, Kompatibilitási mód, és itt állítsd be a Windows XP SP3-as komp. módot! Ha XP akkor mennie kell, mert nekem megy...
 #52646  Szerző: LuciFerko

Ghee írta:
LuciFerko írta:91-es árlista:
http://logout.hu/dl/upc/2010-08/95837_img_1930.jpg
:blush:
Innen a legjobban a mátrixnyomtatók tartják az árukat a mai napig. Főleg az Epson DFX. :yeah:
nekem is volt, vmi orosz típus:D olyan hangos volt mint a picsa :D
  • 1
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 330