ravasz írta:Dani írta:Akvától kérdezem:Nem gondolkoztál még azon,hogy esetleg a Risefm-nél folytasd a rádiózást?
Ez elég kínos kérdés. Ilyenkor törni kell a koponyát, ha diplomatikus akar lenni az ember. 
Először is köszönöm a kérdést. Itt most nyilván nem arról van szó, hogy szeretnék-e rádiózni, mert erre a válaszom határozott igen. A kérdés az, hogy a jelenlegi körülmények között érdemes-e egy jól fizető másik állást egy kevésbé biztos állásra felcserélni, legyen az Rise FM vagy bármelyik másik média.
Közgazdászként sokat foglalkoztam a válság okozta mikroökonómiai (és egyéb) következményekkel, röviden összefoglalva arra az eredményre jutottam, hogy a folyamatosan növekvő munkanélküliség, hitel törlesztőrészletek és csökkenő reálbérek azt eredményezik, hogy a lakosság kiskereskedelmi kereslete is drasztikusan csökken. (ebbe azért egy picit gondoljunk bele jobban: a lakosság nem a szórakozásból, utazásból, autózásból vett le, mert abból már nem tudott, hanem a mindennapi költéseiből!)
Ez sajnos odáig vezetett, hogy a gyártó és szolgáltató vállalatok a csökkenő kereslet miatt sokkal kevesebbet tudnak reklámra, marketingre költeni, amivel igen nagy bajba sodorták a rádiókat, tévéket és újságokat is.
Erre a média egyik fele megfelelő választ adott (RTL Klub csökkentette létszámát, olcsóbb műsorokat gyártanak, stb.), másik része fejvesztve keresi a helyét a piacon több hirdetőt remélve (ilyen a Roxy is).
Sajnos a fentiek alól a RiseFM sem kivétel, korábban sem volt túl sok pénzük, valószínűleg most sem tolonganak a hirdetők. Annak idején pont a nemfizetés miatt akart elállni a szerződéstől a PontFM.
A fentiekkel arra akartam csak célozni, hogy nem biztos, hogy ezekben az években a legzsírosabb, legbiztosabb állásokat a médiában találhatjuk meg.