RADIOSITE Fórum

• DAB+

#57634  Szerző: csokie

Lenne egy kérdésem: most hogy már közel 94%-os a DVB-T lefedettségünk...
Ezek az új digitális adóantennák képesek lennének a DAB+ sugárzásra is egyidejűleg? Tehát nem kéne ugyanígy lecserélni az analóg FM adóantennákat majd a váltáskor? (remélem egyszer még megérjük)
(Nem tudom, lehet hogy hülye kérdés)
 #57532  Szerző: Ghee

Mauro írta:Nem csak nézegetem hogy mi újság a DAB+ vevők terén. És szomorúan látom hogy ennyibe kerül és nincs rajta digitális kimenet.
Addig semennyit nem adok ki DAB+ tunerere míg nem dől hogy lesz e belőle valami. Főleg azért nem mert ez még DRM-t se tudja és ki tudja hogy jövőbe szükség lesz rá. De nevetséges hogy még a digitális kimenetet is kispórolták. :x
Pedig egy digitális kimenet egy ilyen készülékben szinte semmibe sem kerül - max. a csatlakozó árába...
 #56718  Szerző: Gyurii91

OFF: Ez még a jövő zenéje, most a jelenlegi "technikával" elérhető magyar rádiózás legyen normális, mert tavaly óta elvileg mindennek meg kellett volna változni, igényesség, zene stb. terén, ehelyett minden maradt a régiben, sőt még talán itt-ott esett a színvonal elég rendesen.
ON
 #56481  Szerző: Mauro

Nem csak nézegetem hogy mi újság a DAB+ vevők terén. És szomorúan látom hogy ennyibe kerül és nincs rajta digitális kimenet.
Addig semennyit nem adok ki DAB+ tunerere míg nem dől hogy lesz e belőle valami. Főleg azért nem mert ez még DRM-t se tudja és ki tudja hogy jövőbe szükség lesz rá. De nevetséges hogy még a digitális kimenetet is kispórolták. :x
 #56477  Szerző: djlacee

Kiadtál rá 70kFt-ot??
 #56473  Szerző: LuciFerko

Ez hihetetlen.
 #56472  Szerző: Mauro

Sangean WFT-1-en nincs digitális kimenet.
:(
 #55471  Szerző: mimi

Én tartok attól továbbra is, hogy a non-profit rádióknál, kisebb városok, települések rádióinál nem lesz megoldás a DAB. Mindenképpen kell olyan technológia, amivel egy rádió saját eszközzel, saját maga sugározhat egyetlen műsort, ugyanolyan könnyen, mint most. Tőlem lehet ez digitális is, mindenképpen jobban ki lehetne így használni a rendelkezésre álló frekvenciatartományokat, de sokan nem tudnának még egy állandó sugárzási díjat is bevállalni, arról a költségről nem is beszélve, hogy a stúdiótól az adóig eljuttassák a jelet.
Nem hiszem, hogy az AH, ami profi eszközökkel és szakemberekkel dolgozik, nagy infrastruktúrát tart fenn, emellett még profitot is kell termelnie, jobban megérné, mint a saját sugárzás.
 #55459  Szerző: lali87

Én a 30000Ft-ot nem nevezném elérhetőnek.....nem mintha nem tudnám kipengetni, de egy mp3 lejátszóért még ha sokat is tud nem fizetnék ennyit....
Ha majd az 5000-es is veszi a DAB-ot akkor ráizgulok.....
és nyugi bele, ha eljön egyszer az átállás tudni fogja, de addig ez legfeljebb úri passzió.

70000-ért van 21"-os beépített DVB-T tuneres TV, 2-3 éve mindenki azt mondta ez soha nem jön el, és már itt van lassan nem lehet DVB-T nélküli TV-t venni. Ha a jó isten és a nmhh is így akarja lesz occó DAB vevő is 4-5 éven belül. 2013-tól indul be a nagyüzem elvileg.
 #55430  Szerző: Gyurii91

Csak az mp3 lejátszón mp3-t hallgatnak leginkább, és picit jómódú júzer az aki vesz ilyen kütyüt, ahogy az árakat nézem.

Átlag magyar "fiatal" vesz a ZÁBÉCÉ-be 5k-ért egy alapot, és azon rotálja azt az 50 zenét. :boldog:
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 72