RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#65889  Szerző: chab7

X
admin írta:A szolgáltatókra meg az jellemző, ami az összes többi multira. Ide csak a selejt jut, legyen szó kajáról, legyen szó építőipari termékekről, műszaki cikkekről, vagy épp internetszolgáltatásról.
Na pontosan így működik ma sajnos az üzlet Magyarországon (ha nem az egész világon) ahogyan leírtad. Bármiáron. Ez az a szó amivel legjobban jellemezhető ma az üzleti élet.
De ezzel - nem is nagyon sokára - a saját farkába fog minden ágazat beleharapni ha nem hagyja abba ezt a viselkedést. Mi - a fogyasztók és az adott ágazatokban dolgozók - már nem számítunk ebben, csak a profit. De az bármiáron. Legyen vacak, hulladék, káros, stb. Csak pénz legyen belőle.
De lassan az is elfogy és akinek lesz is sok, az sem fog sokáig sokat érni. Csúnya jövőnek nézünk elébe.
 #65833  Szerző: markfelt

ropi21 írta:
admin írta:Sajnos a magyar rádiós piacnak lőttek és saját magát nyírja ki.
tekintettel arra, hogy ugyan ez az érzésem ezzel az oldallal kapcsolatban is, amint megtalálom, hol lehetne törölni az összes eddigi hozzászólásom, inaktiválom a felhasználói fiókomat

mások megpróbálták szépen, nem sikerült
én próbáltam támadólag fellépni, hátha sikerül korrekt viszontválaszt kapnom (legalább így) bármilyen témáról is legyen szó..

valami rosszul történik, nem véletlenül törölte magát a közelmúltban több régi tag

amennyiben nincs lehetőség saját hozzászólást törölni (ezidáig ezt tartom valószínűnek) megkérném a vezetőséget, tegyék meg helyettem. amint ezen hozzászólásomon kívül nem marad több a fórumban, a hozzáférésem megszüntetését is kérném (ahogy látom, erre sincs lehetőség felhasználó oldalon /wtf?!/ )

kívánhatnék jókat, de tulajdonképpen nem akarok. talán ha kívánhatnék még egyet, ugyan azt a fórumot kívánnám, azt a családias, hobbi szintű beszélgetést, amely még évekkel ez előtt volt. a mostani már nem tetszik
Ennek semmi akadálya, az alteregódat tegnap már úgyis töröltem.
A megírt hozzászólások törlésére nincs mód.
 #65829  Szerző: csokie

Szerintem, az audió reklám nem tud akkora hatást kelteni a "fogyasztó-barom"ban, mint egy audió-vizuális reklám. Amelyik reklámban állat, vagy gyerek van, azt veszik az emberek, attól függetlenül, hogy kell-e nekik vagy sem. Itt kéne elgondolkodni, hogy mennyire manipuláló és jobban eladható egy tv reklám, mint egy rádióreklám. ("Hiszem ha látom", és egyéb közhelyek jutottak most eszembe.)
 #65826  Szerző: ropi21

admin írta:Sajnos a magyar rádiós piacnak lőttek és saját magát nyírja ki.
tekintettel arra, hogy ugyan ez az érzésem ezzel az oldallal kapcsolatban is, amint megtalálom, hol lehetne törölni az összes eddigi hozzászólásom, inaktiválom a felhasználói fiókomat

mások megpróbálták szépen, nem sikerült
én próbáltam támadólag fellépni, hátha sikerül korrekt viszontválaszt kapnom (legalább így) bármilyen témáról is legyen szó..

valami rosszul történik, nem véletlenül törölte magát a közelmúltban több régi tag

amennyiben nincs lehetőség saját hozzászólást törölni (ezidáig ezt tartom valószínűnek) megkérném a vezetőséget, tegyék meg helyettem. amint ezen hozzászólásomon kívül nem marad több a fórumban, a hozzáférésem megszüntetését is kérném (ahogy látom, erre sincs lehetőség felhasználó oldalon /wtf?!/ )

kívánhatnék jókat, de tulajdonképpen nem akarok. talán ha kívánhatnék még egyet, ugyan azt a fórumot kívánnám, azt a családias, hobbi szintű beszélgetést, amely még évekkel ez előtt volt. a mostani már nem tetszik
 #65770  Szerző: markfelt

Gyurii91 írta:Tudom a fórum 90% elég cinikusan, hülyének kezel, de szerintem média "csatornái" (tévék, rádiók, szolgáltatók) nagyon leengedték a színvonalat. Szűnnek meg, alakulnak, drágulnak a dolgok. A minőség, érték meg 0. :roll:
Ha úgy érzed, hogy hülyének kezelnek, azt csak magadnak köszönheted. Többször előfordult már, hogy azért írtál baromságot, mert nem olvastál végig egy hosszabb hozzászólást, vagy egy cikket.

Egyébként nem vagy hülye, csak sokaknak nem megy könnyen a fórumozás, lásd ezt az új csajt. Be kell illeszkedni, alkalmazkodni kell és néha átgondolni a szövegedet, mielőtt megnyomod az "Elküld" gombot.

Egyébként most kivételesen egyetértek és itt, eldugva le is írnám a hozzáfűznivalómat.

Sajnos a magyar rádiós piacnak lőttek és saját magát nyírja ki. Vannak olyan nagyobb és sok esetben piacvezető rádiók, amik tudják már hónapok óta, hogy meg fognak szűnni, vagy azért, mert nem sikerült kilobbizni a folytatást a vezető politikai körökben, vagy azért, mert megunták, nem tejel jól a dolog és befejezik. Ezek a rádiók olyan alacsony áron értékesítik a reklámidőt, mint egy drágább reklmújság. Szinte minden megyeszékhelyen van ilyen, Budapesten több is.

Például a leghallgatottabb budapesti+balatoni rádió reklámideje olcsóbb perpillanat, mint az egyik Balatonra száműzött dance rádió. Pedig 20× annyi embert ér el. Persze, hogy tele van reklámokkal! De ez nem jelent semmit... lehet, hogy a dance rádió többet keres a 2-3 ügyfelével.

A hallgatottság se lényeg már, a hirdetők árérzékenyek. Ott hirdetnek, ahol olcsóbb. És hatalmas a szórás. A hallgatottsági mérés más miatt sem érdekli már a hirdetőt: vannak, akik szemrebbenés nélkül hazudnak. Mindenki azt mondja magáról, hogy a leghallgatottabb, van, aki csak a célcsoportokkal variál, van, aki a mért időszakokkal kozmetikázik és van, aki simán átírja a számokat, vagy kreál egy forrás nélküli grafikont, kinyomtatja és viszi a hirdető ügyfélnek. Ez hatalmas bizalomvesztés a hirdetők részéről, akiket amúgy is nehéz meggyőzni őszinte érvekkel, hogy miért lesz jó neki, ha a rádióra költi a válság miatt elég szűkre szabott marketingkeretét.

Adott egy gagyi országos rádió, ami háromszor annyiért szórja ki a reklámokat, mint a másik országos. A másik színvonalasabb, sokkal hallgatottabb, de leépítésre kényszerül, mert a vetélytársa tisztességtelen.

Adott egy körzeti rádió az egyik megyeszékhelyen, amit alig hallgatnak, még műsorszolgáltatási díjat sem fizet, de annyira lemegy az árakkal, hogy a legtöbb hirdetőt magához csábítja. Hiába hallgatják 10× annyian a konkurenciát, eszébe sem jut a hirdetőnek, hogy azt válassza, amelyik rádióval a nagyobb kiadás ellenére sokkal jobban járna. Aztán csalódik és megfogadja, hogy rádióra többet sosem költ.

Minősíthetetlen üzleti magatartást művelnek páran. Tönkreteszik a piacot, mert az a hirdető, aki korábban X hallgatót elért egy összegért, az ennek a rádiónak a megszűnése után nem fog 5× annyi (de már reális) összeget kifizetni a másik rádiónak, inkább hirdet a neten, vagy printben.

Ezért tartunk ott, ahol, legalábbis rádióilag. Lett volna lehetőség a változtatásra egy szakmai médiatörvény megszületésével, de ilyen nem történt. Ezért szűnnek most meg sorra a rádiók, a vállalkozások, a munkahelyek.

Egyébként direkt nem írtam konkrétumokat, de PÜ-ben szívesen elmondom, hogy ki kicsoda.

A tévés piacnál most nem kommentálnám a Való Világot és társait, ezek egyik szemszögből undorító, népbutító, primitív, alpári műsorok, másik szemszögből pedig kiváló és sikeres termékek, amiket profi marketingesek, kreatívok és jó üzleti érzékkel rendelkező producerek csinálnak.

A "miért nincs semmi ma sem a tévében?" kérdésre meg az a válasz, hogy: a kábelcsatornák vágják gallyra a színvonalat. Most már ott tartunk, hogy minden kis szar csatornán van egy-egy húzó tartalom, mert nagynehezen megszereznek valami jogot, amire a többihez képest kiemelkedő igény van, de aztán a többi műsor egy nagy sitt. A kábelszolgáltatók meg kénytelenek betenni, mert az emberek háborogni kezdenek, ha nem tudják nézni a Miami helyszínelőket a Viasat3-on. Azon a Viasat3-on, amin ezen kívül semmi más nézhető nincs sohasem.

Erre szintén egy normális szabályozás lehetett volna gyógyír, de nem. Ezt is elcseszték. Ahelyett, hogy inkább egy minimum nézettségi kvóta lett volna, amit ha elér egy műsorszolgáltató, akkor valamilyen kedvezményt kap, lett egy maximum kvóta, ami a nézettebb/nézhetőbb tévécsatornákat arra sarkallja, hogy vegyenek vissza, rakják tele magukat ismétlőműsorral vagy még gagyibb produkciókkal.

A szolgáltatókra meg az jellemző, ami az összes többi multira. Ide csak a selejt jut, legyen szó kajáról, legyen szó építőipari termékekről, műszaki cikkekről, vagy épp internetszolgáltatásról. Még mindig megéri Ausztriába járni vásárolni. Lehet, hogy az a porszívó semmivel sem olcsóbb kint, mint a magyar Media Marktban és tök ugyanúgy néz ki, de legalább működik 15 évig és nemcsak a garancia lejártáig.

Ezt is állami szabályozással lehetett volna megoldani. Ez sem sikerült.

Aki reagál, tegyen egy "X"-et a hozzászólása elejére, ha eljutott eddig. Köszönöm.
 #65766  Szerző: IstvánB

donder írta:Azigen.. ma délután jön egy levél, muter kinyitja,olvassa hogy feljelentettek minket két vasoszlop miatt a KT felügyelők, mert elv. nem lehet tőle elférni az autósoknak.. (Mellesleg az senkit nem érdekel hogy azok a qva vasoszlopok már több mint 20 éve ott rohadnak a földben...)
Anyu kérdezi jártak e itt?
Mondom igen, becsengettek, s kérdezték nem e volt sózva a járda... Egyből rávágtam hogy nem, és mondtam is hogy viszlát...
Megvan a véleményem a közterületesekről is... :x :x :@
Sózni amúgy is tilos már. Vagy csak errefelé?
 #65738  Szerző: Szd96

Zoey írta:
Szd96 írta:
Zoey írta:Két napja az mtv híradójában Bánkút volt "egy kicsit" odébbtéve, valahova Békéscsaba mellé tették... :S
Na igen! Én is néztem egy nagyot. Azért van vagy 150 km :D
150??? Van az 250 is!
Van, csak nem néztem térképre hirtelen :blush: :D
 #65724  Szerző: Gyurii91

Tudom a fórum 90% elég cinikusan, hülyének kezel, de szerintem média "csatornái" (tévék, rádiók, szolgáltatók) nagyon leengedték a színvonalat. Szűnnek meg, alakulnak, drágulnak a dolgok. A minőség, érték meg 0. :roll:
 #65717  Szerző: Zoey

Szd96 írta:
Zoey írta:Két napja az mtv híradójában Bánkút volt "egy kicsit" odébbtéve, valahova Békéscsaba mellé tették... :S
150??? Van az 250 is!
 #65716  Szerző: Szd96

Ghee, boldogat! :)
  • 1
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 542