RADIOSITE Fórum

• DAB+

#65897  Szerző: lali87

"nincs csatorna kínálat" ??? Akkor ez mi???
És az 5 muxból még csak kettő működik!

Kép
 #65866  Szerző: centerweb

Így van. Amely országok 2006-2007 után kezdték el az üzemszerű, rendszeres DVB-T sugárzást, azok többnyire az MPEG4 mellett tették le a voksukat. Azt pedig nem értem, hogy utóbbi és az ASO erőltetése között mi az összefüggés? Mert én szerintem semmi, és egyébként is, pont hogy késik emiatt, mivel a kormánynak még nincs teljes koncepciója a lekapcsolásra, és a rászorulók támogatására.
 #65864  Szerző: Zsolt

moby67 írta:Ez a Mindig tv is egy nagy baromság. Eladták a franciáknak az AH-t és rögtön mpeg4-re állitották a digitális csatornákat. Tudtommal csak a franciáknál van ez,mint a sekam is volt.E miatt is erőltetik a le kapcsolást. Nincs csatorna kinálat rajta.A pénz viszont kéne.
Szerintem is a netrádióké a jövő.
Tetszik a tényként közlő kijelentő módod. Franciaországban minden SD csatornát MPEG2-es rendszerben sugároznak. Hogy miért éri meg _valójában_ az MPEG4 az MPEG2-höz képest azt büntiből nem mondom meg, mert nem tetszik, hogy olyan területen próbálsz meg okoskodni, amiről jól láthatóan semmit nem tudsz.
 #65860  Szerző: mimi

Az MPEG4 nem hülyeség, MPEG2-ben egy HD műsor elvinne egy teljes csatornát, vagy 4-6 SD műsor férne egy csatornára. Már lehet válogatni rengeteg TV-típus között, ami tudja venni, és set-top boxot is lehet kapni 10 rugó alatt, szóval ez sem probléma. Az MPEG2 egyébként is csak kísérleti adás volt.
 #65857  Szerző: moby67

Ez a Mindig tv is egy nagy baromság. Eladták a franciáknak az AH-t és rögtön mpeg4-re állitották a digitális csatornákat. Tudtommal csak a franciáknál van ez,mint a sekam is volt.E miatt is erőltetik a le kapcsolást. Nincs csatorna kinálat rajta.A pénz viszont kéne.
Szerintem is a netrádióké a jövő.
 #65684  Szerző: lali87

Hát igen, DVB-T-re is lett eszköz lenne DAB-ra is :-(
Ha lenne hatósági, állami nyomás épülne a rendszer....mint a Mindig TV. De nincs és nem is érdekel senkit, elsikkadt.
Már a multiplex is ürül, nincs Juventus, RadioCafé, Swiss Satellite
Már csak 7-en őrzik a lángot az MR 3 csatija + 4 talkrádió röhej :-(
http://www.ahrt.hu/Digitalis_atallas/Di ... 20Mao.aspx
 #65679  Szerző: csokie

lali87 írta:Mi a baj a DAB+ al??? :blush: Lehet, hogy kicsit naív a kérdésem.....
Ha 16 országos csatorna lenne például, akkor a mostani 2-3 országos bevétele elosztódna a többi rádió között. Üzlet szimplán, azért nem jön a DAB+. Cucc, meg minden meglenne hozzá, csak a "médiapiac" nem szeretné pont ez miatt...
Bár én a DRM, és a DAB+-t támogatnám de nagyon, csak nem rajtam múlik, az meg hogy lassan internetes rádió van mindenhol, az nem jelenti azt hogy kihalna a rendes földi szórású rádió. A legnagyobb baj az, hogy ennek a DRM/DAB+ technikának már vagy 20 éve mennie kéne, 100%-os lefedettséggel, nem itt osztozkodni az MR1 helyi s z a r gyenge frekvenciáin, pl Bács-Kiskun megye.
 #65677  Szerző: markfelt

lali87 írta:Mi a baj a DAB+ al??? :blush: Lehet, hogy kicsit naív a kérdésem.....
Költséges a bevezetése, a nagyobb rádióknak (erősebb lobbi) nem érdeke, a felhasználók nem adnak ki rá pénzt, ráadásul nem is nyújt sokkal többet az FM-nél.

Ha jön és elterjed a 4G/LTE mobil technológia, az lesz a nyerő, azon lehet majd netrádiózni mobil eszközökön, így pl. autókban is (és sok egyéb mindent).

Eddig az Egyesült Királyságon kívül mindenhol megbukott a DAB/DAB+.
 #65675  Szerző: lali87

Mi a baj a DAB+ al??? :blush: Lehet, hogy kicsit naív a kérdésem.....
 #65660  Szerző: markfelt

Szerintem egyáltalán nem túlzsúfolt, elférne még itt kétszer ennyi rádió is. Hallgatnák is.

Sok a helyi rádió, kevés az országos - ez az egyik baj.

A vesztüket érző helyi, regionális rádiók és az egyik országos rádió pedig annyira lement az árakkal, hogy lassan a Szuperinfóban is drágábban lehet hirdetni. Ezzel tönkreteszik a piacot - ez a másik baj!

Sok a változás, elbizonytalanítják a hirdetőket - ez meg a harmadik baj.

DAB+ meg úgysem lesz már, szerencsére.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 72