RADIOSITE Fórum

• Informatika

#66235  Szerző: szemilan

#66117  Szerző: markfelt

Minél többször próbáltam wifivel, annál rosszabb eredmények jöttek ki a feltöltésnek.
Elsőre még megvolt a 3.

Biztos elfáradt szegény. :lol:
 #66109  Szerző: LuciFerko

admin írta:
LuciFerko írta:De azt tudni kell, hogy gyakorlatban az 54 megás rendszer 15/15 megát tud max!
Hát igen...

UPC Fiber Power 30/3 Ethernet kábellel a modemhez csatlakoztatva:
Kép

Ugyanez egy 54M-es Wifi routeren keresztül:
Kép

Nem piskóta.
uploadnak azért meg kéne lennie.
 #66103  Szerző: markfelt

LuciFerko írta:De azt tudni kell, hogy gyakorlatban az 54 megás rendszer 15/15 megát tud max!
Hát igen...

UPC Fiber Power 30/3 Ethernet kábellel a modemhez csatlakoztatva:
Kép

Ugyanez egy 54M-es Wifi routeren keresztül:
Kép

Nem piskóta.
 #66095  Szerző: LuciFerko

amúgy jól látom, hogy az N-es cuccok 2 csatornát használnak? Pl 1+5, 9+13.
 #66094  Szerző: Gyurii91

Nekem N-es, csak még pár év kell mire kell is a sebességgyanánt, addigra meg mindenki akinek régi, vesz új notit, ami már N-es..
 #66091  Szerző: LuciFerko

Mipi írta:A másik meg meg az hogy sokan írják hogy 4 fal sok meg vegyen rá ilyen erősítőt stb. Na a linksys azért kerül 12000 -be mert amelyik nekem van az az egész lakást lefedi plusz egész a hátsó szomszéd kertjéig jó vagyis nekem nem kellett szarakodni ilyenekkel. Linksys -en is van reset gomb ha netán elállítódik valami. A másik meg hogy nem a netes eszközökön kell spórolni. Ha az egész lakásban akar netezni akkor olyat kell venni ami az egész lakást lefedi és nem ilyen erősítőket meg xy dolgokat fúrni, átépíteni.
Valaki írta hogy minek 270 megabites. Igazából nincs sok értelme de mivel olyat árulnak és ma már nemigazán éri meg 54 megabiteset mivel szerintem nem 1 évre veszi meg a routert meg netán ott is elérhető lesz a 60-120 megabites net akkor megint lehet újat venni. A másik meg hogy gépek közötti adatforgalomnál is pl fájlüldés egyik gépről a másikra gyorsabban megy mint az 54 megabites, és mint tudjuk a 270 megabiteseknek jóval nagyobb a lefedettsége mint a 54 megabitesnek.
Hát a lefedettség az kb ugyan annyi :) amúgy LAN-on kívűl falura tényleg nem éri meg a 270 mega. De azt tudni kell, hogy gyakorlatban az 54 megás rendszer 15/15 megát tud max! Szóval ha ESETLEG 25 megás netet köttet be valaki akkor már N-es wifit célszerű venni. De az a másik, hogy az 1-2-3 éve vásárolt laptopokba még csak 54 megás a vevő :S De az újakba már N-es.
 #66089  Szerző: Mipi

A másik meg meg az hogy sokan írják hogy 4 fal sok meg vegyen rá ilyen erősítőt stb. Na a linksys azért kerül 12000 -be mert amelyik nekem van az az egész lakást lefedi plusz egész a hátsó szomszéd kertjéig jó vagyis nekem nem kellett szarakodni ilyenekkel. Linksys -en is van reset gomb ha netán elállítódik valami. A másik meg hogy nem a netes eszközökön kell spórolni. Ha az egész lakásban akar netezni akkor olyat kell venni ami az egész lakást lefedi és nem ilyen erősítőket meg xy dolgokat fúrni, átépíteni.
Valaki írta hogy minek 270 megabites. Igazából nincs sok értelme de mivel olyat árulnak és ma már nemigazán éri meg 54 megabiteset mivel szerintem nem 1 évre veszi meg a routert meg netán ott is elérhető lesz a 60-120 megabites net akkor megint lehet újat venni. A másik meg hogy gépek közötti adatforgalomnál is pl fájlüldés egyik gépről a másikra gyorsabban megy mint az 54 megabites, és mint tudjuk a 270 megabiteseknek jóval nagyobb a lefedettsége mint a 54 megabitesnek.
 #66087  Szerző: chab7

Nekem is Linksys van, amit a kollega lentebb linkelt, linuxos firmware, nagyon jól konfigolható vele, antenna erősség is állítható, sokan lóghatnak rajta, stabil, egy évben 3-4x van csak újraindítva. Én is csak ajánlani tudom a márkát.
 #66078  Szerző: LuciFerko

mimi írta:1./ Nem BNC, hanem N vagy SMA
2./ nem aljzat, hanem csatlakozó
3./ nem 60, hanem 50 ohmos
4./ koaxot vezetgetheted fölöslegesen a falban, ha nincs a végén antenna.
vagy jól leég az oszcillátor :punch:
  • 1
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 330