RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#66291  Szerző: colter

Most délután a komádi 101.6 Class Rds-el jött.
 #66285  Szerző: donder

Elképzelhető... Viszont a 7 elemes Délnek van állítva... :mellow:
 #66275  Szerző: gabor15

donder írta:101.8 Mi lehet akkor?
Véletlen nem a tokaji Rádió Max? Ma délelőtt is szépen szólt Debrecenben.
 #66245  Szerző: mimi

A radiátoros megoldás ellen szól az is, hogy ahogy olvasgattam, vannak olyan bátor sündisznócskák, akik, ha nincs földelt konnektoruk, képesek leföldelni pl. a számítógépet a radiátorcsőre. Vicces játék, nyírjuk ki a lépcsőházat...
Van olyan hülye is, amelyik leírja fórumon (nem ezen) a többinek, hogy "gányold bele valahogy a drótot az elosztóba" :D meg is nyalatnám vele.
 #66242  Szerző: LuciFerko

70 centis antenna az ideális :)
 #66240  Szerző: pébégáz

Nekem a Grundig rádióm vételi érzékenységét javította fel jelentősen két összeragasztott teleszkópantenna. A gyári antennája nagyon rövid, teljesen kihúzva is csak 30 cm körül volt. Aztán, amikor lejárt a garanciája, rátettem egy sokkal hosszabb antennát egy Unitráról, plusz még hozzáragasztottam a végére egy másikat egy szétszedett Sony rádiósmagnóról. Az így létrehozott "pecabottal" már fasza lett a vétel, úgy-ahogy DX-re is alkalmas. :)
 #66236  Szerző: csabyke

Volt régen sok éve amikro még a Juve810kHz is létezett egy dyras zsebrádióm ami egy nagy rakás ... volt..
Nos egyszer otthon volt valami festegetés, lakásfelújítás mittudomén és belebotlottam egy vékony aluminiumcsőbe, mely egy függönytartó kelléke volt
Szerintem majdnem 2m hosszú volt és pont rátudtam húzni az antennára

Az előtt egy darab Budapestről sugárzott rádió nem jött be akkora ratyi volt a kisrádió de ezzel az Alucsővel nagyon szuper lett a vétel...

--

Néhány fülkés Osztrák távolsági vasútikocsiban a fülkeajtók alukeretesek...
Annak támasztva a rádió antennáját csodák történnek a fémdoboz belsejében...
Bicske és Tatabánya között 1-2 helyen olyan szépen jön a Radio Wien (89,9) és Ö3 (99,9) mint az annak a rendje...
Arra emlékszem h valami nagyon zavarta a RADIO-N -t (97,9en) ezen a környéken

Ami a lényeg: ALUMINIUM!!!!
Az sokat tud segíteni

Nekem radiátor nem jött be

Ohh most itt kint az egyik lépcsőházban ahol gyakran megfordulok a lépcsőházban is AL korlát van :D
A lépcsőház fala üveg
És rátekerve az RDS-es MP3 lejátszóm fülhalgatóját úgy jönnek a Hesseni rádiók mint anélkül a környékbeliek
(plusz extra - a környék legmagasabb pontja az épület...)
 #66223  Szerző: csokie

Ati7 írta:Jaj!
Régebben a Sztár fm-et fogtam a radiátor segítségével.
Úgy látszik szerencsém volt. :D
Tudom, hogy jobban lehet fogni a radiátor csővel bizonyos adásokat, lehet benne valami köze annak, hogy az EPH rendszerek vége le van verve a földbe, vagy egy körföldelő aknához van csatlakoztatva, de annak oka van, hogy az miért csak arra használható hálózat, amire tervezték. :) visszajöhet rajta kisülés.
Egyik haveromnak is a Sony hifije így halt meg, mert a földelő vezetékre csavarta rá az antennája végét.
 #66214  Szerző: donder

101.8 Mi lehet akkor?
 #66208  Szerző: Ati7

Jaj!
Régebben a Sztár fm-et fogtam a radiátor segítségével.
Úgy látszik szerencsém volt. :D
  • 1
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • 541