RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#66827  Szerző: mlaszlo

csokie írta:Tipikusan az olcsóbb kategória szokott hamar kifeküdni, meg a nem megfelelően felületkezelt darabok.
Mit értesz olcsóbb kategórián? Mert ugye ezekből az égőkből a legolcsóbb is min. 4-500.-Ft, amit azért nem mondanék annyira olcsónak. Lehet, hogy a drágább árkategória minőségibb, de én abból is már nem egyszer kifogtam rövid élettartamút. Na most ha hamar kiég, akkor lehet amit megspórolok a fogyasztáson, azt kifizetem az égőkre :(
 #66826  Szerző: donder

:lol: :D
 #66814  Szerző: LuciFerko

Kép
:roll:
 #66811  Szerző: VR5000

mlaszlo írta:Akik használnak ilyen energiatakarékos égőket, azoktól kérdezném, hogy érzékeltetek már bármilyen jellegű csökkenést az áramfogyasztásban? :x
Biztosan van fogyasztáscsökkenés. Többször mértem műszerrel, és nem fogyaszt többet a névlegesnél egyik sem. Azzal már én is találkoztam, hogy 1 percen belül eldurrant. :shoot: Nem távol-keleti, hanem hazai gyártmány, az is igaz, hogy ez évekkel ezelőtt történt. Azóta a frissen vásárolt égőket rögtön bekapcsolva tartom 1-2 órát. Ha ezt kibírja, akkor később is jó lesz. Nekem egyébkén legjobb tapasztalatom mind fogyasztás, mind élettartam tekintetében nem a beépített elektronikás "csavaros" égőkkel, hanem a fojtótekercses FD jelölésű csövekkel van. Egyik-másik közülük már 6-7 éve üzemel napi min. 4-5 órát folyamatosan. :yes:
 #66807  Szerző: markfelt

Köszi még egyszer, kedvesek vagytok!
 #66797  Szerző: Attis

Szd96 írta:Admin, boldogot! :)
Csatlakozom!
 #66795  Szerző: Szd96

Admin, boldogot! :)
 #66792  Szerző: csokie

Főnököm mesélte, hogy mivel import fénycsöveink/égőink vannak, messzi-messzi kontinensekről szállítják el hozzánk, úgy oldják meg hogy minél olcsóbb legyen az előállítása, hogy a hajón szerelgetik össze a munkások. Namármost, a tengeren pára van meg sós levegő ezért mikor összeszerelik a fogyasztókat, ezért óhatatlanul is érintkezik a fém részekkel ez a fajta levegő. És ez az egyik ok ami miatt olyan hamar leadják a kulcsot ezek a fogyasztók. Tipikusan az olcsóbb kategória szokott hamar kifeküdni, meg a nem megfelelően felületkezelt darabok.
 #66791  Szerző: mimi

Az olcsóbb, ismeretlen márkájú energiatakarékos izzók rendkívül trágya minőségűek, hamar tönkremennek, zavaró a fényük, melegszenek, de a jobbakkal nincs gond, szerintem reális a ráírt teljesítmény is. A hangulatfény-kapcsolókat természetesen el lehet felejteni.
 #66784  Szerző: mlaszlo

Köszönöm a válaszokat, akkor nem vagyok egyedül a rossz tapasztalatokkal :(
Nekünk is van olyan égő, amivel hosszú ideje nincs probléma, de sajnos ez a ritka. Sajnos normál izzót már nem mindenhova tudnánk tenni, mert az EU ugye megszüntette az opál üvegű égőket, van olyan lámpánk aminek átlátszó a búrája, abba pedig a sima égőt nem a legjobb beletenni, mert bántja az ember szemét. Az EU-nak ez a húzása egyébként a BKV-nál is gondot okoz, olvastam hogy egyes villamosokon még régi izzós világítás van, eddig az opál égőkkel nem volt probléma, de most a sima átlátszók már bántják az utasok szemét is és nem tudnak ellene tenni.
  • 1
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 542