RADIOSITE Fórum

• Class FM

#68293  Szerző: moby67

Sajnálom az arra élőket,hogy nem mindenütt van országos adás és nem is várható. Talán a Classnak kéne lobbizni a Médiatanácsnál valami lehetőségért.
Ha más nem akkor egy kis adó is megtehetné.
 #68284  Szerző: colter

galga írta:
colter írta: Kíváncsi vagyok, hogy erre mennyi az esély, de jó volna ha idővel Szentesen is volna Class frekvencia.
Erre szerintem 0 az esély, ha megnézed a meglévő frekik is eléggé ütnek valamit, pl a 100,4 Neo iszonyat közel van a szegedi 100,2-höz, a helyi 106,1-es frekin van Szerbiában egy rádió adó Becsei telephelyel ami légvonalban elég kevés.A 95,7-n lévő +-t a Kékesi Neo ütiki elég sokszor a csongrádi tiszahídtól.A 91,6 Kossuth freki-t is használja Cecén szintén a kosuth, és Vasváron a Neo. És akor a szlovák, román, szerb rádiókról nem is beszéltünk amik Szentes és környékén elég jól jönnek. Igen jó lenne egy Class-os freki Szentesen, de szerintem esélytelen.
Akkor Csongrádon gondolom kocsiban már biztosan hogy jól lehet fogni a kékesi Classt, ha ennyire üti egymást a plusszal.
 #68281  Szerző: mimi

Cece meg Vasvár nem okoz különösebb gondot a szentesi Kossuthnak, a szabadkai 91,5 annál többet.
 #68275  Szerző: LuciFerko

galga írta:
colter írta:A 91,6 Kossuth freki-t is használja Cecén szintén a kosuth
Azt a Fortuna ;)
 #68272  Szerző: galga

colter írta: Kíváncsi vagyok, hogy erre mennyi az esély, de jó volna ha idővel Szentesen is volna Class frekvencia.
Erre szerintem 0 az esély, ha megnézed a meglévő frekik is eléggé ütnek valamit, pl a 100,4 Neo iszonyat közel van a szegedi 100,2-höz, a helyi 106,1-es frekin van Szerbiában egy rádió adó Becsei telephelyel ami légvonalban elég kevés.A 95,7-n lévő +-t a Kékesi Neo ütiki elég sokszor a csongrádi tiszahídtól.A 91,6 Kossuth freki-t is használja Cecén szintén a kosuth, és Vasváron a Neo. És akor a szlovák, román, szerb rádiókról nem is beszéltünk amik Szentes és környékén elég jól jönnek. Igen jó lenne egy Class-os freki Szentesen, de szerintem esélytelen.
 #68270  Szerző: colter

gabor15 írta:Amikor indult a Class FM és azok a pálcikaemberkés plakátok voltak, akkor Szentesen a MOL kútnál (ami elég közel van az szentesi adótoronyhoz) volt egy olyan és alatta, hogy 94,9 :D. Odakapcsoltam és persze semmi :D. Kár, hogy amikor döntöttek a frekvenciákról, akkor Szentesre nem tettek még egy nagy teljesítményű kereskedelmi frekvenciát...
Kíváncsi vagyok, hogy erre mennyi az esély, de jó volna ha idővel Szentesen is volna Class frekvencia.
 #68268  Szerző: gabor15

Amikor indult a Class FM és azok a pálcikaemberkés plakátok voltak, akkor Szentesen a MOL kútnál (ami elég közel van az szentesi adótoronyhoz) volt egy olyan és alatta, hogy 94,9 :D. Odakapcsoltam és persze semmi :D. Kár, hogy amikor döntöttek a frekvenciákról, akkor Szentesre nem tettek még egy nagy teljesítményű kereskedelmi frekvenciát...
 #68257  Szerző: racist

Promenád írta:Annak idején ezt a frekvenciát Szeged város vásárolta meg a körzeti stúdiónak, aztán hogy 24 órában menjen az adás átvették a Danubius adását. Szentes csak terv volt, mert egyszerűen nem volt pénze a Danubius Rádiónak fizetni az Antenna Hungáriának még a privatizálásuk előtt.
Legalább hülyeségeket ne írogass (bár ez a fórum nagyjából ma már erről szól). Milyen Szeged város??? 1988-ban hol volt szegedi önkormányzat szerinted? Ez a Magyar Rádió frekvenciája volt, amit a szegedi körzeti stúdió adására hoztak létre. A Danubius sem volt 24 órás akkor még. Ez egy nemzetközileg koordinált frekvencia, amire több, mint 20 éve ennyi a megengedett teljesítmény. A Danubiust csak pénzkereset miatt tették rá, a szegediek nagyot nyertek ezzel. Ez hivatalosan a Kossuth Rádió délmagyarországi frekvenciája.
 #68253  Szerző: Promenád

királyrák írta:
colter írta:
LuciFerko írta:94.9 sem?
Az csak kb Szeged 15-20 kilométeres körzetében fogható jól, utána sajnos sistereg, vagy nagyon gyengén jön. Pl itt, ahol lakom Szegedtől 40-45km-re inkább csak hifivel lehet befogni, autóban meg szinte élvezhetetlen a minőség... Egyébként is csak 0,6kW a 94.9 erőssége, egy országos rádió esetén szerintem ez nagyon kevés.
Igen, a 94.9 egy vicc, Vásárhelyig sem szól rendesen.
Igazad van. Sajnos Hódmezővásárhelyen ami 23 km-re Szegedtől csakis rádióantennával lehet fogni. De ennek több oka is van :egyszer az antenna iránykarakterisztikája déli, másrészt a Tiszai-Híd nagyon szépen árnyékol, megfogja a jelet, mert az egész torony nagyon alacsony. Annak idején ezt a frekvenciát Szeged város vásárolta meg a körzeti stúdiónak, aztán hogy 24 órában menjen az adás átvették a Danubius adását. Szentes csak terv volt, mert egyszerűen nem volt pénze a Danubius Rádiónak fizetni az Antenna Hungáriának még a privatizálásuk előtt.
 #68194  Szerző: királyrák

colter írta:
LuciFerko írta:94.9 sem?
Az csak kb Szeged 15-20 kilométeres körzetében fogható jól, utána sajnos sistereg, vagy nagyon gyengén jön. Pl itt, ahol lakom Szegedtől 40-45km-re inkább csak hifivel lehet befogni, autóban meg szinte élvezhetetlen a minőség... Egyébként is csak 0,6kW a 94.9 erőssége, egy országos rádió esetén szerintem ez nagyon kevés.
Igen, a 94.9 egy vicc, Vásárhelyig sem szól rendesen.
  • 1
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 510