RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#68242  Szerző: szemilan

DWC írta:
elek írta:...
[off] PÜ ment [/off]

Annyit még pontosítanék, hogy nem az a helyzet, hogy egyáltalán nem érdekelnek a reggeli műsorok, hanem mert nem szerepelt benne, amit hallgatok. Egyébként a rihegős-röhögős változattól tényleg falra mászok, és az emberek egy része szintén. Szintén közvélemény-kutatásos tapasztalat. A Mo. rádiói meg igaz történet. :]
Részemről is ment a PÜ.
És ne aggódj nem fogok semmilyen dolgot veled kapcsolatban elemezgetni. Főleg azt nem!
 #68231  Szerző: DWC

elek írta:...
[off] PÜ ment [/off]

Annyit még pontosítanék, hogy nem az a helyzet, hogy egyáltalán nem érdekelnek a reggeli műsorok, hanem mert nem szerepelt benne, amit hallgatok. Egyébként a rihegős-röhögős változattól tényleg falra mászok, és az emberek egy része szintén. Szintén közvélemény-kutatásos tapasztalat. A Mo. rádiói meg igaz történet. :]
 #68229  Szerző: elek

:lol:

Bevállalom, hogy lemoderáljon a Moderátor, hiszen vidéki paraszt gyerek vagyok, és még egy figyelmeztetést is megér a dolog, max hamarabb kizárnak.

De ha idesz@rnék akkor Ti ketten + néhány arc jönne és gasztroenterológust játszana, hogy miért nem jó az állaga, színe, alakja :geek:

VICC VICC VICC
:lol: :lol: :lol:

Én semmit nem értek a rádiózáshoz, régen iskolarádióztam (de ez semmit nem jelent) és lett egy vendéglátói végzettségem, és csak a józan paraszti eszemet használom és ötletelek. Lehet hogy rosszul, de bevállalom, viszont még ilyen kötekedő nickeket még max az index fórumon láttam.

De kedves olvasó1 és DWC elárulnátok, hogy ti hol szereztetek rádiózási tapasztalatot? És hol tanultátok meg a statisztika készítést ér értékelést?
Mindenre rá tudtok kontrázni akkor csak értetek hozzá valamit, nem?

Tényleg kíváncsi vagyok rá. :yeah:
 #68226  Szerző: szemilan

elek írta:Keresgéltem, kutatgattam...

http://app.sgizmo.com/s/survey_slug.php ... os-kutatas
Meddig keresgéltél? :)
Csak mert ez a teszt a Juventus honlapján szerepel.
Egyébként maga a teszt hagy némi kívánnivalót maga után.
Nem tudom ki készítette, de nagyon gyenge eresztés lett. (Legalábbis amikor annó én kitöltöttem az volt. Tele helyesírási hibákkal, na meg van ahol lehetőséget sem adnak hogy elmond az igazat...márpedig valamit X-elni kell. Pl.: mennyit hallgatja az adott reggeli műsort? Olyan lehetőség nincs, hogy nem hallgatom, ellenben kihagyni nem lehet.)
Hogy van-e köze a Juventushoz, vagy sem (más cég készítette) azt nem tudom.
Szerintem nem sok köze van egyébként.
 #68225  Szerző: DWC

elek írta:Keresgéltem, kutatgattam...

ez már megközelíti a 21. századi kutatási módszereket.

A montázsok kicsit elfogultak, de ez egy jó lehetőség.

Például, ha egy ilyet kidob egy rádió úgy, hogy nem köti magához a tesztet, akkor még objektív is lehet a felmérés.

I like B#### Zs###
"Melyik reggeli műsort hallgatta legtöbbször egy évvel ezelőtt? Required Question"

Egyiket sem, mert nem érdekel válasz miért nincs? :D

Amúgy, mint az már szóba került, a vidéki 40-es asszony a Magyarország rádiói:
"- Juventus, Sláger, Bumeráng.
- De hát a Bumeráng az egy rádióműsor, régebben a Slágeren ment, most a Neo-n.
- Mink aztat csak Bumerángnak híjuk."

(arra a kérdésre, hogy milyen rádiókat hallgat)

kategóriából soha a büdös életben nem fogja kitölteni az online tesztet, ezért is szoktak telefonos ÉS internetes kutatást csinálni. Sőt, bármily' hihetetlen, vidéken nem csak rádióból van kevesebb, internetezni is kevesebbet szoktak az emberek, pláne a 40+ korosztály.

Vezetékes telefonon szinte csak időseket lehet elérni, a kutatásokra többnyire 30-as nők válaszolnak a leglelkesebben, a kutatócégek meg nem szeretnek mobilt hívni, mert egyrészt drága, másrészt tán még szarabb a hatásfok, mint a vezetékes telónál. A férfiak meg eleve nem szívesen töltik ki az ilyesmit. Leginkább azért, mert a kérdőívek hosszúak és idétlenek. A diplomások lelkesebbek, a szakmunkásokat meg lepkehálóval kell fogdosni, a max. 8 általánost végzetteket meg aztán főleg. Szóval marha nehéz egyenletesen mintát venni.

Szerk.: Egyébként meg tök felesleges ez a kutatósdi. Egyrészt minden kutatás után előállnak pár világmegváltó ötlettel, ami felfordítja az addig megszokott műsorstruktúrát, zenei világot. Felesleges. A hallgatók többsége az állandóságot szereti, és a jól megszokott dolgokat. Egyszer rakjanak össze valamit rendesen, és kész. Csináljanak egy olyan rádiót, mint a Juventus volt, a '90-es évek végén, 2000-es évek elején. Igény tutira lenne rá, nem lenne olyan, mint a másik országos, ergo konkurencia, illetve alternatíva lenne a másik két országos zenei rádió (MR2, Class) számára, illetve mellett.

Persze, tőlem kérdezősködjenek - én már csak szolidaritásból is ki szoktam tölteni -, úgyis kevesebb a diákmunka, mint a diákmunkás.. :P De ez már erősen off.
 #68223  Szerző: Attis

Csak a 40+ korosztály már nem igazán a kereskedelmi rádiók célcsoportja. (Ezért van az, hogy hiába a leghallgatottabb rádió az MR1, a kereskedelmi célcsoportban meg messze van a csúcstól.) Márpedig a Neo kereskedelmi.
 #68221  Szerző: Zsolt

Gyurii91 írta:
Zsolt írta:
Gyurii91 írta:én egy 40+ korcsoportra gondoltam, de még Én is hallgatnám... :roll:
Parádés, hogy mennyire értesz a kereskedelmi rádiózáshoz.
Újítani kell miért kell utánozni?
Biztos.
 #68220  Szerző: Gyurii91

Zsolt írta:
Gyurii91 írta:én egy 40+ korcsoportra gondoltam, de még Én is hallgatnám... :roll:
Újítani kell miért kell utánozni?
 #68218  Szerző: elek

Keresgéltem, kutatgattam...

ez már megközelíti a 21. századi kutatási módszereket.

A montázsok kicsit elfogultak, de ez egy jó lehetőség.

Például, ha egy ilyet kidob egy rádió úgy, hogy nem köti magához a tesztet, akkor még objektív is lehet a felmérés.

I like B#### Zs###
 #68217  Szerző: Zsolt

• 1
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 584