RADIOSITE Fórum

• Külföldi rádiók

#76669  Szerző: LuciFerko

mms://82.178.28.24/MOIenfm átment az Ománi állami rádió 2-es csatornája Dance-CHR-be!!!
 #76621  Szerző: djlacee

#76614  Szerző: DWC

djlacee írta:Aki esetleg arra vetemedne, hogy műholdon kezd rádiózni, állítsa a tányért a keleti 19,2°-ra, ott pedig a VOLTAGE vagy a FG DJ RADIO nevű francia rádiót válassza ki a csatornalistából, na ez az, amit dance rádiónak lehet nevezni :yes:
Ezek azok?
http://en.wikipedia.org/wiki/FG_DJ_Radio
http://www.voltage.fr/
 #76605  Szerző: Sokol404

joe írta:Téli időszakban 1440kHz-et én is gyakran hallgatom. Reggelente pont ide "pattan", így munkában menet kocsiban ezt hallgatom. 2010 évi téli műsorrend szerint a Marnach-i adó 0659 UTC-ig körsugárzó antennán AM-ben ment, majd irányítottra (ÉK felé) váltott, 0700 UTC-kor DRM üzemmódban folytatta adását...ez szépen megfigyelhető volt.
3 évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor hajnali 3-kor indultam dolgozni, akkor a 234kHz-en az angol adás ment reggel 5 óráig. Ezt is gyakran hallgattam. Joe
Köszi a válaszokat, úgy látom, rajtam kívül még 2 ember szintén hallgatja az RTL valamelyik adóját.
http://www.rtlradio.de/Frequenzen.15-3.html

A 234 kHz-en az RTL Radio Luxemburgot viszont szépen lehet fogni. Egyértelmű, hogy ez a kettő összetartozik.
;) Tapasztalatom eddig a 234 kHz-cel van, hétvégenként éjszaka -már nem tom', melyik nap-, máskor volt egyfajta eredeti country-zenei válogatásuk, olyan, mintha egy amerikai adót közvetítettek volna. :shock:

Minőségi adó(k), ebben 100%-osan egyetértek Mindkettőtökkel! Ilyenek kellenének itthon is.
 #76603  Szerző: djlacee

Aki esetleg arra vetemedne, hogy műholdon kezd rádiózni, állítsa a tányért a keleti 19,2°-ra, ott pedig a VOLTAGE vagy a FG DJ RADIO nevű francia rádiót válassza ki a csatornalistából, na ez az, amit dance rádiónak lehet nevezni :yes:
 #76582  Szerző: joe

Téli időszakban 1440kHz-et én is gyakran hallgatom. Reggelente pont ide "pattan", így munkában menet kocsiban ezt hallgatom. 2010 évi téli műsorrend szerint a Marnach-i adó 0659 UTC-ig körsugárzó antennán AM-ben ment, majd irányítottra (ÉK felé) váltott, 0700 UTC-kor DRM üzemmódban folytatta adását...ez szépen megfigyelhető volt.
3 évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor hajnali 3-kor indultam dolgozni, akkor a 234kHz-en az angol adás ment reggel 5 óráig. Ezt is gyakran hallgattam. Joe
 #76573  Szerző: csabyke

Sokol404 írta:
csabyke írta:
Sokol404 írta:Én a www.radio10gold.nl oldalról "relézem" alkalmanként FM-transzmitterre az adást, és úgy hallgatom, hogy ne kelljen mindig gépközelben lennem.
Nívós, évek óta ugyanazt a színvonalat adó nosztalgiarádió, olyan "korai Sláger", vagy ahhoz hasonlíthatnám, mint régen, amikor a Danubius hőskorában (2000 előtt) még a normálisabb számok közepette minőségi '80-as évekbeli számokat játszottak. Nálam azóta a radio10gold az etalon.

Azt már meg sem említem, hogy az említett adó 2007. szept. 1-jéig középhullámon is fogható volt az 1008 kHz-es frekvencián (400 kW-tal Hollandiából). Mivel távolabbra is elszólt, Angliában szintén jó híre volt, és meglehetősen nagy hallgatóbázisa -külön fórumok foglalkoztam ezzel a rádióval. Még így AM-en is kifejezetten jól volt processzálva! Most is ad, csak a 828 kHz-en, éjfélig 20 kW-tal, éjszaka pedig 5-tel, tehát maradt a net...
Jobb mint az RTL 1440 Luxemburg??
Az tenyleg minosegi Nosztalgia radio...
Rákeresek! ;) Köszi az infót!

Szerintem errefelé nagyon belezavar abba valami, mert nincsenek élményeim vele kapcsolatban. De majd ismét megnézem (ott van az orrom előtt, és még nem fedeztem fel...). Ja, megvan, miért: este 20 óra után ez az adó, amelyiken folyton "Csájnáznak". :wailing:

http://www.mwlist.org/mwlist_quick_and_ ... 1&kHz=1440
Sajna azaz... :(

Még a 90es evek kozepen fedeztem fel muholdon (eloszor a SuperRTL alatt ment a 7,38/7,56 hangvivon...) majd kesobb atkerult a VOX ala ugyenezen hangvivokre..
Meg meg is van magnokazin a felvetel, amikor szolnak, hogy mashol adnak mar :D

Aztan ejjeli keresgeteseim kozepette akadtam ra egyszer rajta egy jo zenere (90es evek szinten...)
aztan amikor jott a szignal, na akkor neztem nagyot, hogy JAJJ EZT ISMEREM :DDD
De ja sajna este Chinaradio megy rajta :(
De maga az RTL 1440 az tenyleg (szerintem) minosegi radio...
A regi fosulis koliban csak analog vevo volt tavalyig, fozes kozben mindig azt hallgattam :))
de a SAT itt OFF

Azert AM-Topikban irtam, hogy masfel hete sikerult VEGRE ejjeli terjedes nelkul is befogni, ez mar elmeny volt...

Meg ezenkivl voltunk egy Pizzeriaban egy Luxemburgi faluban, ami a FRANCIA reszben van...

Ott is pont ez szolt benn - pedig nem nemetul beszeltek a vendegek :))
 #76520  Szerző: Sokol404

csabyke írta:
Sokol404 írta:Én a www.radio10gold.nl oldalról "relézem" alkalmanként FM-transzmitterre az adást, és úgy hallgatom, hogy ne kelljen mindig gépközelben lennem.
Nívós, évek óta ugyanazt a színvonalat adó nosztalgiarádió, olyan "korai Sláger", vagy ahhoz hasonlíthatnám, mint régen, amikor a Danubius hőskorában (2000 előtt) még a normálisabb számok közepette minőségi '80-as évekbeli számokat játszottak. Nálam azóta a radio10gold az etalon.

Azt már meg sem említem, hogy az említett adó 2007. szept. 1-jéig középhullámon is fogható volt az 1008 kHz-es frekvencián (400 kW-tal Hollandiából). Mivel távolabbra is elszólt, Angliában szintén jó híre volt, és meglehetősen nagy hallgatóbázisa -külön fórumok foglalkoztam ezzel a rádióval. Még így AM-en is kifejezetten jól volt processzálva! Most is ad, csak a 828 kHz-en, éjfélig 20 kW-tal, éjszaka pedig 5-tel, tehát maradt a net...
Rákeresek! ;) Köszi az infót!

Szerintem errefelé nagyon belezavar abba valami, mert nincsenek élményeim vele kapcsolatban. De majd ismét megnézem (ott van az orrom előtt, és még nem fedeztem fel...). Ja, megvan, miért: este 20 óra után ez az adó, amelyiken folyton "Csájnáznak". :wailing:

http://www.mwlist.org/mwlist_quick_and_ ... 1&kHz=1440
 #76344  Szerző: csabyke

#76323  Szerző: Sokol404

Én a www.radio10gold.nl oldalról "relézem" alkalmanként FM-transzmitterre az adást, és úgy hallgatom, hogy ne kelljen mindig gépközelben lennem.

• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 151