Először is, ne haragudjatok, hogy ebbe a topikba írok, de nem találtam kérdésemhez jobbat.
Rajtam maradt egy T-Home parabola antenna (teljes felszereléssel, kábelezéssel, de beltéri egység nélkül). Gondoltam, ha már van a lakásban, kihasználom. A műholdas TV-zésről - tekintve, hogy még soha életemben nem használtam ilyesmit - a világon semmit nem tudok, ezért lehet, hogy csak full alapvető hülyeségeket kérdezek, nézzétek el...
Előfizetni nincs kedvem, valami ingyenes csatornakínálatú holdra szeretném ráállítani. Ez lehetséges? Gondolom a T-Home parabola is csak egy mezei antenna - vagy tévedek?
Ha megoldható, hogy ingyen tévézzek, milyen beltéri egységet vegyek? Vaterán már bagóért vannak, de ezeknél a cuccoknál milyen adatokat kell figyelembe venni? A TV, amin nézni szeretném hagyományos képcsöves, de már 16:9-es képarányú, SD felbontású.
Az antennát közel 180 fokban még be tudom lőni bármerre. Merre érdemes az észak-nyugat-dél vonalon (kelet felé nem lehet, a tetőszerkezet miatt)? Illetve a beállításhoz kell valami spéci eszköz? GPS van. Az segíthet ilyenkor?
Válaszotok előre is köszi