Az első esetben vizsgálatot indítani? A buszvezetőnek nem volt igaza, de annyira durván nem szólt be az utasnak, hogy emiatt következménye legyen. Persze lehet figyelmeztetni, de ennél nagyobb problémák is vannak szerintem. Ha ilyen viszonylag apróbb dolgok miatt a BKV-nál is vizsgálatot indítanának, akkor nem unatkoznának az Akácfa utcában. BKV-n rendszeres az utas odacsukása, és egyre kevesebb vezető várja meg a jármű után szaladó utast. Sokan azzal védik a vezetőket, hogy egy 3-4-5 percenként közlekedő járat után minek futni, egyszerű a válasz, a BKV-nál egy dolog milyen sűrűn kellene járnia, gyakorlatban lehet 15-20 perc várakozás is, ami pont elég a csatlakozás lekéséséhez. A vezetési technikájuk is elég érdekes a járművezetőknek, a közelgő akadály, piros lámpa, megálló előtt nem szépen, fokozatosan lassítanak, hanem az utolsó centiken mondhatni padlófékkel. Persze mikor ellenőrök szállnak fel, akkor hirtelen lehet már rendesen vezetni, normálisan fékezni, de csak addig, amíg le nem szállnak. Menetrend is sok esetben csak dísznek van, pl. hétvégén a 103-asnak minden óra 00, 15, 30, 45 perckor kellene indulnia, ehelyett nagyrészt 3-4 perccel előbb megy el, nehogy át lehessen szállni az agglomerációból érkező járatokról. Bár mit vár az ember, amikor BKV járatok egymást se várják be.
Azt se értem miért jó, hogy több járat is párban jár. Pl. a körúti villamosok, a Dél-Budai végállomásokról szinte egyszerre indulnak, így a Petőfi hídtól egymás mögött haladnak, majd 5-6 percig semmi. Ezt pedig még a városi közlekedésre se lehet fogni.
Azt se értem miért jó, hogy több járat is párban jár. Pl. a körúti villamosok, a Dél-Budai végállomásokról szinte egyszerre indulnak, így a Petőfi hídtól egymás mögött haladnak, majd 5-6 percig semmi. Ezt pedig még a városi közlekedésre se lehet fogni.