RADIOSITE Fórum

• RTL Magyarország (RTL, RTL KETTŐ, RTL HÁROM, Cool TV, RTL Gold, Film+, Muzsika TV, Sorozat+)

#80970  Szerző: csadam

mlaszlo írta:
csadam írta: Tudom, azok (legalábbis nálam) teljes képernyősek. (A reklám és az ajánló nem műsornak számít?)
Nem tudom, hogy mennek ezek a besorolások, de a műsort én inkább filmekre, show műsorokra, magazinok és ilyesmikre szoktam mondani.
Most megint állítottak valamit. Földi analógon jó, viszont optikáról meg eltűnt a kapcsolójel és fix letter box lett. Fél tíz óta állítgatnak, bár inkább most a top shop és az Asztro show alatt, mint este főműsoridőben :)
A mostani teleshop előtt megint átváltottak nyújtott 16:9-re. Szerintem a TShop 4:3-as, még akkor is, ha 16:9-ben mennek az egyes reklámfilmek. Lehet, hogy azért jön be az a tesztábra, mert úgy akarják megcsinálni, hogy a Shop is 16:9-ben legyen és ne kelljen átállítani előtte. Ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam, azért bocs.
 #80969  Szerző: markfelt

Srácok, no para!

Eddig 3 helyen néztem, sehol noncs kapcsolójel. Majd lesz, minden digitális platformon, ez nem az RTL hibája.

Eleinte az ATV-n se volt a MinDigen és a T-Home Saton is hetek kellettek, mire pl a Duna TV-n lett.
 #80968  Szerző: mlaszlo

csadam írta: Tudom, azok (legalábbis nálam) teljes képernyősek. (A reklám és az ajánló nem műsornak számít?)
Nem tudom, hogy mennek ezek a besorolások, de a műsort én inkább filmekre, show műsorokra, magazinok és ilyesmikre szoktam mondani.
Most megint állítottak valamit. Földi analógon jó, viszont optikáról meg eltűnt a kapcsolójel és fix letter box lett. Fél tíz óta állítgatnak, bár inkább most a top shop és az Asztro show alatt, mint este főműsoridőben :)
 #80967  Szerző: csadam

Még mindig előjön egy-egy tesztábra. Az előbb elcsíptem egyet... :) (Majdnem szívrohamot kaptam miatta. :blush:)
 #80963  Szerző: csadam

mlaszlo írta:
csadam írta:A reklámok, az ajánlók és a hírblokkok egy része 4:3-as, és nálam "gyászkeretes". Most ismételni tudnám magam egy korábbi hozzászólásommal. (Tiszta szégyen 4:3-as TV-n 4:3-as műsort gyászkerettel nézni...)
Műsorok nem lesznek ilyen gyászkeretesek, csak az ajánlók és a reklámok, ha 4:3-asok.
Tudom, azok (legalábbis nálam) teljes képernyősek. (A reklám és az ajánló nem műsornak számít?)
 #80962  Szerző: mlaszlo

csadam írta:A reklámok, az ajánlók és a hírblokkok egy része 4:3-as, és nálam "gyászkeretes". Most ismételni tudnám magam egy korábbi hozzászólásommal. (Tiszta szégyen 4:3-as TV-n 4:3-as műsort gyászkerettel nézni...)
Műsorok nem lesznek ilyen gyászkeretesek, csak az ajánlók és a reklámok, ha 4:3-asok.
 #80961  Szerző: csadam

mlaszlo írta:Ez teljesen jó, még a Top Shop-on belül is reklám van :D
Már egy jó pár éve így van...
 #80960  Szerző: csadam

A reklámok, az ajánlók és a hírblokkok egy része 4:3-as, és nálam "gyászkeretes". Most ismételni tudnám magam egy korábbi hozzászólásommal. (Tiszta szégyen 4:3-as TV-n 4:3-as műsort gyászkerettel nézni...)
 #80959  Szerző: mlaszlo

Ez teljesen jó, még a Top Shop-on belül is reklám van :D
 #80956  Szerző: mlaszlo

csadam írta: Nem kell feltétlenül úgy lennie, mert én nem tapasztaltam ilyet. Az is lehet, hogy most is bejön egy-egy, csak nem veszem észre. :)
A csatornánál állítgathattak valamit, kb. fél tíz és tíz óra között 16:9-es nyújtott kép ment ki a földi analógra és a DVB-T-re is. 10 óra körül jött be párszor a reggel is látott tesztábra és utána visszaállt a korábbi 4:3-as verzió, 16:9-nél letter box-al, mind a két platformon.
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 199