csadam írta:A hipernet valóban országos lesz? Azt hallottam, hogy a Telenor az összes ilyen "antennát" ki akarja cserélni. Mi lehet igaz ebből?
Más (,de a fentihez tartozik): Aki jártasabb arrafelé: A vas megyei Szergény határában milyen telefon átjátszó antenna van? (Itt lakok tőle kb. 7 km-re, de nem tudok róla semmit...) Valaki tud erről valamit?
Igen úgy, mint a másik kettőnek. Telenorék jövő év közepéig akarják megcsinálni. Persze ez alatt nem az országos adóhálózat cseréjét, hanem a jelenlegi 3G adók cseréjét érthetik szerintem. Országos lefedettség max a frekvencia aukciók lezajlása után lehetségesek, mivel elegendő frekvenciát kell, hogy birtokoljanak. Meg amugy sem fogják elsietni a dolgokat. Nincs akkora érdekeltsége a mobilinternetnek. Ha lenne, már a falvakban is ott lenne.
Magyarországon nem nyílvánoak ezek az adatok. De pl itt
http://www.geocaching.hu/poi.geo?code=43526 egy két torony megtalálható, illetve a pannonnak (jaj bocs Telenor) meg a vodafonenak van egy térképe, ahol megjelölik hol keresnek bázisállomásnak helyet. A Telenoros térképen elviekben akár egy régebbi torony is szerepelhet, amit ki akarnak esetleg váltani.
Továbbá vannak még oldalak, ahol találkozhatsz némi infókkal. (cikkekben elszórtan pár tornyot megemlítenek, referenciaként a toronyépítő cégnél stb...)
Az én környékemen van vagy 5 mobiltorony...egyikről sem tudom melyik cégé. Csak a TV adókkal vagyok tisztában

Nyílván mert azok nyílvánosak.