Errol beszeltem.. ezen a savon mindennel tobbet szamit az antenna magassaga es/vagy a kornyezo tereptargyak kozuli kiemeles! Namost, a padlasantenna es egy teto felett elhelyezett antenna kozott meg nagyobb a kulonbseg!
Nalam padlasantannaval a marcali N-Joy nyomokban sem jott. Teton kivul kihelyezett antennaval (lasd avatarom) monoban tokeletes, neha sztereoban is bejon. Oriasi a kulonbseg! (RDS nincs a hifimben , az majd az e celra hasznalt autoradioban lesz)
A helyedben kitennem valami tetotartocsore azt az botantennat, ha mar van... es csak igy tovabb!
Nalam padlasantannaval a marcali N-Joy nyomokban sem jott. Teton kivul kihelyezett antennaval (lasd avatarom) monoban tokeletes, neha sztereoban is bejon. Oriasi a kulonbseg! (RDS nincs a hifimben , az majd az e celra hasznalt autoradioban lesz)
A helyedben kitennem valami tetotartocsore azt az botantennat, ha mar van... es csak igy tovabb!
csokie írta:Na az új antennám teljesítményére besírtam komolyanMa raktam fel a tetőtérbe. Vételi tapasztalatok a következők:
87.6 Kontakt itthon is jön Érden, igaz RDS nélkül és monoban, de jön.
87.8 RADIOERD végre megjött az RDS is és szép tiszta sztereó hang van
90.3 TILOS gyönyörű tiszta sztereó RDS-sel
91.3 KOSSUTH RDS+ST soha nem jött RDS+ST-ben
93.1 RDS nélkül tisztán. Eddig itthon sosem tudtam fogni lakásban max autóban, de ott is nehezen.
93.4 Dabas és 93.6 Rise annyira erősen jön hogy áthallatszik egymásba, és mivel mindkettőt hallatnám (külön-külön). ezért kicsit lejjebb tettem az antennát.
96.5 Gong Kecskemét, RDS nélkül zajosan, monoban oké.
96.8 Rádió 17 RDS nélkül tisztán
97.2 Gong ordít RDS+ST
98.0 CIVIL RDS+ST
98.9 MARIA R. RDS
99.1 GERILLA RDS nélkül tisztán sztereó zajos mono tiszta
Röhej, hogy a 100.3 Lánchíd még most sem jön tisztánrecseg ropog
102.95-ön jön csak tisztán a Rádió 24 RDS+ST nélkül
105.6 Kossuth RDS+ST
106.3 Mária zajos
106.6 Lánchíd SZfv !!!! más fehérvári nem jön! RDS nincs csak enyhe zúgás. Sokkal tisztábban jön mint a 100.3.
107.0 Lakihegy RDS+ST semmi zúgás
Egy sima 120 cm-es körsugárzós botantenna mire nem képes... Következőre tényleg megveszem az 5 elemes yagikat, de most elég ez is.
Rádió: Blaupunkt "Malaga" CD36
Ant 1: "Tripleg"; Ant 2: K/NY-i látóterű H pol. dipól
Koax: RG6/SAT
Ant 1: "Tripleg"; Ant 2: K/NY-i látóterű H pol. dipól
Koax: RG6/SAT