RADIOSITE Fórum

• TV-DX

#85686  Szerző: csokie

ceve: szerintem onnan mehet a DVB-T. De csakis (ha megoldható) kültéri antennával. Tegnap jártam arra. Megítélésem szerint onnan működhet a dolog.
 #85144  Szerző: ceve

mlaszlo írta:Analóg esetében azt is érdemes figyelembe venni ha kicsit hosszabb távra gondolsz, hogy jövő nyáron a TV2 és az RTL szerződése le fog járni, a TV2 nem tudni hogy dönt, de az RTL szerintem már nem fog hosszabbítani, akkor se ha lehetőség lesz rá.
Ha földi vételre akarsz berendezkedni, akkor már érdemes inkább a DVB-T-re koncentrálni.
Igaz, közben én is olvastam, hogy valószínű fél évvel hamarabb lekapcsolnak, mint eredetileg gondoltam. :(
csokie írta:XXII. kerületben elég gyengék a Gellért hegyi adók. De a Széchenyi-hegyi adókkal nincs gond. Ha analóg tvt akarsz nézni akkor elég lesz a szobaantenna is, de DVB-T adók neccesek; nagyon. Pláne hogy pl Camponánál takarásban vannak, de a Rózsakertnél, vagy a Baross-telepen meg dróttal is jön minden. Nem mindegy hogy hol néznétek a XXII. kerületben a TV-t akár analóg akár digitális.
Rózsakert utca.

Ilyen bizonytalanabb helyekre van-e valakinek bevált típusa esetleg, amit ajánl?

Ahogy látom, árban hatalmas a szóródás. A technikai adatokban látszólag azonos antennák között van-e bármi érezhető különbség, vagy az olcsóbb kategória (erősítősben 3500-4000 Ft) sem érdemben rosszabb, mint a kétszer annyiba kerülő?
 #85128  Szerző: mlaszlo

ceve írta:Sziasztok!

Van-e esetleg valakinek tapasztalata a XXII. kerületi analóg vételi lehetőségekről? A hónapban szeretnék megszabadulni a júpíszítől, a leendő lakótársak meg ragaszkodnak a kertévékhez, ezért egy szobaantennát tervezek venni.

A helyszín panellakás, Széchenyi-hegyhez képest ellenkező tájolással. A mindigtv keresője a házszámra tetőantennás (narancssárga) vételt dob ki, országos rádiók lakáson belül viszonylag elfogadhatóan jönnek (Gellért-hegyiek viszont alig).

Ezek alapján nem szívesen adnék ki 3-4 ezer forintot vaktában. :S
Analóg esetében azt is érdemes figyelembe venni ha kicsit hosszabb távra gondolsz, hogy jövő nyáron a TV2 és az RTL szerződése le fog járni, a TV2 nem tudni hogy dönt, de az RTL szerintem már nem fog hosszabbítani, akkor se ha lehetőség lesz rá.
Ha földi vételre akarsz berendezkedni, akkor már érdemes inkább a DVB-T-re koncentrálni.
 #85111  Szerző: csokie

XXII. kerületben elég gyengék a Gellért hegyi adók. De a Széchenyi-hegyi adókkal nincs gond. Ha analóg tvt akarsz nézni akkor elég lesz a szobaantenna is, de DVB-T adók neccesek; nagyon. Pláne hogy pl Camponánál takarásban vannak, de a Rózsakertnél, vagy a Baross-telepen meg dróttal is jön minden. Nem mindegy hogy hol néznétek a XXII. kerületben a TV-t akár analóg akár digitális.
 #84948  Szerző: ceve

Sziasztok!

Van-e esetleg valakinek tapasztalata a XXII. kerületi analóg vételi lehetőségekről? A hónapban szeretnék megszabadulni a júpíszítől, a leendő lakótársak meg ragaszkodnak a kertévékhez, ezért egy szobaantennát tervezek venni.

A helyszín panellakás, Széchenyi-hegyhez képest ellenkező tájolással. A mindigtv keresője a házszámra tetőantennás (narancssárga) vételt dob ki, országos rádiók lakáson belül viszonylag elfogadhatóan jönnek (Gellért-hegyiek viszont alig).

Ezek alapján nem szívesen adnék ki 3-4 ezer forintot vaktában. :S
 #84506  Szerző: donder

Hát ha volna rá megfelelő keret, hidd el vennék egyet, de először egy stabilizátort és egy kondis zavarszűrőt tennék be a tévé elé... nem biztos hogy stabil, ám de olcsóbb megoldás.. :D
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 79