RADIOSITE Fórum

• Informatika

#87611  Szerző: Csongii

Nekem Huaweii Modemem volt, de kb 1 évvel ezelőtt egyik napról a másikra azt mondta, hogy 5 évnyi szolgálat után, ő köszöni szépen, de nyugdíjba vonul. :shock:
Na akkor pont egy Számtech cégnél dolgoztam, így vettem egy TP-Link-es modemet, azóta sokkal jobb is a netem itthon. Oylan stabilan tölt le és fel. Hogy öröm nézni. :D 8-)
 #87599  Szerző: markfelt

Na, ezt az elmúlt 3 évben kitanultam, mert pontosan ugyanez volt a problémám. :)

A maxot nem is fogja elérni semmilyen modemmel sem, mert az ADSL technológia ilyen. Valószínűleg ha 2-3 kilométerrel közelebb lennél a telefonközponthoz (DSLAM), akkor javulna a stabilitás és a sebesség is, de az 5 MBps egy névleges érték és az elavult technika miatt mindenképpen szakadna, vagy belassulna, max. ritkábban. A minimális vállalt sávszélüket viszont ha nem éri el, akkor lehet panaszolni.

Nálam T-Home van, a vonal is az övék.

A T-Home egy műszakilag eléggé megkérdőjelezhető döntést hozott kb. 2 éve, amikor min. 5 MBps csomagokat tett megrendelhetővé. Kormányzati és EU-s nyomás miatt tették valószínűleg, ugyanis van egy olyan kitétel, hogy 201X-ig valami minimális sávszélességet (talán 3 vagy 5 MBps) muszáj lesz biztosítani mindenhol az országban. Ezt ők elérték, igaz, hogy az eszközeik miatt instabil, mert ezt már nem bírják, kb. 2 MBps-t tudnának stabilan szolgáltatni.

1 MBps csomag is elérhető, bár nagyon "el van dugva", ha megnézed az ÁSZF-et, láthatod. Asszem direktben megrendelni sem lehet, hanem csak akkor váltanak erre, ha nem megy az 5 MBps. 200 Ft-al olcsóbb, ergo nem is nagyon éri meg, csak ha nincs más megoldás.

Mivel a távolság és a rossz műszaki eszközök, kábelek, DSLAM eszközök és az egyre több felhasználó miatt túlterhelődő rendszer stb miatt nagy volt a zaj a vonalon, ezért nekem kb 1 év stabil működés miatt elkezdett szakadni 3-4 éve. Egyre többször, egyre hosszabb ideig, a végén már ott tartottam, hogy egész éjszakára elment a net, VoIP telefon se volt (ennek ellenére az IPTV-t is rám akarták sózni :)) ), a Gatewayt meg kihúztam, mert olyan forró volt az alja, hogy féltem, hoyg kigyullad.

Kb összesen 30-40-szer jelentettem be a hibákat 3 év alatt, amik trükkösen zömmel meg is oldódtak pár napra egy-egy sávszélesség-csökkentés vagy eszközcsere után, aztán megint rossz lett.

Már kb a 4. modem/gateway van nálam és most egy fekete D-Link-kel működik, de le kellett venni 1 MBps-re.

Ez sem volt elég, mert a hiba a központban volt, igazából a kezdetektől ez okozta a legnagyobb gondot, ezt úgy tudtam kicseréltetni, hogy tömeges, utcai szintű - mert másoknál is rossz volt - lemondással és NMHH panaszáradattal, Fogyasztóvédőkkel fenyegetőztem. Felolvasattam szerencsétlen ügyfélszolgálatos csajszival, hogy szó szerint mit írt a hibalapra és mondtam, hogy egy nagyon nagy csillagot tegyen még oda azzal a szöveggel, hogy "ez az utolsó esélyük". :)

2 nap alatt megcsinálták, igaz a távolság miatt ismét veszélyes lenne 5 MBps-t beköttetni, de most már alkalmas lenne rá. Most 1 MBps és nem szakad. :) Egyelőre...

Szóval hajrá, a kulcsszó tömeges lemondás, NMHH, Fogyasztóvédelem és még a seggedet is kinyalják. )

Azóta küldtek levelet is, hogy elnézést a hibáért, köszönik türelmünket és kellemes ünnepeket kívánnak. Ja, meg a kötbérigényemet is elfogadták, igaz az csak párezer forint volt, mert csak arra az időszakra írták jóvá, amikor bizonyíthatóan elment egész estére a net napokig.

(Megjegyzem... német barátaim is panaszkodnak az ottani ADSL-re, még mielőtt "ezittkéremmagyarország"-ozás lenne.)
 #87588  Szerző: szemilan

rmihaly76 írta:Erre fogadtam volna.. legalabb mar "ADSL2"-es verzioju az a modem? Ha sima, akkor nem sok koszoneted lesz benne, mert ez a tipus kifejezetten erzekeny a vonal minosegere. A sima 306R-bol "hasznaltam" el kettot, aztam meguntam a mokat es vettem sajatot.
olvaso1 írta:Írtam PÜ-t. Van egy másik modemem majd kipróbálom azzal is, igaz azt azért cserélte le a szolgáltató, mert lassu volt a net. Most egy Dlink DSL-360R van. /quote]

ADSL 2+ -os.

Most betettem a Siemenset, kíváncsi vagyok milyen lesz vele. A max-ot ez sem éri el, de ha stabil, akkor okés. Méréseknél is látszik, hogy ez stabilabb így.
 #87583  Szerző: asimov

Erre fogadtam volna.. legalabb mar "ADSL2"-es verzioju az a modem? Ha sima, akkor nem sok koszoneted lesz benne, mert ez a tipus kifejezetten erzekeny a vonal minosegere. A sima 306R-bol "hasznaltam" el kettot, aztam meguntam a mokat es vettem sajatot.
[quote="olvaso1"]Írtam PÜ-t. Van egy másik modemem majd kipróbálom azzal is, igaz azt azért cserélte le a szolgáltató, mert lassu volt a net. Most egy Dlink DSL-360R van. /quote]
 #87580  Szerző: szemilan

Írtam PÜ-t. Van egy másik modemem majd kipróbálom azzal is, igaz azt azért cserélte le a szolgáltató, mert lassu volt a net. Most egy Dlink DSL-360R van. (előtte Siemens C-110i)
rmihaly76 írta:Akkor nem is annyira maga a sebesseg a baj...
Megszakadasra -tudtommal- nincsen garancia, mert az nem a netszolgalatotol fugg. Valoszinuleg az osszekottes minosege, igencsak nem all a helyzet magaslatan.
Ugyanebben a cipoben jartam (sok ismerossel egyetemben) es vegul rendes modem beuzemelese segitett csak. Nalam, tobb, szolgaltatoi modemcsere utan, sajat modemmel lett vegleg megoldva a kerdes
DSL-321B-vel, ez profi cucc, lassan ket eve megy non-stop es hibatlanul. Nem mellesleg -24 oras uzem mellett- legfeljebb kezmelegnek mondanam.
 #87579  Szerző: asimov

Akkor nem is annyira maga a sebesseg a baj...
Megszakadasra -tudtommal- nincsen garancia, mert az nem a netszolgalatotol fugg. Valoszinuleg az osszekottes minosege, igencsak nem all a helyzet magaslatan.
Ugyanebben a cipoben jartam (sok ismerossel egyetemben) es vegul rendes modem beuzemelese segitett csak. Nalam, tobb, szolgaltatoi modemcsere utan, sajat modemmel lett vegleg megoldva a kerdes
DSL-321B-vel, ez profi cucc, lassan ket eve megy non-stop es hibatlanul. Nem mellesleg -24 oras uzem mellett- legfeljebb kezmelegnek mondanam.
olvaso1 írta:Névleges 5000/1000 és 500/192 a garantált (kb/s). Nagy ritkán eléri ezta sebességet de nem is ez a baj, hanem az, hogy állandóan megszakad.
rmihaly76 írta:Mennyi a garantalt savszelesseg?
Ez az ertek (nalam, T-Com vonalon keresztul Datanet adsl) is a fele a "nevlegesnek", de hal' istennek -amiota sajat modemet vettem...- nincs gond a savszelesseggel, es a stabilitassal sem.
olvaso1 írta:Mit lehet tenni, ha az internet szolgáltató az általa értékesített legkisebb internet csomagot sem tudja maradéktalanul teljesíteni?
Konkrétan a legkisebb csomag 5M-es, de nem bírja a hálózatuk.

Tehet olyan vállalásokat a szolgáltató, amit valójában nem is tud teljesíteni?
 #87575  Szerző: szemilan

Névleges 5000/1000 és 500/192 a garantált (kb/s). Nagy ritkán eléri ezta sebességet de nem is ez a baj, hanem az, hogy állandóan megszakad.

Mérések:
Kép Kép

Kép Kép
rmihaly76 írta:Mennyi a garantalt savszelesseg?
Ez az ertek (nalam, T-Com vonalon keresztul Datanet adsl) is a fele a "nevlegesnek", de hal' istennek -amiota sajat modemet vettem...- nincs gond a savszelesseggel, es a stabilitassal sem.
olvaso1 írta:Mit lehet tenni, ha az internet szolgáltató az általa értékesített legkisebb internet csomagot sem tudja maradéktalanul teljesíteni?

#87573  Szerző: asimov

Mennyi a garantalt savszelesseg?

#87572  Szerző: szemilan

Mit lehet tenni, ha az internet szolgáltató az általa értékesített legkisebb internet csomagot sem tudja maradéktalanul teljesíteni?

#85953  Szerző: asimov

oke.. :D :D
mszilárd írta:
rmihaly76 írta:nalam nem.. Sima Google kep van :( Mi a trukk?
Az, hogy tegnap lehetett, amikor írtam. :D
  • 1
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 330