RADIOSITE Fórum

• Közösségi közlekedés

#8727  Szerző: tomee87

Jeek általában a közép és magaskategóriás buszokat fogja ki :mrgreen: De Miskolc helyi közlekedésben is, nem is emlékszem mikor utaztam utoljára Ikarus 260/280-as busszal :shock: volt már vagy 2-3 hete :D Ma például Ikarus256-ossal utaztam, életemben először. De kellemesen csalódtam benne, kényelmes ülések, tágas tér, lábtartók, dönthető ülések, tisztaság, pedig nem mai gép.
 #8725  Szerző: centerweb

Nekem eddig sok problémám nem volt sem a busz, sem a vonat közlekedéssel errefelé. Párszor mentem már vonattal Göncre, de sok rossz dolgot nem tapasztaltam. Ülőhely volt, a Szerencstől Hidasnémetiig közlekedő "piroska" meg viszonylag tiszta volt. A Hernádnémeti,Bőcs-Szerencs között közlekedő vonatról, már ugyanez nem mondható el. Busszal mostanában 2 hetente egyszer utazom kb. Miskolcra, egyszer amikor nyiltnapra mentem egy iskolába, akkor is többekközt. Ez egy csütörtökön volt. Az a baj, hogy ide, szerintem a Borsodvolán legszarabb buszát küldik, mert hát...A hazafelé és odafele úton, ugyanez a sárga busz közlekedett. Nem volt a legjobb. Sok ülésről le volt szakadva a bőr huzat, tisztának egyálltalán nem volt elmondható, a fűtés az a maximumra volt véve, tehát el lehetett ájulni, hazafelé pedig külön élvezet volt, hogy az egész busz tele volt, és a mellettem álló kisebbségi hónaljának aromáját kellett egész úton szagolni. Osztálytásam beszámolója alapján, hétköznap reggelenként szinte rendszeresen ilyen busz megy, ő azt mondja hogy néha ragacsos az ülés, meg olyan is előfordult már, hogy az ajtó nem záródott rendesen, és félig nyitva volt egész úton. Késni nem szokott.

Viszont a szombati 12:45-ös busz, az ezeknek az ellentéte. Tiszta, (szép), kultúrált, kényelmes és pontos. Kb. olyasmi, mint amikkel Jeek is szokott utazni. Azzal én teljesen meg vagyok elégedve. Csak hétköznap is olyanoknak kéne járni...
 #8723  Szerző: mlaszlo

Szombattól járnak a villamosok a Szabadság hídon

"Újra közlekednek a villamosok a Szabadság hídon december 20-tól, szombattól. A budai rakpart lezárása, a főgyűjtőcsatorna építése miatt ideiglenes forgalmi rend lép életbe - közölte a BKV csütörtökön.

A hídon újrainduló villamosforgalom, így megszűnnek a 47-49V és a 149-249V jelzésű villamospótló autóbuszok. Ismét a korábbi útvonalon, a Deák Ferenc tér és a budafoki Városház tér között jár a 47-es villamos, és közlekedik a 49-es villamos is a Deák tér és a Kelenföldi pályaudvar között. Az 56-os villamos ideiglenesen nem jár, de helyette a meghosszabbított 61-es villamossal lehet utazni a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között.

Szintén ideiglenesen nem fog közlekedni a 19-es villamos. Helyette a 19-41V jelzésű villamospótló autóbuszokkal lehet utazni a Batthyány tér és a Szent Gellért tér között. A csatornaépítés miatt a 41-es villamos megváltozott útvonalon, Kamaraerdő és a Moszkva tér között szállítja az utasokat. A 41A villamos megszűnik. A 18-as villamos a Moszkva tér és a Savoya park között jár. "
 #8717  Szerző: mg

jeek írta:Bízom benne, hogy a sztrájk még jó sokáig folytatódik.
nálatok.
 #8716  Szerző: mg

én meg szívesen utazok kényelmesen, neadjisten ülve helyközi buszon is, meg Pestre vonaton is. evvan.
de engem rohadtul nem zavar, ha felétek felszámolják a vasutat, legalább nem termel ott is veszteséget :)
 #8715  Szerző: tomee87

mg írta:
Tök igazad van, Jeek, fasza, hogy nincs az a rohadt vasút, működik itt busszal is minden, aha :)
Ma a Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon is nagy zsúfoltság volt, majdnem nem fért fel mindenki, de végülis egymás hegyén hátán sikerült mindenkit elvinni 2 busznak. Én is álltam, de nem zavart, mert kárpótolt az, hogy míg a vonaton ha állni kell (gyakran előfordul) akkor mocskos, büdös vasporszagú lesz a kezem, ruhám mindenem (4-szer is megmoshatom szappannal, akkor is bűzlik..). Addig a busztól semmilyen szaga nem lett a kezemnek, pedig kapaszkodtam én mindenhova, a ruhám is olyan tiszta maradt, mint volt. Inkább utazok tiszta és kulturált körülmények között állva, zsúfoltan, mint a mocskos büdös embertelen körülmények között vonaton.
Bízom benne, hogy a sztrájk még jó sokáig folytatódik.
 #8713  Szerző: mg

Nos, a vasutassztrájk okán a buszközlekedésben is bebaszott a szentkúti búcsú, kitört a káosz.
Eddig ugye Kistelekről Szegedre, és viszont, akár távolsági busszal is mehettél, így viszonylag tűrhető volt az utasok eloszlása.
Most a távolsági busz reménytelen, tömve van, ha nincs leszálló, meg se áll. Utast Kistelekről nem visz. Ennek köszönhetően a helyköziek is tömve vannak állat módon.
Kisegítő járat a helyközire nincs, mert inkább a távolsági buszokhoz küldenek kisegítőt (az ugye nagyobb táv, nagyobb bevétel, megveszik a jegyet, nem bérlettel utaznak, satöbbi)
A zsúfoltság, a sok kisegítő járat, satöbbi miatt borult az egész menetrend, félórás késések is előfordulnak.

Tök igazad van, Jeek, fasza, hogy nincs az a rohadt vasút, működik itt busszal is minden, aha :)
 #8646  Szerző: tomee87

Vonatpótló autóbuszt indít hétvégén az MVK Zrt. Miskolc és Budapest között
A járaton bárki utazhat aki regisztrálja magát. Az utazás ára, felnőtt 1000Ft, diák 500Ft. Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően, bárki jóval kényelmesebb, tisztább jobb és ami a legfontosabb olcsóbb körülmények között utazhat, Miskolc és Budapest között 42fős távolsági autóbusszal, mintha ezt vonattal tenné meg.
http://www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-Z ... 7-12441648
 #8639  Szerző: Adam

Olyan kár, hogy hitvitát folytattok már napok óta, aminek fő jellemzője az, hogy parttalan :)
Egymást próbáljátok meggyőzni, hogy miért jobb a busz a vonatnál, illetve fordítva.
De én jól szórakozom :)
 #8635  Szerző: mlaszlo

jeek írta: Mindenhova eljutnak a buszok, főleg most. Ezért is imádkozom, hogy csütörtökön is legyen sztrájk amikor én utazom.
Én is úgy imádok busszal utazni. Gyalogolhatok 10-15 percet a legközelebbi megállóig (télen a mínuszokban, illetve nyáron a 30-35 fokban ez nagyon kellemes), majd csúcsidőben várhatok 10-15 percet a buszra (járatkimaradás esetén hétvégén akár 30-40 percet is), jó esetben jön egy Merci busz, többnyire viszont egy lepukkant IK280-as vagy egy Ikarus Classic amin a fűtés ismeretlen, esetleg jön egy Neoplan amin viszont olyan meleg van, hogy télen és nyáron is rosszul lehet rajta lenni. A 20-25 km-es utat csúcsidőben sikerül 55-60 perc alatt megtenni, majd az Etele téren lehet átszállni a BKV "komfortos" buszaira, amin tömeg, sokszor bűz és kosz várja az utasokat, már ha nem robban le az első megállóban a busz.
Itt Érden belül pedig az a csoda, ha eljutsz valahova busszal, olyan jó a hálózat lefedettsége.
  • 1
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 219