RADIOSITE Fórum

• upc kábeltv

#86250  Szerző: djlacee

Attis írta:Pécsen is találkoztam hasonló jelenségekkel. Az analóg nem a UPC erőssége.
igazából semmi sem az erőssége
 #86249  Szerző: Attis

Pécsen is találkoztam hasonló jelenségekkel. Az analóg nem a UPC erőssége.
 #86240  Szerző: LuciFerko

Ehhez képest az enyingi kábeltévé is fullhd.
 #86237  Szerző: donder

Itt Debr. CSKba 750-es analóg rendszeren, a National Geographic és a Viasat3 kábé ilyen minőségben szarakodik minta Te képeden látható...Itthon személyesen cseréltem ki, drágapénzből az összes kábelt, (kivéve amit a UPC-s kötött be,mert az vadi új volt, és préselős F csatlakozóval ellátott, így odáig újak a kábelek, s mégis fenntáll a hiba.. szóval vagy a UPC-nél van a gond (pontosabban a póznán lévő Érben) vagy meg a kábelek hossza a nagy, és emiatt nagy az ellenállás, amit azért kétlek...
 #86231  Szerző: mlaszlo

donder írta:Én azt javaslom, (Nálam ugyan ugyan ez a helyzet :sealed: :D ) hogy áldozz rá egy keveset, és cseréld ki a kábeleket, de főkénta csatlakozókat... Nekem így sokat javult... Ha van felesleges kábel, akkor azt csípd le (mondjuk egy tévé előtt) mert sokat ront, ugyanis 75 Ohm mégiscsak ellenállás...
Amit még javaslok, hogy kaphatóak szaküzletekben, MAX 1-2 rugóért erősítő "toldó" k, melyek F csatlakozósak. vegyél egy-egy darabot minden tévéhez. A Bejövő jelet egy splitterrel oszd el, és minden tévéhez egyet tegyél be, ettől javul a minőség.. (A nethez NE tegyél be)
ezenfelül, ha a probléma még mindig fennáll, akkor hívd fel a jupiszit, és mondd meg azt hogy volt nálatok egy szerelő, és nem a lakásotokban a hiba, akkor talán nem mennek be a házba...
OFF
Amúgy ha megfigyeled (Nálunk legalább is így van) hogy minden utca elején van egy karburátor méretű, kib*szott nagy hűtőbordára hasonlító kis szerkentyű, ami (elvileg) az al-erősítő... az itt gyakran meg szokott hibásodni, kb. 5 évente van lecserélve (nálunk 7 éve bírja)
Nem hiszem, hogy a kábelezéssel lenne probléma lakáson belül, mert akkor a digitálissal is gond lett volna és a nettel is.
Amúgy a UPC szerelők elég korrekten szokták bekötéskor megcsinálni a kábelezést, ha nem volt felújítás, ami miatt megsérülhetett volna valahol a kábel, akkor én nem nyúlnék hozzá.
 #86222  Szerző: markfelt

Kösz a tippeket! :)
Fizetek a szolgáltatásért, majd a szerelő megcsinálja, ingyen és bérmentve.

Egyébként írtam is, hogy alaposan átnézte és nem nálam van a hiba. A (társas)házban meg nem én fogom kicserélni, az is hótbiztos. :)
 #86221  Szerző: donder

Én azt javaslom, (Nálam ugyan ugyan ez a helyzet :sealed: :D ) hogy áldozz rá egy keveset, és cseréld ki a kábeleket, de főkénta csatlakozókat... Nekem így sokat javult... Ha van felesleges kábel, akkor azt csípd le (mondjuk egy tévé előtt) mert sokat ront, ugyanis 75 Ohm mégiscsak ellenállás...
Amit még javaslok, hogy kaphatóak szaküzletekben, MAX 1-2 rugóért erősítő "toldó" k, melyek F csatlakozósak. vegyél egy-egy darabot minden tévéhez. A Bejövő jelet egy splitterrel oszd el, és minden tévéhez egyet tegyél be, ettől javul a minőség.. (A nethez NE tegyél be)
ezenfelül, ha a probléma még mindig fennáll, akkor hívd fel a jupiszit, és mondd meg azt hogy volt nálatok egy szerelő, és nem a lakásotokban a hiba, akkor talán nem mennek be a házba...
OFF
Amúgy ha megfigyeled (Nálunk legalább is így van) hogy minden utca elején van egy karburátor méretű, kib*szott nagy hűtőbordára hasonlító kis szerkentyű, ami (elvileg) az al-erősítő... az itt gyakran meg szokott hibásodni, kb. 5 évente van lecserélve (nálunk 7 éve bírja)
 #86169  Szerző: mlaszlo

admin írta:Kérdésem az, hogy ha bejelentem és kijönnek megcsinálni a házban, akkor esélyes, hogy elveszik az a pár nagyobb csomagokból "átszűrődő" csatorna, amiket most gyakorlatilag lopok, vagy nem kell ettől tartanom? (Nem mintha nagyon hiányozna a Reflektor, Viva TV, Eurosport, Cool, de azért na, mégiscsak jobb, hogy van.)
Szerintem ez attól függ, hogy mit kell kicserélni. Ha így legyengül a jel időnként, akkor én erősítőre tippelnék, ha azt cserélik és a szűrőhöz nem nyúlnak, akkor gondolom maradnak ezek a csatornák. Egyébként úgy tudom a net miatt nem tudják ezeket teljes mértékben leszűrni.
 #86166  Szerző: markfelt

Váltottam a "korszerű" analóg kábeltévére, mert ez éri meg nekem, amennyit tévézek. :)
UPC, Budapesten.

Néha (hetente 1-2 órára) ilyen a kép a csatornák többségén:
Kép

A szerelő amikor kijött elvinni a digitális set top boxot, kértem, hogy nézzen rá, hogy miért ilyen az analóg, megnézte alaposan - tényleg alaposan - és azt mondta, hogy a hiba nem a lakásomban van, hanem állítása szerint központi. Jelentsem be.

Kérdésem az, hogy ha bejelentem és kijönnek megcsinálni a házban, akkor esélyes, hogy elveszik az a pár nagyobb csomagokból "átszűrődő" csatorna, amiket most gyakorlatilag lopok, vagy nem kell ettől tartanom? (Nem mintha nagyon hiányozna a Reflektor, Viva TV, Eurosport, Cool, de azért na, mégiscsak jobb, hogy van.)

Ja és az a vicc, hogy az imént említett "átszűrődő" csatornák mindig kifogástalan minőségűek. :)
A net is rendben van.
 #85439  Szerző: mlaszlo

A számlalevélre rákerülő információt senki sem ellenőrzi? Ennyi hibás infót még nem láttam tájékoztatóban Részlet a Budapesten küldött számlalevélről:
2011.12.15-től az Ozone Network csatorna, az analóg silver csomagban átkerül 615,25 MHz-ről 647,25 MHz-re
Ozone Network analógon? Nem is volt benne sohasem az analóg kínálatban, kezdettől fogva a digital gold csomagba került, analógon csak a Life Network megy, de az is csak Budapesten.

2012.01.01-től kikerül digitális és analóg csatornakiosztásunkból a Movies24
Movies24 analógon?

Lehet, hogy belevonták a volt Fibernet-es területeket, de akkor meg ki kellene hangsúlyozni mely területeket érinti a változás, ha már ilyen összevont közleményt adtak ki, mert ez így teljesen félrevezető.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 103