Mint a tudjatok, lassan egy honapja beujitottam (hasznaltan, vatera-rol) egy Blaupunkt/CD36 tip. autoradiot (direkt fmdx-re, ugyebar) A radio az asztalomon van es egy kozel tiz eve sajatkezuleg epitett 12V-os (radio rakotesekor merve 12,5V) es ~4.8A-ert tartosan tudo tapegysegrol mukodik. (Csak mint tuner, hangszoro kozvetlenul nincs a radiora kotve, tehat az aramfelvetel minimalis, bar "felgozre" veve hangerot, akar igy is mukodhetne) Kulon hifi erositi hangot a hangszorok szamara.
Nemreg a radio, szimpla hallgatas kozben elkoszont es kikapcsolt, csak ugy magatol.. aztan mindjart ujra be is kapcsolt... Aztan megint...
Nemi autohifi-s tapasztalattal a hatam mogott.. nagy pontossagu digi multimeter (nem OBI-s) elovesz, tapegyseg kimeno feszultsege megmer.. es valamikor beallitott 12.5V helyett csak 11.7V.. es neha meg csokkent is egy-egy tizedet es ekkor -de nem mindig- kapcsolt ki a radio, es indult ujra.
Ketto darab sima dioda megfelelo helyre beepitesevel 13.1V-ra emeltem a kimeno feszultseget -ez tegnap volt- es azota semmi gond a radioval.
Kicsit meglepo, de ugyfest hogy ennek az autoradionak, legalabbis hatareset lehetett a 11.7 V, mert neha kikapcsolt/ujraindult... Szoval, aki esetleg autoradiot hasznal (vagy ezt tervezi) az figyeljen erre.