RADIOSITE Fórum

• RiseFM - Balaton - 98.9 MHz

#89579  Szerző: radukanorbert

Csongii írta:
rmihaly76 írta:Irtam en olyat hogy ez tisztan gond lenne? :) (A kimeno power novelessel, nyilvan tobb az elony, mint a hatrany, de a villanyszamla mindenkeppen noni fog.)
Ha mar.. az alkamazhato adoberendezes mikentje hogyan van meghatarozva?
Peldaul en 10 W-ra leszek jogosult, akkor hasznalhatok 100 W-os berendezest azzal az igerettel, hogy csak 10 W-tal fogok adni? (van hitelesites adott ceg altal, netan engedelyezett adoberendezesek listaja, stb?)
Nem tudom miként van meghatározva, de akkor adót használsz szerintem amekkorát akarsz. Pl a Régió Rádió itt Mohácson csak 200W-al ad, de adhatna 1 KW-al is, viszont az adó, ha jól tudom tud akár 2KW-t is.
Jogszabály értelmében annyival adhatsz amennyire engedélyed van. Hivatalosan 1W-al se lehet több. A kevesebbről nem tudom, hogy van e szabály, de kétlem, hogy valaki az engedélyezettnél kisebb teljesítményt állítana, csak, hogy kevesebben hallják :) Ellenkezőjéről már annál többet hallottam.
Mondjuk ha valaki többel ad a kelleténél, akkor legalább csinálja okosan, mert akkor tuti ellenőrizni fogják, ha egy másik adót zavar be. Jah és a legfontosabb, hogy ne kotyogja el senkinek, mert ki tudja, hol találkozik rosszakaróval.
 #89570  Szerző: asr27

admin írta:És akkor most a Rise küldhet egy olyan közleményt, hogy a Face engedély nélkül sugároz a gödöllői frekin az engedélyezett teljesítmény sokszorosával.

Én meg előre megírom az erről szóló cikket, hogy már csak publikálni kelljen, amint aktuális lesz... :-))
De a Contitrade Kft. miért dobta a Rise-ot és miért engedte, hogy a Face szóljon az ő frekijükön? Nekem ez gyanús lehet, hogy a Rise nem fizetett eleget a Contitrade kft.-nek?
 #89569  Szerző: Csongii

rmihaly76 írta:Irtam en olyat hogy ez tisztan gond lenne? :) (A kimeno power novelessel, nyilvan tobb az elony, mint a hatrany, de a villanyszamla mindenkeppen noni fog.)
Peldaul en 10 W-ra leszek jogosult, akkor hasznalhatok 100 W-os berendezest azzal az igerettel, hogy csak 10 W-tal fogok adni? (van hitelesites adott ceg altal, netan engedelyezett adoberendezesek listaja, stb?)
Nem tudom miként van meghatározva, de akkor adót használsz szerintem amekkorát akarsz. Pl a Régió Rádió itt Mohácson csak 200W-al ad, de adhatna 1 KW-al is, viszont az adó, ha jól tudom tud akár 2KW-t is.
 #89568  Szerző: markfelt

És akkor most a Rise küldhet egy olyan közleményt, hogy a Face engedély nélkül sugároz a gödöllői frekin az engedélyezett teljesítmény sokszorosával.

Én meg előre megírom az erről szóló cikket, hogy már csak publikálni kelljen, amint aktuális lesz... :-))
 #89561  Szerző: asr27

Mikee0824 írta:pillanatnyilag leszedték a face-t, tuned stereo vivő van csenddel. amúgy belső forrásból tudom, hogy holnaptól új struktúra. amúgy is "aktív r" az rds, tehát a face itt is csak kalózkodott pár percet:D mert akkor miért lenne "aktiv r" az rds?
Ennyibe a rise is kalóz volt ezen a frekin.
Amúgy is hamarosan lejár a 93.6 engedélye, tehát túl sokáig itt sem szólhatnak.
 #89559  Szerző: Mikee0824

pillanatnyilag leszedték a face-t, tuned stereo vivő van csenddel. amúgy belső forrásból tudom, hogy holnaptól új struktúra. amúgy is "aktív r" az rds, tehát a face itt is csak kalózkodott pár percet:D mert akkor miért lenne "aktiv r" az rds?
 #89556  Szerző: djlacee

:question: :question: :question: :question: :question:
 #89554  Szerző: asr27

93.6 Rise off, 93.6 Face on :D
 #89541  Szerző: DRoland

/OFF

comet írta:Szerintem mostanság senki nem meri bevállalni a régi zenéket. A Poptarisznyát is csak a neten csinálja B.Tóth
Én szinte már csak ezt hallgatom, nagyon jó! De esélytelen FM-re, mert sok-sok idióta vállalást kellene csinálni (ami a hallgathatóság rovására menne!), magyar zene arány, 'mittom én' közéleti műsorok, meg,fene tudja...

Igen, amúgy kellene az éterbe oldies rádió!

/ON
 #89538  Szerző: asimov

Irtam en olyat hogy ez tisztan gond lenne? :) (A kimeno power novelessel, nyilvan tobb az elony, mint a hatrany, de a villanyszamla mindenkeppen noni fog.)
Pasa írta:
rmihaly76 írta:Valamint nagyobb aramfogyasztassal is jar a nagyobb kimeno adoteljesitmeny, ugyhogy igen, a nagyobb "kakao" penzesebb mutatvany, beruhazasilag es uzemeltetesileg is. (Akarmifele radioadorol is legyen szo)
Ja, csak az engedélyest legkevésbé az áramfogyasztás érdekli. Nagyobb térerő = több hallgató, több reklámpénz, ez a lényeg.
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 470