RADIOSITE Fórum

• Balaton Rádió - Siófok - 88.7 MHz

#89729  Szerző: markfelt

0,003 W? Nem tudom honnan vetted ezt az adatot, de ez nem helyes. :)

Nekem egyébként - programigazgatóként - pont nem feladatom ezzel foglalkozni.

Megtisztelő, hogy velünk foglalkozol, ugyanakkor úgy tűnik, minden áron fogást akarsz keresni rajtunk, vagy rajtam. Amennyiben publikus oka van, akkor itt, amennyiben nem, akkor privát üzenetben várnám a választ, hogy mivel adtunk vagy adtam okot erre. Ígérem megpróbállak kiengesztelni, amennyiben valós sérelmeid vannak valamivel kapcsolatban. :)
 #89726  Szerző: akos9277

admin írta:
akos9277 írta:
admin írta:Na, látom előbújt belőletek a Scherlock. :)

A hatósági szerződést tavaly áprilisban kötöttük meg az NMHH-val. Ennek minden szempontból megfelel jelenleg is a 88.7 MHz-en hallható műsor.
Igen, az adó ellenőrzésével/telepítésével megbízott cég lejelentette, hogy oké, korlátoztuk az adót, majd megkötötték a szerződést. ^^
Ezt a mondatot nem igazán értem, de oké. :)
Nehogymár egy programigazgató ne tudja, hogy 0,003 W nem szól el 25 km-ert, autó/konyhai rádióval legalábbis biztos nem. 15-30W már annál inkább.
 #89725  Szerző: markfelt

akos9277 írta:

A hatósági szerződést tavaly áprilisban kötöttük meg az NMHH-val. Ennek minden szempontból megfelel jelenleg is a 88.7 MHz-en hallható műsor.
Igen, az adó ellenőrzésével/telepítésével megbízott cég lejelentette, hogy oké, korlátoztuk az adót, majd megkötötték a szerződést. ^^
Ezt a mondatot nem igazán értem, de oké. :)
 #89724  Szerző: akos9277

Igen, az adó ellenőrzésével/telepítésével megbízott cég lejelentette, hogy oké, korlátoztuk az adót, majd megkötötték a szerződést.
 #89723  Szerző: markfelt

Na, látom előbújt belőletek a Scherlock. :)

A hivatalos vételkörzet és a tényleges vételkörzet más. A hivatalos vételkörzetet például a körzeti, 1000 wattos 92,6 MHz-es siófoki jogosultság esetében 4-10 km.
http://www.nhh.hu/dokumentum.php?cid=22468

A közszolgálati/nem nyereségérdekelt kisközösségi rádiózási forma mint olyan, a meglévő jogosultságokon történő hatósági szerződéskötéssel (vagy az el nem fogadott kérelmek esetében a jogosultság megszűnésével) megszűnt.
 #89722  Szerző: akos9277

milan93 írta:Ákos!
Nem tudom ezzel mit tudsz kezdeni, de itt egy nagyon rövid leírás :)

http://www.mediatanacs.hu/hirek.php?hir_id=555
Erre gondolsz?
"A pályázat célja, hogy lehetővé tegye olyan rádiók működtetését, amelyek sztereó vétel esetén legfeljebb az adóállomástól számított 1 km sugarú körrel jellemezhető vételkörzetben élő, dolgozó, tanuló, nyaraló, stb. meghatározott kisközösséggé szerveződött csoportok igényeit szolgálják, valamint, hogy lehetőséget nyújtson műsorszolgáltatási tevékenység folytatására azon intézményeknek, vállalkozásoknak, amelyek a rádiózással speciális hallgatói kör igényeit elégítik ki."
Elnézést, hogy nem pontosan ezt a leírást, és nem szó szerint idéztem.
 #89720  Szerző: akos9277

Melyik kiírás szerint bírálták a pályázatotokat? Mert egy 10-20 soros leírás vonatkozik arra, hogy a vételkörzet kisköz. esetén nem lehet több mint 1 km. Erre jön az 5 évnél nem régebbi magyar zene 50+%-ban, és a 10x órás műsor. De az összes kisköznek fel lehetne tenni ezt a kérdést, és pont ezért várhatják a kiírást azok ( lassan 2 éve... ) akik tényleg rádiózni szeretnének, és nem nagyzolni, és pénzt csinálni az egészből.
 #89719  Szerző: markfelt

bandras írta:Ma az északi parton autóztam és gondoltam, hogy belehallgatok a rádióba. Nem volt egyszerű, ez a 15 km-es vonzáskörzet azért barokkos túlzásnak tűnik.
Nagyjából Siófoktól mérve 10-15 km-es légvonalbeli távolságban autóztam. Még a parthoz közel is rossz minőségben jött az adás, kicsit távolabb a Balatontól, házak takarásában pedig sokszor sehogy. Jellemző, hogy például Balatonfűzfő és Balatonkenese között, ahol közvetlenül a vízpart mellett halad a 71-es út, rálátni Siófokra és mégis élvezehetetlen minőségben lehet csak fogni a rádiót.
Márpedig, ha autóból külterületen ez a helyzet, akkor a Balaton keleti, illetve északkeleti részén lakáson belül, egy egyszerű rádióval szinte esélytelen.
Azért furcsa ez, mert az eddigi siófoki rádiók általában ilyen távolságban egész jó minőségben szóltak. Ez tulajdonképpen egy kisközösségi freki?
Szia!

Domborzati akadályok és a Siófok belvárosában található adópont miatt Balatonfűzfő-Balatonvilágos útvonalon "egyszerű rádióval" valóban nem egyszerű a BR vétele.

Ugyanakkor a túlparton, Siófokkal szemben (Balatonfüred - Balatonalmádi között) jó minőségben vagyunk elérhetőek.

Jelenleg kiemelten Siófok lefedése volt a cél, a 10-15 km-es körzet pedig nyilván domborzatfüggő, bizonyos irányokban túlzás nélkül megvan. Egyébként jöttek már 25 km-ről is visszajelzések.
PooLee írta:Természetesen kisközösségi! Mondjuk jogos a felvetés, senki sem nevezte nevén a dolgot! :D Mondjuk nem is lehetett ez véletlen, mert az olyan felvetésekre, hogy "remélem, a Nyugati medencében is fogható lesz", mély hallgatás volt a válasz. :D
A nyugati medence elérése Siófokról bármilyen teljesítményű adóval lehetetlen, ahhoz szükség van egy adópontra a nyugati medencében is. A középtávú tervek közt szerepel ez is, ahogy egy a keleti medencét jobban elérő frekvenciára való átköltözés is.

Egyelőre azonban Siófok + 15 km.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 59