RADIOSITE Fórum

• Informatika

#91560  Szerző: asimov

Akar az is (pld. nincs rendesen a helyen valamelyik hocsoves huto, ez szetszedett/szervizelt gepeknel sajnos elofordul), vagy erintkezesi hiba (kosz, szoszok) is a ram-ok aljzataiban. Ezert "szeretem" azt, amikor kezzel vegigsimitjak az erintkezosort a memoriamodulokon (ki tudja, miert), mert az emberi kez sosem teljesen tiszta.
A "tapogatoeger" hibaja valoszinuleg a melegedessel fugghet ossze.

A memoriatesztelesre ajanlom a Memtest-et.
Az ISO falt toltsed le, aztan -erre alkalmas!- programmal cd-re vesed lemezkep-fajlt, majd errol a cd-rol inditod a gepet (tehat teljesen mindegy az, hogy milyen op-rendszer fut amugy a gepen, mert az el sem indul) es hagyod dolgozni programot. Semmi feleslegeset nem kerdez, teljesen automatan dolgozik. ( zip-be csomagolt ISO (lemezkep-fajl) fajl letoltese )
Ketto-harom teljes ciklust hagyj lefutni, es ha mindegyik hibatlan eredmeny ad, akkor az memoria (es a alaplap-memoria kommunikacio is!) hibatlan. Ha csak egy hiba is elojon, akkor az gep sosem fog rendesen mukodni.
Egy teljes tesztciklus, geptol fuggoen 15..25 perc.
A memoriatesztelest egyebkent minden olyan gepen erdemes elvegezni akkor, ha rendszeresen -latszolag ok nelkuli- lefagyasok, megallasok tortennek a geppel (akar win, akar linux alatt), mert gyakran a memoria hibaja, vagy ossze nem passzolo memoriamodulok parhuzamos hasznalata a tenyleges kivalto ok.
Win alatt az Esemenynaploban is erdemes idonkent nezelodni, mert sok rendszer/gephiba mar azelott nyomott hagy itt, hogy komollya valna a baj.
olvaso1 írta:Az hogy lehet, hogy most meg lefut a memória teszt? :o
Hőmérséklet változás befolyásolhatja a memóriák működését?
 #91556  Szerző: szemilan

Az hogy lehet, hogy most meg lefut a memória teszt? :o
Hőmérséklet változás befolyásolhatja a memóriák működését?
 #91523  Szerző: szemilan

rmihaly76 írta:Beletrafaltal.. gugli nagyon sok talalot ad ki a gep, garanciaidon beluli hibairol.
Elozoleg mi volt a baja?
Pixelhibás kijelző (amire cserélték, már az is kezd eléggé pixelesedni, csak ezek a pixelek bizonyos szögből feketék)
Zajos hűtőventilátor (fél nap után ugyanazt csinálta az új, amit beleraktak)
Touchpad meghülyül (ugyanúgy meghülyül, szerintem driver hiba)

Most meg még a memória is, illetve van, hogy akkumulátorról üzemelve nagyobb prociterheléskor a fülesről egyszerűen "kidobja" a hangot a külső hangszórókra. Buszon szoktam neki örülni, gondolom a többi utas is.
 #91521  Szerző: asimov

Beletrafaltal.. gugli nagyon sok talalot ad ki a gep, garanciaidon beluli hibairol.
Elozoleg mi volt a baja?
olvaso1 írta:Csak nekem nem tetszenek ezek a piros X-ek, vagy másnak sem? :S
6-7 hónapos a gép. És másodszor lesz szervizes.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Amúgy Dell Inspiron N5110
 #91520  Szerző: szemilan

djlacee írta:Ez milyen szoftver?
Dell Support Center
 #91518  Szerző: djlacee

Ez milyen szoftver?
 #91514  Szerző: szemilan

Csak nekem nem tetszenek ezek a piros X-ek, vagy másnak sem? :S
6-7 hónapos a gép. És másodszor lesz szervizes.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Amúgy Dell Inspiron N5110
 #91342  Szerző: LuciFerko

Meghekkelték Putyin FB oldalát :D
Kép
 #91334  Szerző: LuciFerko

Facebookon magától letiltódott nálam 3 ember. Tuti nem hack, elég érdekes a jelszavam. Ez mitől lehet?
 #91319  Szerző: Glenn

Nekem meg van, mégsem lát rajta senki semmit, ha én nem akarom. :yes:
  • 1
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 330