Dawe1797 írta:Sziasztok!
Én csak pár hete kezdtem el FM-DX-elgetni. Segítséget szeretnék kérni!
Mi kell ahhoz, hogy Budapestről (18.ker) venni tudjam a székesfehérvári Rádió 1-et? (FM 101.8)
Ha esetleg Budapestől valaki már tudta venni ezt, akkor legyen szíves írja meg, hogy hogyan, milyen tunerrel, stb.!
Köszi a segítséget! 
Üdv!
Igaz én nem a XVIII. kerületben lakom, de megosztom azért az elmúlt éves (2011-es) tapasztalatomat ezzel a frekvenciával kapcsolatosan.
A "rendszerről" : XX.kerület Pesterzsébeti lakótelepen, X. emelet, erkélyre vertikálisan szerelt "dipol" segítségével lásd: (
http://www.ostelsat.hu/urh_antenna_dipo ... _A0200.htm) elég jó, kissé zajos stereo minőségben fogtam szinte nap 24h-ba a 101.8 MHz a RADIO 1 fehérvári adását. valamit több alkalommal sikerült a FEHERVAR radió adását is elcsípnem stereo-san (Sajnos egyik freki esetében sem sikerült az RDS jel lehívása, mivel a tunernak használt régi 5.1-es Sanyo házimozi egysége nem tudja, valamit átalakítóval bekötött a Sony Ericson mobil-nak kevésnek bizonyult a jel az RDS lehívásához. )
(Sajnos most kb. két hónapja ezt a frekit nem tudom fogni, mivel kénytelen voltam a 97.6 MHz lévő zavar miatt az antennát Horizontális polarizáció-ba fixálni

)
Ugyanakkor, 106.5 MHz szintén elérhető a RADIO 1 adása (Dunaföldvár) ami nálunk a déli fekvésű konyhából a mobil-al is befogható könnyedén, legtöbbször még az RDS- is lejön !
Így én azt ajánlanám első körben próbáld meg a 106.5 MHz hátha sikerül megfognod. (Ha viszont északi a kilátás akkor az EXPRES miatt felejtős lehet a 106.5 MHz)
Sorry a hosszú post-ért !
Üdv. Máté