Értelmet szerintem fölösleges keresni, az valahol nagyon messze van innen.
Sőt, még az összefüggésekben is rendesen el lehet veszni, már csak amiatt a tény miatt is, hogy az R1 (volt) az egyik legnagyobb jobboldali kötődésű (független) rádió. És láss csodát, egy kis személyes ellentét is éppen elég arra, hogy valakit kispadra tegyenek ebben a meccsben, vagy csak a vidéki NB II.- ben játszhasson tovább
.
Elvégre a Rádió 1 mindig is hálózatot akart építeni, hát most itt a lehetőség (csak budapest nélkül). Akár az egész országot behálózatják. Viszont persze az már egy másik tény, hogy így nem túl működőképes ez a gazdasági rádiós modell.
Egyébként érthető okoknál fogva rajtuk kívül mindenki utálta ezt a helyzetet.
Az országos rádiók azért mert az ő áraikhoz képest olcsóbban kínálhatták a reklámidőt, de a hirdetők reklámjai eljutottak Budapesten kívül a további potenciális nagyvárosokba is. Viszont összességében is csak a töredékét fizetik annak (mindig zavarban vagyok, hogy jelen vagy múlt időt írjak) a műsorszolgáltatási díjnak, amit az országosok kénytelenek, mert ők Csájagaröcsögére is ki kell, hogy fizessék, hiába nincs ott pláza meg autószalon, még 50km-es körzetben sem.
A helyi rádiók (szinte az egész HEROE) pedig azért mert míg ők kénytelen 0-24-es műsort készíteni addig az R1-helyi műsorideje az 5 órát sem éri el, ha még a helyi reklámokat és híreket is belevesszük. És bizony addig, amíg egy rutinos helyi R1 akár max 3 emberrel is képes megoldani ezt a kihívást, addig egy rendes helyi rádió erre képtelen, fizikálisan is. És lássuk ez így tisztességtelen, indokolatlan előny az R1 részére, mind az országosokkal, mind a vidékiekkel szemben. Pláne ha még idevesszük azt is, hogy a „rádióállandó” pályázatokon is sokáig megkötés nélkül, szabadon pályázhattak, így milliókat kapkodtak el a kis helyi rádióktól.
Persze ezért ők nem hibásak, kihasználták ezt a lehetőséget, ügyesen bizniszeltek, ennyi. Ez egy nagyon jól működő, ügyesen kitalált dolog... volt.
A reklámiparban nincs több pénz attól, hogy több szereplő lesz a piacon, csak felborul a mérleg, és mindenki rosszabbul jár… ez van, ezt most el kell fogadnunk.
Nade, a Klub, háááát, az a meglepetések klubja, mert ha havidíjat szednének a hallgatóiktól, amit bizony azok bőszen be is fizetnének (mert már ugye láttunk ehhez hasonlót) akkor ott aztán nem lenne anyagi probléma. Nem is értem miért nem csinálnak NYRT-t
(jaj, aztán ezt nehogy komolyan vegyék, csak vicceltem)
Hmm, de persze lehet nem is nagy hülyeség, csinálhatnának egy nonspot alapú rádiót, simán kihagyva - b2b módon - a hirdetőket.