RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#97296  Szerző: asimov

Majd egyszer... :)
Hasonlit a nyelv a szlav nyelvjarasra, de attol sokkal "'pattogos"-abb. Neha mintha "csettegnenek" a nyelvukkel a beszelgetok. :o
 #97293  Szerző: asimov

102.1-en valami fura nyelven beszelnek...
 #97292  Szerző: csokie

87.6 MHz. 3 adás keveredik. egy francia, egy arab, a 3. számomra ismeretlen.
 #97291  Szerző: csokie

88.4-et BeSTRocK-ot kiütötte egy francia adás :)
RDS még nem jött le, ráadásul V polárban vagyok.
 #97290  Szerző: BMáté

188 MHz-es ES MUF Franciaország fölött nem sokkal ezelőtt!
Kép
 #97286  Szerző: asimov

Szerk:
Az adas meg mindig jon es valoszinuleg ez az:
"ERTU Al-Shabab wal Riyadah" (El-Arish=Al-Arish/54.5 kW/H pol/2207 km)
Felall a szor a hatamon, ha arra gondolok, hogy vizszintes polarizacioju antennaval milyen veteleim lennenek... Lehet nem "varom meg" azt a speci yagit, hanem addig is osszedobok egy vizszintesen enyhen megtort H pol. dipolt.
--------
Meg mindig jon az elobb irt ado. Egesz orakor az alabbi szignalt birtam lefulelni:
"al alatul dzsaza irijja"
Kerekedelmi radio, reklamblokkokkal.
 #97284  Szerző: asimov

87.8-on, kb 20 perce igen stabilan jon valamelyik arab nyelvu ado. RDS nincsen, szignalra varok... Csak neha zajosodik kisse, amugy tiszta a vetel!
 #97277  Szerző: LuciFerko

joe írta: "Radio Rossii v Nyizsnyij Novgorod"... :yes:
Akkor jól értettem :) Az azért szép táv tőlem.
 #97276  Szerző: asimov

Ma vegre meglett az elso, biztos francia vetelem: "France Culture" 87.6-on, RDS-el. (az rds-rol foto kesobb)
Tegnap "zwartoshu" arrol irt, hogy a tegnapi ES olyan eros volt naluk, hogy a sima radiohallgatasban is interferenciakat okoztak a beterjedo adok. Magyarul: kis ideig nem a helyi/eros ado szolt bizonyos helyeken, hanem beterjedo adasok. A listaban felsorolja azt, hogy melyik helyi adot, melyik beterjedo ado "utotte" ki. Nem gyenge...
Itt is spanyol domping van. Meg az OE3-at is kiutik nalam, 88.2-on. (Ez idonkent nagyon erosen jon, varok ra, hatha lesz rds is.)
  • 1
  • 373
  • 374
  • 375
  • 376
  • 377
  • 552