RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#98894  Szerző: mlaszlo

Jani98 írta:FullHD Samsung TV-vel működik? Nem 3D-s,de megoldható? :blush:
Ennyit fogsz látni belőle:
Kép Kép Kép

Esetleg egyes tv-k tudják, hogy kihúzzák a kép egyik felét teljes képre, akkor 2D-ben tudod nézni normális képaránnyal.
 #98893  Szerző: djlacee

Jani98 írta:FullHD Samsung TV-vel működik? Nem 3D-s,de megoldható? :blush:
Bármilyen DVB-T vételre alkalmas eszközön fog látszani kép, csak élvezhetetlen
 #98847  Szerző: LuciFerko

Pasa írta:
LuciFerko írta:A 3D-t én otthoni felhasználás esetén még mindig úgy nevezem, hogy "drága játék hülyegyerekeknek". :) Hogy legyen rendes 3D élmény, és ne szédülj el, oda legalább egy mozi kell. Otthonra csak a tűéles kép és a jó hangtechnika kell. :yes:
És nálad a nagy PONT! De ugye kell a biznisz, a sok féleszű rohan, és megveszi. :hehe:
Én még ma is CRT-t nézek, mert 2D-ben verhetetlen. Bár lassan, de közelít az LCD...
Jah, haver mamájánál a VIDI Colorstar TV-nek olyan szép szinei vannak, hogy simán kenterbe veri a szobámba lévő Hyundai LCD tv-t. :yes:
 #98845  Szerző: Glenn

LuciFerko írta:A 3D-t én otthoni felhasználás esetén még mindig úgy nevezem, hogy "drága játék hülyegyerekeknek". :) Hogy legyen rendes 3D élmény, és ne szédülj el, oda legalább egy mozi kell. Otthonra csak a tűéles kép és a jó hangtechnika kell. :yes:
És nálad a nagy PONT! De ugye kell a biznisz, a sok féleszű rohan, és megveszi. :hehe:
Én még ma is CRT-t nézek, mert 2D-ben verhetetlen. Bár lassan, de közelít az LCD...
 #98843  Szerző: szemilan

Én meg úgy vagyok vele, hogy nem is érdekel. :D
 #98842  Szerző: LuciFerko

A 3D-t én otthoni felhasználás esetén még mindig úgy nevezem, hogy "drága játék hülyegyerekeknek". :) Hogy legyen rendes 3D élmény, és ne szédülj el, oda legalább egy mozi kell. Otthonra csak a tűéles kép és a jó hangtechnika kell. :yes:
 #98840  Szerző: Glenn

rmihaly76 írta:Cimbora "ezer eves" lcd monitorjan is lett 3D terhatas a megfelelo videokartya driver-ek feltelepitese utan, es persze 3D-s filmek nezese kozben. (millio letoltheto, 3D demo es kisfilm van neten)
Igen, de az teljesen más. Ehhez sajnos 3D tévé kell.
 #98812  Szerző: asimov

Bizony... ehhez elvileg "szemuveg nelkuli" 3D tv kell, bar megneznem a kepet egy "szemuveges" 3D tv-n is.
(Allitolag, jo antennaval es jo helyrol, az OMK-s M3D ado, meg Szekesfehervaron is befoghato!)

Egyebken szoftveresen megoldhato a nem 3D kijelzon a 3D kepalkotas (csak szemuveggel, termeszetesen.)
Cimbora "ezer eves" lcd monitorjan is lett 3D terhatas a megfelelo videokartya driver-ek feltelepitese utan, es persze 3D-s filmek nezese kozben. (millio letoltheto, 3D demo es kisfilm van neten)
Elso telepiteskor, egy tesztkep sorozattal kellett kivalasztani a 200 Ft-ert(!) vett 3D szemuveghez illeszkedo kepalkotast, aztan ennyi, van 3D elmeny. (tobbfele 3D szemuveg letezik)
Hozzatennem, a 3D elmeny csak nagymeretu kepernyon (leginkabb mozivasznon) igazan elvezheto, mert kis meretben (atlag LCD monitorok) nezve olyan, mintha egy csovon keresztul nezne az ember a sztorit.

Erdekesseg:
Ami gond a 3D kepalkotassal -es emiatt szivjak a fogukat a mozisok es a kijelzo gyartok is-, az az, hogy a terhatasu latvanyhoz az emberi szem egyuttlatasanak 70, de inkabb 75% felett kell lennie, kulonben nem terhatas, hanem szedules, fejfajas lesz a 3D elmenybol. (Az agy nem tudja eldonteni azt, hogy a ket szem altal alkotott, de eltero elessegu kep kozul melyikre "fokuszaljon" es ez tetemes pluszmunkaval jar > fejfajas)
Marpedig nagyon rosszak a szemeink.. es raadasul a tobbseg errol nem is tud, mert azt hiszi, hogy amit lat, az a jo, mert eles kepet az agya sosem latott. (into jelek: estenkent fejfajas, valamint szedules nagy tereket nezve)
Becsles: a teriszonyos emberek kb. 10% valojaban nem teriszonyos, hanem "egyuttlatasi" problemai vannak, es ezert szedulnek el nagy, tagas melysegeket nezve...
 #98792  Szerző: Glenn

Persze, mert ilyen a 3D adás egy 2D tévén. Ehhez nem szemüveg kell, hanem 3D-s LCD tévé, az rakja össze a két képet eggyé!
  • 1
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 235