RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#10320  Szerző: centerweb

m1-en most anamorfban megy egy műsor. a logó, 4:3
 #10006  Szerző: MrG

Ez a mai Kultúrház adás technikailag nemigen jön össze az m1-nek... :)
A hanggal van baj. az elején észrevették, lenyomták ajánlóra, majd nem tudtak mit kezdeni vele és most megy szar hanggal végig.. :)

22:51, már jó
 #9959  Szerző: Mauro

16:9es a TV ügyvédje. Vajon mikor lesz HD?
 #9940  Szerző: mg

ja, az első '89-es viszont batár ronda volt :D
 #9939  Szerző: Pasa

systhema írta:Szerintem egyébként az idáig született logók nem voltak valami ötletesek, talán a TV1 által 1991-től használt logó, melyben a nemzetiszínű félgömbök csúszkálnak egymásban volt a legjobb.
Szerintem meg a színes kettes volt a legjobb. Van egy teljes film felvéve, amin végig ott van. 8-)
 #9927  Szerző: systhema

Az MTV logójával és műsoraival kapcsolatban a következőket jegyzem meg, csak hogy egy kissé tisztább legyen a kép. Az MTV 1957. május 1-től sugározza hivatalosan műsorát. Korábban persze voltak tesztadások. Akkoriban ez az egyetlen egy csatorna volt. A második csatorna csak 1972-től ad hivatalosan. Eleinte MRTV majd 1974-től önállóan MTV néven működik. A csatornáknak mindig is volt logójuk, maximum nem jelentették meg a képernyőn folyamatosan csak a műsorkezdő szignálokban. Aki kíváncsi az MTV logóira az http://retronom.hu/index.php?q=panels_by_term/3/177 oldalon megtekintheti őket. De, ha valakit videó formátumban érdekel, akkor a youtube-on (pl. a reklámszignál szót beírva) mozgó formában is megtekinthet korábbi szignálokat, főcímeket.

A 1988-ban a BNV-re, kb. két hétre kísérleti jelleggel "kereskedelmi jellegűvé" tették a TV2-őt. Ez volt az MTV Plusz, amelynek külön logója volt. Ekkor megnyújtott adásidővel jelentkezett az addig zömében, de nem totálisan ismétlő csatorna a TV2, külön műsorstruktúrát, sávosan szerkesztett műsort kapva. Ekkor még csak kísérleti jelleggel, majd később, a gengszterváltástól az ún. intendánsi rendszert kialakítva a két csatornát két különböző programigazgató vezette. Ebből lett aztán az, hogy az 1-en a konzevatív Híradó, míg a 2-en a liberális Esti egyenleg ment, nem ritkán a két szerkesztőség egymást sarazva. Sőt bírósági pert egymás nyakába varrva. Ez volt a sajátos Abszurdisztáni Állami Televíziós versenyeztetett közszolgálat (nézettségi verseny stb.), ami egy totális baromság.

A logóra visszatérve, az adás jelét először a TV2 tette ki, ez a több színből álló kettes volt, majd annak egy része, egy kis kanyarszerűség, ami totál gagyi volt szerintem. Az MTV1 és MTV2 együttesen 1997 után a kereskedelmi tv-k elindulásával kezdett a képernyőn is feltüntetett logót alkalmazni.

Szerintem egyébként az idáig született logók nem voltak valami ötletesek, talán a TV1 által 1991-től használt logó, melyben a nemzetiszínű félgömbök csúszkálnak egymásban volt a legjobb. Ezt én ma is használnám a helyükben.
 #9918  Szerző: mg

LuciFerko írta:akkor volt rendesen A T V (nemzeti színekkel) a logó nem? kurvarégen ittis volt, és rendesen VHS minőség volt.
nemtom, akkor is olyan volt, amikor műholdon a TV3-at váltotta és "Magyar ATV" néven futott.
 #9913  Szerző: LuciFerko

akkor volt rendesen A T V (nemzeti színekkel) a logó nem? kurvarégen ittis volt, és rendesen VHS minőség volt.
  • 1
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 235