altermanus írta:admin írta:A Rock Reggelben egyelőre még sok a szépséghiba, de az irány nagyon jó. 1-2 év és beérik, akkor szuper lesz. Hagyni kell neki időt és nem türelmetlenül szétbaszkodni a stábot, ha nincs azonnali eredmény.
A Juventus brand is ebbe halt bele, de a Sláger FM se nőtte ki ezt a betegséget.
akkor én is kérdezek:
én nekem egyetlen egy bajom van, de az (szerintem) nagy!
1) Miért kell röhögő műsort csinálni minden reggel, minden Budapesti kereskedelmi adón?
2) Miért nem lehet egy olyan reggelt csinálni, hogy tematikus reggelt? Minden héten más (rock) zenei stílust adnának műsorvezető nélkül szignálokkal fél óránként hírekkel menne az adás.
3) Miért nem lehet egy ilyen röhögős műsor akár munka után, vagy déli kezdéssel (műsorcímre lenne ötletem, de azt megtartom magamnak).
mind közül a legfájdalmasabb...
4) Miért van az esetek 90%-ába konzerv adás?
Értem én, hogy ezt találta ki régen a kereskedelmi média, de nem lehetne szakítani ezzel a hagyománnyal?
1) Ha több szereplő lenne a piacon, megélne egy tisztán zenei műsor reggelente, ami amúgy egy rétegigény. Jelenleg viszont ez a kevés rádió az általános igényeket tudja csak kielégíteni, ami pedig épp a jókedvű, oldott hangulatú reggeli showműsor.
2) A hallgatói szokások miatt a rádióhallgatottság reggel a legmagasabb általánosságban, ilyenkor éri el a legtöbb embert egy csatorna és az ott futó reklámok is. Teljes tévút, hogy valaki egy kiszámíthatatlan, mindennap más irányt bemutató tematikus zenei műsort tegyen ebbe, a leghallgattotabb sávba. A hallgatók egyik legfontosabb elvárása egyébként is a kiszámíthatóság.
3) A napközi (10-16) sáv a háttérrádiózás időszaka, az emberek ilyenkor dolgoznak és a munkára koncentrálva zenét szeretnének hallani. Van több olyan rádió Budapesten, ahol a drive time-ban is show van, arra van egy minimális hallgatói igény is (azért csak minimális, mert ugyebár nem mindenki végez délután a munkahelyén, sokan csak este 6-7-kor), de sok programigazgató szerint ez egy felesleges műsorformátum, rossz megtérülési rátával. Ez az 1-2 délutáni show tud megélni, és ennyi elég is szerintem.
4) A 90% erősen túlzó, a reggeli sáv épp az, ahol a legnagyobb az élő-arány a piacon. A csúsztatott élőzésnek általánosságban egyébként technikai okai vannak leginkább.