RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#201081  Szerző: dkvalmos

A Titusz-féle Best FM ne kapjon már több várost, annál tényleg bármi jobb, még az Érd FM is. Nem is tudom, az a rádió hogy tudja magát komolyan venni. A debreceni fasza és atom stabil továbbra is, a Rádió M meg még esetleg a nyíregyházi úgy ahogy vagyogat, de a többi százas, hogy csak viszi a pénzt.
A 88-at tuti nem kaszálják el, de szerintem például a Koronafm100 és a Forrás lehet kérdéses, remélem maradnak, szerintem kár lenne értük.

Amúgy a Sunshine-on lesz Top 500, lehet, hogy a Rádió 1-hez hasonlóan ott is csinálnak egy kisebb újrapozícionálást. Szerintem jelenleg ez a legjobb helyi rádió, azzal együtt is, hogy ők is küzdenek a magyar zenei kvótával.
Az nmhh segíthetne annyit a maradék helyi rádiónak, hogy a magyar zene arányát kollektíven lecsökkenti mondjuk 10 százalékra.
 #201079  Szerző: knoskamatee

p0tyi írta:A megmaradt, nagyobb helyi rádiók frekvenciáinak jó részét elkezdték újrapályáztatni a 88-tól az Aktív Rádión, a Gongon és a Koronán át a Forrás Rádióig. Azt már tudjuk, hogy a Gongnak vége lesz 1-2 hét múlva.

Jöhetnek a tippek, mit nyírnak még ki és mi marad.
Aktív marad. van ott R1 meg Best is és Aktív, mint brand is erős.

Korona elfeküdhet, ott pont elfér egy R1 relé, bár ez is stabil lábakon áll.

88 talán, de simán bekapcsolhatják a Besthez, akár a Bajait is, ha komolyan veszik még a Best FM erősítését. más esetben a 88 maradni fog.

Forrás talán marad, M előbb-utóbb Best lesz.
Sunshine, Győr+, Vörösmarty, Antritt, Érd FM, Smile azok, amik turi fognak még szólni sokáig.

Lakihegy, Dabas esetleg, de a 24 simán lehet bukó, de a Tamási és a Trió elhasal.

a Rádió 97-el nagyon szkeptikus vagyok, bár az is inkább bukó. a rebranding óta, bár mindig is nyögvenyelős volt a helyi média. úgy néz ki a pénz ott (is) csapból folyik.

Zemplém FM meg amennyire nem tudott elindulni, úgy csődölt is be… pardon, szünetel.
 #201074  Szerző: p0tyi

A megmaradt, nagyobb helyi rádiók frekvenciáinak jó részét elkezdték újrapályáztatni a 88-tól az Aktív Rádión, a Gongon és a Koronán át a Forrás Rádióig. Azt már tudjuk, hogy a Gongnak vége lesz 1-2 hét múlva.

Jöhetnek a tippek, mit nyírnak még ki és mi marad.
 #201005  Szerző: altermanus

noartist írta: 2023.11.04. 17:50
Laci95 írta: 2023.10.30. 19:09 Mi A Helyzet Digitális Rádiózás körül A DAB+ Körül nagyon nagy a csend remélem hogy minél hamarabb lesz digitális rádió Európában nagyon megy :yes:
Felejtsd el. Ez Magyarország. Ha az NMHH-n múlna, még csak középhullám lenne. Szerencsére ezt már nem tudják visszacsinálni.
nana! ami késik nem múlik :troll:
az a helyzet, hogy ezeknek csak egy tollvonás, és kész, mind a 199 embernek.
amúgy én azt gondolom, hogy a DAB és a FM mehetne párhuzamosan egymás mellett. Nagy baj szerintem nem lenne. Most is párhuzamosan megy az FM és az MW.
 #201001  Szerző: noartist

Laci95 írta: 2023.10.30. 19:09 Mi A Helyzet Digitális Rádiózás körül A DAB+ Körül nagyon nagy a csend remélem hogy minél hamarabb lesz digitális rádió Európában nagyon megy :yes:
Felejtsd el. Ez Magyarország. Ha az NMHH-n múlna, még csak középhullám lenne. Szerencsére ezt már nem tudják visszacsinálni.
 #200965  Szerző: Laci95

Mi A Helyzet Digitális Rádiózás körül A DAB+ Körül nagyon nagy a csend remélem hogy minél hamarabb lesz digitális rádió Európában nagyon megy :yes:
 #200855  Szerző: Kovi02

nyikolaj írta: 2023.10.10. 08:57 Az országos nagyteljesítményű gerincadókon bőven vannak még koordinált üres frekik . Egy újabb országos adót szeretettel várunk.
Amelyek legtöbb esetben <1kW teljesítményűek,kisebb várható lefedettséggel mint a jelenlegi Dankó adók.
 #200841  Szerző: shadoe

BMáté írta: 2023.10.10. 21:07
A DAB+ úgy alakult, hogy nem lett alternatíva. Az átlagfelhasználókban - gondolom - az él, hogy nem olyan jó és izgalmas, nem ad annyit, mint a DVB-T az analóg TV-vel szemben.
Teljesen igaz. Nem azt mondom, hogy Mo.-n ne legyen DAB+ rádióadás, de ne úgy, hogy beszántjuk az FM sávot.
Nekem van DAB+ vevőm, de bő egy év kínlódás után feladtam. Ennek a sávnak borzalmas a terjedése az FM-hez képest.
Miközben FM-en vígan van tropo, esetleg nagyobb távolságú terjedés, a DAB rádióm akkor is süket. Egyetlen alkalommal fogott hét szerb adót pár órára, az is csak a legfelső szinten hozzákötött antennával, oszt jónapot egy újabb évre. DX-elésre vettem, de dobhatom ki.
És van egy olyan gyanúm, hogy míg most itt vígan fogom a pesti adókat a 89,5-től a 103,3-ig bezárólag, ha Pestről lesz DAB+ adás, az se fog itt jönni, olyan vacak az egész sáv.
 #200839  Szerző: csongorprodukcio

BMáté írta: 2023.10.10. 21:07
knoskamatee írta: 2023.10.09. 20:10 más: miért nem DAB+-on? várjunk… hol van a DAB+?
A DAB+ úgy alakult, hogy nem lett alternatíva. Az átlagfelhasználókban - gondolom - az él, hogy nem olyan jó és izgalmas, nem ad annyit, mint a DVB-T az analóg TV-vel szemben. Nem is rendelkezik az emberek nagy része DAB+ képes vevővel, még ma sem... Nem véletlen az sem, hogy csak Norvégia vezette ki az analóg rádiózást, máshol inkább szimultán hálózatok működnek (itt megjegyzendő, hogy ez eszméletlen energiapazarlás, főleg manapság). Mindent egybevéve, Magyarországon a Dunántúl északnyugati részét leszámítva bőven van még lehetőség 1, vagy talán 2 kisebb-nagyobb (50-70 % közötti garantált lefedettségű) hálózat kialakítására FM-en. Szóval, hajrá illetékesek! :D
Személy szerint én támogatnám a DAB/DAB plus elterjedését Magyarországon, mert legalább lenne miből válogatni az átlag hallgató számára, azonban még mindig tartom, hogy az FM sokkal szebben tud szólni, mint a rongyra tömörített DAB, ezt a szlovák SRO1-nél zene alatt már többször leteszteltem, és pl. egy Bartóknál is nagyon érdekelne a kettő közti különbség. :) Amúgy a HD Radio lenne igazán fasza. :troll:
 #200838  Szerző: BMáté

knoskamatee írta: 2023.10.09. 20:10 más: miért nem DAB+-on? várjunk… hol van a DAB+?
A DAB+ úgy alakult, hogy nem lett alternatíva. Az átlagfelhasználókban - gondolom - az él, hogy nem olyan jó és izgalmas, nem ad annyit, mint a DVB-T az analóg TV-vel szemben. Nem is rendelkezik az emberek nagy része DAB+ képes vevővel, még ma sem... Nem véletlen az sem, hogy csak Norvégia vezette ki az analóg rádiózást, máshol inkább szimultán hálózatok működnek (itt megjegyzendő, hogy ez eszméletlen energiapazarlás, főleg manapság). Mindent egybevéve, Magyarországon a Dunántúl északnyugati részét leszámítva bőven van még lehetőség 1, vagy talán 2 kisebb-nagyobb (50-70 % közötti garantált lefedettségű) hálózat kialakítására FM-en. Szóval, hajrá illetékesek! :D
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 200