Ilyenkor karácsonykor előfordul, hogy leadnak egy-két szép üzenetű filmet is, sajnos a kertévéken éjszakára vagy kora reggelre szorítják be, mert biztos nem hozná azt a nézettséget, mint a százszor vetített csöpögős bugyutaságok. Nem mondom, hogy azokat sosem nézem meg, mert hazugság lenne, előfordul, hogy egyet-kettőt megnézek, de őszintén örülnék, ha főműsoridőben is adnának művészfilmeket, akár a kertévéken is. A Napfivár, Holdnővér jó példa erre, amit bár a Tv2 adott néhány napja, de az éjjeli fél egyes kezdés miatt nem láthattam. Igaz, korábban már láttam, de már régen volt, szívesen megnéztem volna, hiszen ilyenkor, karácsonykor jobban megérintenek az ilyen filmek. Örvendek viszont, hogy a köztévék nem így gondolkodnak, ott azért főműsoridőben is láthatunk ilyen "gyöngyszemeket". Nem sok reményt fűztem hozzá, de családdal megnéztük a Szent Ágoston című 2009-es Rai-s olasz filmet, ami vallásosságtól függetlenül tényleg tetszene mindenkinek, aki szereti az ilyen típusú, mondanivalójú filmeket. Mind a színészi alakítások, mind a szinkronhangok, a fordítás, a zene és helyszínek kiválóak voltak. Egyébként sok Rai-s produkciót vásárol mostanában az mtv, gondolom a korábban sikerrel vetített sorozatokra hivatkozva (Gőg, Elisa di Rivombrosa), amiket bár én nem ismerek, de m1-es szinten szép nézettségi számokat hoztak. Filmek terén is jókat gyártanak, pont a héten láttam az Üvoltő szelek olasz feldolgozását, talán az is Rai-s volt.
Na egy szó mint száz, bocs, ha valakit untattam ezzel a kommentemmel, de úgy gondolom, hogy a szép üzenetű filmek elgondolkodtatják, és nem elbutítják a nézőket, jó lenne több ilyet, töb helyen látni...
Na egy szó mint száz, bocs, ha valakit untattam ezzel a kommentemmel, de úgy gondolom, hogy a szép üzenetű filmek elgondolkodtatják, és nem elbutítják a nézőket, jó lenne több ilyet, töb helyen látni...