Megegy apro gondolat egy szakmabelitol (ha elfogadjatok), ma itthon a zenei igeny, erdeklodes mainstream vonala a kommercionalis, slager-kategorias zenei profil, ezzel lehet a korcsoport legszelesebb bazisat megcelozni, megfogni. Minel jobban elter a szerkesztes ettol a profiltol akarmilyen iranyba, annal jobban szukiti a celcsoportot. Ezt az okolszabalyt a rendszeres zenei tesztek, hallgatottsagi meresek igazoljak, nem egyeni feltetelezeseken alapulnak. Doreseg azt gondolni, hogy "minden szerkeszto hulye, csak en tudom a tuttit, ha en lennek a szerkeszto majd en megmutatnam!" Ez nem igy mukodik, aki eljut arra a szintre hogy rabiznak egy ilyen feladatot es azt evek ota viszonylagos eredmenyesseggel vegzi, azt elhiheti mindenki hogy nem a sajat izlesvilaga vezerli, amikor zenei profilt epit. Innentol kezdve lehet alazni engem, vagy azokat akik olyan radiokat epitenek, melyek eppen nem tetszenek nektek, de azt ne gondolja senki hogy itt valami fajta oncelu muveszkedes tortenik. - respect!...
@asr27: "Lehet, hogy tapasztaltabb vagy nálam, de a
hozzászólásaidból adódóan, a mai zenei
igényekre való tekintettel abszolút nem tudod,
hogy mire van igény egy 15-40 éves
korosztályt megcélzó rádióban.
Elítéled a modern tánczenét (mert te nem
szereted), pedig manapság jóval nagyobb
igény van rá, mint r&b vagy rock zenékre. Még
egyszer mondom, MA, tehát 10-15 éve ez nem
így volt.
Fogadd el, most ez a trend." - jelenleg 18-40-es celcsoportra szerkesztek zenet. A zenei profilvaltassal a radio masfel ev alatt megduplazta a hallgatottsagat. Elotte 35-49-es slager, azelott 15-25-os top40-es radional dolgoztam. Szerkesztettem solid rock-radiot, funky-s, pop-os helyi adot a 90-es evekben, ugyhogy joggal feltetelezem hogy nalad lenyegesen nagyobb ralatasom van a dologra! Az hogy en mit szeretek es mit nem, soha nem befolyasolt abban hogy a profilba mi keruljon. Ha nem igy lenne, akkor nem tudtam volna a munkamat eredmenyesen vegezni. Ez szinten csak a te feltetelezesed hogy en milyen vagyok - te viszont (a hozzaszolasaid alapjan) lathatoan ilyen ember vagy, a feltetelezeseid iranyitanak es visznek tevutra!