chromsix írta:Sajnos nem hiszek a statisztikákban. A statisztika, meg hallgatottsági index is nagyon megkérdőjelezhető, már maga a mérési eljárás hatékonysága is
Lehet vitatkozni azon, hogy mennyire hatékonyak a rádiós mérések, de valószínűleg azért használják ezeket a mérési módszereket, mert nincs jobb jelenleg. (Elég nehéz megbecsülni valamit, amit nem lehet lemérni.) Sokan nem is válaszolnak rá, pedig a "Milyen rádiókat hallgatsz?" típusú mérés max. 5 perc alatt lezavarható akár telefonon, akár interneten. Hogy miért, arról szintén lehet filozofálgatni órákon, illetve oldalakon keresztül, de az már abszolút nem ennek a topic-nak a hatásköre.
chromsix írta:aki klubbokba és diszkókba jár azok többségének van már egy tudatos fogyasztói zenei igénye
És ez a réteg el tud tartani 2-3 rádiót? Szerintem egyet sem, lásd a korábbi példákat. Annyi pénze meg kevés embernek van, hogy a saját pénzén rádiózzon. Ráadásul értsd meg, értsétek meg, nem vagyunk egy Spanyolország vagy egy Anglia, esetleg Tunézia vagy Svédország ahol komoly elektronikus zenei kultúra van.
chromsix írta:Pontosan Paul Kalkbrennert meg Avicii-t hallgatnak délutánonként, meg mixeket, remixeket, összefoglalva: klubzenéket. Bulizós zenéket küldenek egymásnak, a legújabb Armin Van Buuren mixekért állnak sorba torrenten és folytathatnám... Ez nem pár ember hanem olyan sokan vannak így, hogy inkább hallgatóságnak hívnám.
Én meg azt mondanám, hogy sokan vannak, de még így is kevesen..
chromsix írta:A tengerentúli zenei ízlés korántsem felel meg a magyarországi zenei ízlésnek.
Miután teljesen más a kultúra..
chromsix írta:Magyarországon a klubzenék tekintetében elsősorban az európai vonal a mérvadó, legjobban Németország zenei vonalát követjük. Ezt alátámasztják a magyar klub zenei listák hasonlósága az összes többi EU-s klublistával, vagy akár a netes rádiók játszási listáik és a DJ-k által játszott playlistek.
A Billboardnak van kifejezetten dance listája is, de az azokon található zenéket itt Magyarországon szinte nem is játszák sehol (sajnos!!!) de szerencsére van kivétel. Itt nem tudnak tombolni Mariah Carey Dave Aude remixekre. (És akkor nem is említem a spanyol dallamos zenei vonalat mert az is hiányzik a magyar zenei palettáról.)
Pontosan megfigyelhető ez a jelenség a magyar rádióknál. Mainstreamben nyomják Lady GaGát, meg Rihannát mert ez a siker. Ez ideáig ok. De sokan nem is tudják, hogy pl. a (számomra) hallgathatatlan Lady Gaga Burn This Way-nek van olyan remixe is, amitől az embernek egyből kedve támadna bulizni egy kicsit, vagy akár Rihanna zenéiből is lehet találni igazi "hallgatható" bulis remixet is rádió verzióban. Ezek mind hiányoznak a rádiókból, vagy is csak nagy ritkán fordulnak elő pl. egy spec. DJ műsorban. Továbbá hiányoznak a friss új zenék amiket senki nem mer bevállalni, pedig idézve egy rádiót "annyi jó zene van". (csak nem az ő értelmezésük szerint) Nem fura hogy most kezdik játszani a rádiók a Mr Saxobeat-et, holott már egy éve létezik? Ezekre a hiányosságokra kellene építeni, a sok rossz példa után látni kellene már egy jót is, meg olyan valakit aki meg is csinálja ezt egy rádió formájában! 
Én egy icipici ellentmondást, és még nagyobb képzavart érzek. Szerintem nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy Magyarországon elsősorban az európai klubzenéket preferálják, amit te szépen alá is támasztasz Lady Gagával meg Rihannával, mivel mit is nevezünk klubzenének? Az utóbbi pár évben elég komolyan összemosódtak a határok, mindent elöntött a 4/4, meg a különböző torzított témák, a jazztől az r'n'b-n át a trance-ig.
Ami pedig a csúszást illeti, hogy mekkora késéssel érkeznek ide az új zenék, sőt, az új zenei irányvonalak, azt kell mondjam, hogy (tudtommal) csak és kizárólag az acid house érkezett meg hozzánk időben.. Egyébként is képtelenség az összes új, és jó zenét belesűríteni egy rádióba, úgy, hogy minden dal elegendő teret kapjon.
Összességében: nem ilyen egyszerű a helyzet, mint gondolod.