Kovi02 írta: ↑2022.10.29. 23:07
A szlovák példa pont azért érdekes,mert pl. az Europa2 egy olyan mp3 lejátszó mint az R1,csak más zenékkel, a Fun meg egy teljesen átlagos CHR,a Petőfitől nem igazán különbözik a napközbeni rotáció stílusa(mondjuk a Petőfin legalább vannak különböző zenei stílusokkal foglalkozó rétegműsorok is). A szlovák közszolgálatiak közül a Rádio_FM-en néha van érdekes tartalom(nekem ez túl alternatív),a szerbeknél a BG202 nekem a szombat és szerda estéken kívül nem a kedvencem.
A románoknál az RRA a környék főadóihoz képest jó zeneileg,de azt is figyelembe kell hozzá venni hogy ott hiányzik FM-ről a közszolgálati rádió külön zenei programja.(Az RR 3NET egész jó amúgy,de az csak interneten elérhető)
A kolozsvári ,bukaresti vagy a tengerparti rádiós piac viszont sokkal jobb a hazainál,kár hogy ide nem ér el belőle semmi.
Szerintem kinek mi jön be. Nekem a szlovák adók nagyon. Bár ez kicsit már off lesz így, de tömörítem.
Az EU2 egyhetes zenéket is gyorsan felkap, és elég sok az átfedés a Petőfivel. ÉN nagyon nem nevezném mp3-nak, ennyi erővel a Petőfi is az (lenne). A R1-gyel való bármilyen összehasonlítást nálam ezek az adók nagyon nem bírnának ki, ez két külön rádiós világegyetem.
A FUN recurrent-új zenék arányban nagyon erős, nincs olyan hazai adó, ami ennyire jól válogatna, még a Petőfi sem. (Utóbbi persze nem egy lecsupaszított CHR rádió, attól én se várok 24/7-ben popslágereket, sőt). Mindenesetre a FUN-t én egyáltalán nem látom átlagos CHR-nek, pláne nem Közép-Európában, ennél azért jóval több, ill. örülnénk mi idehaza, ha legalább egy országos kereskedelmi a nyomába léphetne. (Lásd R1 még 1-2 éve. AKKOR örültünk is...)
Igazából nem nagyon akarom magyarázni az ízlésem, kaptam egy kérdést, arra válaszoltam, nekem ezek az adók jönnek be, másnak meg mások, így kerek a világ.