RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#100533  Szerző: mikrofonos

Lehet, hogy ez a magyarázata annak, hogy az új logókban semmi nyoma annak, hogy a Magyar Rádió, vagy a Magyar Televizió valamelyik csatornájáról van szó.
Régebben ugyanis ott volt az mr, vagy legalább az "m".
A lányom egyébként azt mondta tegnap amikor meglátta, hogy "apa ez egy kikapcsoló jel" :hehe:
 #100531  Szerző: mimi

djlacee írta:Pont forditva, az MTVA a megrendelo, es a Magyar Televizio Trt. Magyar Radio Zrt... a tartalomgyarto
Pont fordítva :) Az eszközök, ingatlanok, minden az MTVA tulajdona, a munkatársak is az alapnál vannak.
 #100530  Szerző: djlacee

Pont forditva, az MTVA a megrendelo, es a Magyar Televizio Trt. Magyar Radio Zrt... a tartalomgyarto
 #100528  Szerző: mimi

Annál is inkább nem értem a nagy egységesítést, mert az MTV-t, Dunát, MR-t, MTI-t meghagyták mint 49 fős vállalatokat, amelyek megrendelőként lépnek fel az MTVA felé, az MTVA pedig műsorgyártó. Legalábbis ez volt a duma, közben persze a valóságban csak összevonták az egészet.
 #100526  Szerző: mlaszlo

mikrofonos írta:Szerintem ezek az új logók egészen egyszerűen nem jók.
Én azt gondolom a betűkből-számokból kombinált verziók a jobbak, a kifejezőbbek.
Külföldről persze mindenre lehet példát hozni:
1. A belga francia nyelvű RTBF az "rtbf" felirat mellett például egy négyzetet, kört illetve háromszöget alkalmaz az 1-es, 2-es, 3-as programok jelzésére.
Az ORF esetében az 1-esen kiírják, hogy "eins" a 2-esen viszont szám van.
A francia közszolgálatiaknál csak egy szám jelzi a csatornát (2, 3, 5)
A BBC viszont - legjobb tudomásom szerint sem az 1-es, sem a 2-es programján nem tesz ki a képernyőre adóazonosítót (én egy brüsszeli szállodai tv-n legalábbis nem láttam).
Ami a rádiós logókat illeti, azok pedig még a tv-kénél is rosszabbak, az pedig óriási következetlenség, hogy csak a fő csatornákra készült logó.
Az egyetlen pozitivuma ennek az uj logó-csomagnak szerintem az, hogy igyekeztek valami egységes grafikai rendszerben gondolkodni, de nem biztos, hogy ez esetben ez a célravezető.
Az ORF-nél szerintem jobb volt, amíg 1-est használtak, ebben a formában elég furcsa, hogy az egyes "eins"-ként szerepel, míg a másik kettő csatornánál számozást használnak.
A logó nem mindig a csatornán múlik, filmek és sorozatok esetében van amikor a jogtulajdonos is előírja, hogy logóval kell ellátni a műsort, pl. az HBO esetében jól látszik, hogy a 16:9-en belül is mindig a hasznos képfelületre kell elhelyezniük a logót, pedig adott esetben a fekete csíkon is jó helyen lenne (ugye vannak olyan filmek, amiken még 16:9-en belül is van fekete csík).
 #100516  Szerző: mikrofonos

Szerintem ezek az új logók egészen egyszerűen nem jók.
Én azt gondolom a betűkből-számokból kombinált verziók a jobbak, a kifejezőbbek.
Külföldről persze mindenre lehet példát hozni:
1. A belga francia nyelvű RTBF az "rtbf" felirat mellett például egy négyzetet, kört illetve háromszöget alkalmaz az 1-es, 2-es, 3-as programok jelzésére.
Az ORF esetében az 1-esen kiírják, hogy "eins" a 2-esen viszont szám van.
A francia közszolgálatiaknál csak egy szám jelzi a csatornát (2, 3, 5)
A BBC viszont - legjobb tudomásom szerint sem az 1-es, sem a 2-es programján nem tesz ki a képernyőre adóazonosítót (én egy brüsszeli szállodai tv-n legalábbis nem láttam).
Ami a rádiós logókat illeti, azok pedig még a tv-kénél is rosszabbak, az pedig óriási következetlenség, hogy csak a fő csatornákra készült logó.
Az egyetlen pozitivuma ennek az uj logó-csomagnak szerintem az, hogy igyekeztek valami egységes grafikai rendszerben gondolkodni, de nem biztos, hogy ez esetben ez a célravezető.
 #100440  Szerző: Zoey

mimi írta:Már akkor röhögtem, amikor sokan nagy várakozással voltak, hogy mikor lesz új arculata az állami médiának. Lett, tessék, őselemek, nézzed :)))))
Én vártam, és várom is. Számomra nem is annyira a logók a döntőek (az m3D logójából lehetett ezekre is következtetni), hanem a tv-ben sugárzott id-elemek. Ezekre leszek kíváncsi.
Viszont amit kihagytam előző kommentemből, furcsa, hogy ennyiszer beígérték, csináltak neki nagy felhajtást, dátumokhoz kapcsolták az arculatváltást, mégsem lett belőle semmi, most meg semmi előjel nélkül, két nappal a bevezetés előtt bemutatják ezeket. Ok, biztos nem akartak harmadszorra (vagy ki tudja hanyadszorra) hülyét csinálni magukból, de ez akkor is kicsit gyors volt nekem. Azért vagy 2 héttel előtte bejelenthették volna (akkor már biztos megvolt a dátum), és plakátokon is hirdethették volna, úgy nagyobb kíváncsiság övezte volna a megújulást. Sokan így aznap fognak szembesülni vele, bekapcsolják az Olimpiát, aztán azt se tudják, hova lettek a közszolgálati csatornák. Logikus döntés volt egyébként ekkorra időzíteni, bár szerintem még jobb lett volna a foci EB előtt.
 #100439  Szerző: mimi

Már akkor röhögtem, amikor sokan nagy várakozással voltak, hogy mikor lesz új arculata az állami médiának. Lett, tessék, őselemek, nézzed :)))))
 #100438  Szerző: Zoey

Sok kérdés, mondandó merült fel bennem ezzel kapcsolatban.

- Ahogy említette más is, én sem értem, miért nem teljes a lista, hol van a többi MR, és hol az m3D?
- A rádiókban jó lenne, ha szintén változna az arculat, de erre én sem látok sok esélyt, itt szerintem a tv-k id-jeiről van szó, lényegében ez nem megújulás, hiszen a kínálat nem változik, ez inkább egy ráncfelvarrás, arculatfrissítés, vagy kinek hogy tetszik.
- Csak elhagyták a logókból is az "MR" részletet, és visszatértek a gyökerekhez... Ez nem tetszik.
- A logók annyira nem rosszak, elég egyszerűek - akárcsak a mostaniak -, a néhányat meg is értek, de azt már nem tudom hova tenni, hogy mi alapján lett a Duna World-ben több hullám, vagy hogy a rádióknál hogy jöttek ki ezek a logók. Már a Kossuthnál is elakadok (hogy egyáltalán mi ez a körben), de a Petőfi és Bartóknál még inkább, hiszen a Petőfinél három csík van, a Bartókná kettő, noha a Petőfi a "kettes", a Bartók a "hármas" csatorna. Meg egyiknél itt, másiknál ott a vonalak, ez sem egyértelmű számomra... Ugyanígy az MTI logóját sem értem, de lehet, idővel majd én is megvilágosodok... :)
- Kíváncsi vagyok, mennyibe került és mi szükség volt erre a sok brutális méretű, sajtótájékoztatón kiállított logóra, miért nem volt elég kivetíteni, vagy csinálni egy jó kis videót ezekből.
- Az viszont tetszik, hogy kihelyezték a logókat hazánk jellegzetes pontjaira, remélhetőleg a tv-s on-air arculatban is ezeket fogják mutaogatni, valami remek zenével

Úgy gondolom, tavaly a létszámleépítés nagyobb vitákat szült, mégis lecsillapodott az az ügy is, itt is szokatlanak lesznek az embereknek az új logók, de idővel megszokják, és remélhetőleg az id-elemek hamar elfeledtetik az előzőeket. Én szurkolok nekik,és kíváncsian várom az eredményt... ;)
 #100430  Szerző: donder

jeek írta:
djlacee írta:A MR-nek meg több rádiója ugyebár nincs.... Vagy?
Azok maradnak a régi logóval :hehe: Ahogy valószínűleg a rádiók on-air arculata sem fog az égadta világon semmit sem változni.
-, mert nincs rá pénz, és akarat.. :)
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 235