RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#158462  Szerző: LuciFerko

mkabelhusk írta:
LuciFerko írta:Mikor volt ez? Mondjuk én szó nélkül csak úgy kiraktam az FM meg UHF antennát. Lentről nem is látni, meg a tető való erre, mert tehettem volna a homlokzatra is. 3 évig nem is volt baj, csak a másik liftházon elkezdtek építeni egy GSM átjátszót, és akkor vette észre a kk, hogy az ott mi. Először jött azzal, hogy útban van, a szolgáltató meg sokat fizet érte, aztán jött a szigeteléssel. De 3 hónapja megint csend van.
kb. 2 éve volt, és a liftgépház falán van, oda szeretnem az URH-t is
Hála égnek nálam is csend van, csak én zargatom őket, sűrűn elcsavarja a szél az antennát :S (már 2x utána kellett állítanom)
Egyébként ezt "látja" majd az antenna:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
nekem is ott vannak. De ezért pénzt kérni? Van erre törvény?
 #158461  Szerző: mkabelhusk

LuciFerko írta:Mikor volt ez? Mondjuk én szó nélkül csak úgy kiraktam az FM meg UHF antennát. Lentről nem is látni, meg a tető való erre, mert tehettem volna a homlokzatra is. 3 évig nem is volt baj, csak a másik liftházon elkezdtek építeni egy GSM átjátszót, és akkor vette észre a kk, hogy az ott mi. Először jött azzal, hogy útban van, a szolgáltató meg sokat fizet érte, aztán jött a szigeteléssel. De 3 hónapja megint csend van.
kb. 2 éve volt, és a liftgépház falán van, oda szeretnem az URH-t is
Hála égnek nálam is csend van, csak én zargatom őket, sűrűn elcsavarja a szél az antennát :S (már 2x utána kellett állítanom)
Egyébként ezt "látja" majd az antenna:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
 #158460  Szerző: LuciFerko

Mikor volt ez? Mondjuk én szó nélkül csak úgy kiraktam az FM meg UHF antennát. Lentről nem is látni, meg a tető való erre, mert tehettem volna a homlokzatra is. 3 évig nem is volt baj, csak a másik liftházon elkezdtek építeni egy GSM átjátszót, és akkor vette észre a kk, hogy az ott mi. Először jött azzal, hogy útban van, a szolgáltató meg sokat fizet érte, aztán jött a szigeteléssel. De 3 hónapja megint csend van.
 #158459  Szerző: mkabelhusk

Ugy indult az egesz, hogy kozoltek velem, hogy az egesz engedely koteles, az "intezobizottsag" ele terjesztik a dolgot. Mondom OK. Ra par napra kaptam egy papirt amit ki kellett toltenem, indokot kellett ra irnom, hogy nekem miert van ra szuksegem. (esetemben a cseh-szlovak, nemet tartalom ) Ezt kovetoen a kozoskepviselovel kellett alairatnom, majd kaptam meg az engedelyt a telepitesre. :D Vicc az egesz. (Azota mar raktam fel meg 1 SAT-os antennat, hogy teljes legyen a kep, es most jon az FM, mert az elson nem nagyon latok ki :D
 #158457  Szerző: LuciFerko

mkabelhusk írta:
LuciFerko írta:
frekivadasz írta:Komoly DX célokra nyilván nem alkalmas, de amit jogosan elvárhatunk tőle, azt hozza. Ahogy írtam, nagyjából minden irányból megfelelően jönnek vele a H polarizált adások. A teljesség igénye nélkül Nyitra, Pozsony, Kab-hegy szinte mindig karcmentes, Győr is viszonylag jó, Sopron, Bécs általában gyenge, de szinte állandó vendég még itt a katlanban is, egy négyemeletes tetején. Kelet felé tökéletes izoláció van a domborzat miatt, ezért nem írok keleti példákat, mert nincsenek :) Még Kékes is harmat gyenge, ha van egy értelmesebb terjedés, akkor 104.7-en Bartók szól :)
Talán a 10 emeletes tetején kis zajú erősítővel egész jót tudna alkotni :) Amúgy neked nem nyafogott a közös képviselő az antenna miatt?
Nalam konkretan, penzt kernek evente, evi 15000 HUF (no Comment)
Igaz van fenn 2 SAT-os parabolam, es most szeptemberbe, akarom az FM (szinten kordipolt) feltelepiteni.
Jobb lenne, ha normalis 5 elemes kerulne fel, de felek azert mar sirnanak, mar a ket SAT-os is sok volt nekik (igaz egy kesz antenna temeto a teto, de nem szamit)
:D
Na mesélj, nálad hogy kezdődött a balhézás? És mi volt az indok?
 #158454  Szerző: mkabelhusk

LuciFerko írta:
frekivadasz írta:Komoly DX célokra nyilván nem alkalmas, de amit jogosan elvárhatunk tőle, azt hozza. Ahogy írtam, nagyjából minden irányból megfelelően jönnek vele a H polarizált adások. A teljesség igénye nélkül Nyitra, Pozsony, Kab-hegy szinte mindig karcmentes, Győr is viszonylag jó, Sopron, Bécs általában gyenge, de szinte állandó vendég még itt a katlanban is, egy négyemeletes tetején. Kelet felé tökéletes izoláció van a domborzat miatt, ezért nem írok keleti példákat, mert nincsenek :) Még Kékes is harmat gyenge, ha van egy értelmesebb terjedés, akkor 104.7-en Bartók szól :)
Talán a 10 emeletes tetején kis zajú erősítővel egész jót tudna alkotni :) Amúgy neked nem nyafogott a közös képviselő az antenna miatt?
Nalam konkretan, penzt kernek evente, evi 15000 HUF (no Comment)
Igaz van fenn 2 SAT-os parabolam, es most szeptemberbe, akarom az FM (szinten kordipolt) feltelepiteni.
Jobb lenne, ha normalis 5 elemes kerulne fel, de felek azert mar sirnanak, mar a ket SAT-os is sok volt nekik (igaz egy kesz antenna temeto a teto, de nem szamit)
:D
 #158452  Szerző: Kovi02

frekivadasz írta:Továbbra is azt mondom, hogy ilyen helyen, ahol rengeteg a zaj, valamint nagy jelszintű helyi adók vannak, az erősítő nem megoldás.
Errefelé a szabadkai adó erősítő nélkül is túlvezérelheti a tunert/sticket-pl. az első SDR stickem az összes szabadkai nagyadót kikeverte máshova- A mostani szerencsére csak a 2 csávolyit,meg a 91,5-ös helyit keveri ki. Amúgy tunerre kötve az erősítős szobaantenna is használhatatlan volt,az MINDEN szabadkait(még a helyieket is) kikevert,az egész sáv használhatatlan volt.
 #158449  Szerző: frekivadasz

Továbbra is azt mondom, hogy ilyen helyen, ahol rengeteg a zaj, valamint nagy jelszintű helyi adók vannak, az erősítő nem megoldás. Elképzelhető, hogy valami nagyon profi cucc mindenféle szűrőkkel működne, de ez olyan, mint kaviárt szórni a disznók elé. Remélem érthető a hasonlat :)

Nem volt nyafogás, emlékeim szerint éppen segítettem neki valamit, és közben kérdeztem meg. Talán ez a jó trükk. Mondta, hogy keressem a szomszéd lépcsőházban XY nénit, nála van a tetőkulcs.
 #158431  Szerző: LuciFerko

#158426  Szerző: frekivadasz

Komoly DX célokra nyilván nem alkalmas, de amit jogosan elvárhatunk tőle, azt hozza. Ahogy írtam, nagyjából minden irányból megfelelően jönnek vele a H polarizált adások. A teljesség igénye nélkül Nyitra, Pozsony, Kab-hegy szinte mindig karcmentes, Győr is viszonylag jó, Sopron, Bécs általában gyenge, de szinte állandó vendég még itt a katlanban is, egy négyemeletes tetején. Kelet felé tökéletes izoláció van a domborzat miatt, ezért nem írok keleti példákat, mert nincsenek :) Még Kékes is harmat gyenge, ha van egy értelmesebb terjedés, akkor 104.7-en Bartók szól :)
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 541