RADIOSITE Fórum

• Nagyobb kábelszolgáltatók (Tarr, PR Telecom, Cellkábel, stb...)

#7852  Szerző: mlaszlo

Chester írta:Lehet h 2700 ft lesz, de amit én havernál láttam tv adást... elég pocsék volt. A nete is nagyon sokszor szarakszik.
Úgy érted, hogy zajosak, rossz minőségűek a csatornák vagy sok a kiesés?
 #7851  Szerző: Zoshi

Lehet h 2700 ft lesz, de amit én havernál láttam tv adást... elég pocsék volt. A nete is nagyon sokszor szarakszik.

Ja, és egy nem idevégó téma,de ha már itt vagyok leírom. Itt is elindultak a Iko csatornák. Látszik h optika. Mindkettőnek kifogástalan a képe. 8-)
 #7850  Szerző: mlaszlo

ÁSZF változás a DigiKábel-nél január 1-től. Talán az egyik legfontosabb változás az előfizetők előnyére:
"Budapesten megszűnik a DIGI MAX, azaz 2700.- Ft lesz a legynagyobb csomag 69 csatornával.
Budapest: DIGI MAX csomag csatornái ezentúl a DIGI csomagba tartoznak"

Ezen kívül indulnak digitális csatornák is, hogy mik azt még nem tudni, az ÁSZF-ben egyelőre csak a frekvenciáikat jelölik.

http://www.digikabel.hu/images/stories/ ... ozasok.pdf
 #7789  Szerző: tomee87

Már nyilvános a PR-Telecom digitális rádiócsatornakiosztása (érvényes: 2009. január 1-től):

1. mr1 Kossuth
2. mr2 Petőfi
3. mr3 Bartók
4. Base FM
5. Carib FM
6. Club FM
7. Dance FM
8. Hits FM
9. Mix FM
10. Classic FM
11. Jazz FM
12. Relax FM
13. Rock FM
14. Trance FM
15. Oldies FM
16. Classic Rock
17. Alternatív
18. Heavy Metal
19. Euro Dance
20. House
21. Ambient
22. Trance
23. Dj Mixes
24. Top Hits
25. R&B
26. Pop
27. Jazz
28. Jazz Rock
29. Smooth Jazz
30. 80's
31. 90's
32. Carib rythm
33. Relax music
34. Solo Piano
35. Base Pop
36. Base Rock
37. Klasszikus
38. Dinner
39. Oldies
40. Country
41. World Music
42. Soundtrack
43. Love Music
44. Voice of New York City
45. Base
+ analóg rádiók

Nem rossz kínálat :)
 #7571  Szerző: tomee87

Ahogy ígértem beszámolok a PR-Telecom digitális rádiószolgáltatásának kísérleti fázisáról. Szerda este indultak el a mindenki számára nyilvános tesztek. Jelenleg 10 tematikus rádió és a 3 közszolgálati fogható digitálisan. 1-2 héten belül elindul a további 33 tematikus rádió nyilvános tesztelése is, és onnantól már a jelenlegi 10 rádió is jobb minőségben jobb forrásból fog érkezni és várható EPG is.
A digitális rádiószolgáltatás tesztjéről készített 1,5 perces video (7MB) megtekinthető itt (természetesen tömörített felvétel, a minőség ezért rosszabb):
http://rapidshare.de/files/41016123/prradiok.wmv.html
 #7557  Szerző: tomee87

mg írta:
jeek írta:A tájékoztató levélben az AGB felméréseire hivatkoznak
ami kis csatornákat nem mér, vagy a 800 háztartás alapján nem tud pontosan mérni, szóval ennyit a PR-ről :D
Jajj elnézést elírtam. Nem AGB, hanem:
"A GFK Hungária Kft. közreműködésével évek óta folyamatosan készítünk felméréseket előfizetőink igényeinek, elvárásainak megismerése céljából. Ennek eredménye szintén hatással van döntéseikre...."
 #7554  Szerző: mg

jeek írta:A tájékoztató levélben az AGB felméréseire hivatkoznak
ami kis csatornákat nem mér, vagy a 800 háztartás alapján nem tud pontosan mérni, szóval ennyit a PR-ről :D
 #7553  Szerző: tomee87

mlaszlo írta:
Erre a bérelt optikára nem gondoltam, ez tényleg jelentős korlátot jelent.
Vannak érdekes dolgok, sokan pl. azt sem tudják, h a legtöbb optika a magasfeszültségű villanyoszlopok legfelső, villámhárítóként szolgáló vezeték (némelyiken ilyen piros "labdák" is vannak) belsejében mennek és a különböző szolgáltatók ebből bérelnek sávszéleket az elektromos művektől.
 #7552  Szerző: mlaszlo

jeek írta: Műszakilag van korlátja a digitálisnak is. Tehát nem úgy van csak, hogy pakolgatjuk be a csatornákat, ahogy azt sokan hiszik. A PR-nél már eléggé ki van használva a digitális platform, fejlesztés nélkül még 10-15db SD csatornát bírna el a fejállomás, azt tudni kell, h a HD csatornák már fenn vannak a rendszeren, tehát amiatt csak 10-15 SD csatorna az ami még mehetne.
Ezenkívül, olyan szolgáltatók akik teljesen egységes kínálatot nyújtanak az egész országban a teljes szolgáltatási területükön (pl. PR, UPC) nekik ott van még az optika is. Mivel nem csak saját optikai hálózatuk van, hanem jókora bérelt szakaszok is, ezért ott is van egy adott sávszélesség, ha azt túl lépik (túl sok csatornát küldenek rajta) akkor elkezd akadozni, szaggatni a digitális jel. Természetesen az optikai sávszélt is lehet emelni, de az nem kis pénz.
Erre a bérelt optikára nem gondoltam, ez tényleg jelentős korlátot jelent.
 #7549  Szerző: tomee87

mlaszlo írta:
Végülis érthető a csatornacsere, mert gondolom több csatornát nem tudnak már emelés nélkül kínálatba tenni, csak ugyanakkor meg furcsa, hogy elvileg a digitálisnak az az előnye, hogy nincs csatornaszám korlát, mégis cserélgetik a csatornákat a szolgáltatók, ugyanúgy mint az analógnál.
Műszakilag van korlátja a digitálisnak is. Tehát nem úgy van csak, hogy pakolgatjuk be a csatornákat, ahogy azt sokan hiszik. A PR-nél már eléggé ki van használva a digitális platform, fejlesztés nélkül még 10-15db SD csatornát bírna el a fejállomás, azt tudni kell, h a HD csatornák már fenn vannak a rendszeren, tehát amiatt csak 10-15 SD csatorna az ami még mehetne.
Ezenkívül, olyan szolgáltatók akik teljesen egységes kínálatot nyújtanak az egész országban a teljes szolgáltatási területükön (pl. PR, UPC) nekik ott van még az optika is. Mivel nem csak saját optikai hálózatuk van, hanem jókora bérelt szakaszok is, ezért ott is van egy adott sávszélesség, ha azt túl lépik (túl sok csatornát küldenek rajta) akkor elkezd akadozni, szaggatni a digitális jel. Természetesen az optikai sávszélt is lehet emelni, de az nem kis pénz.
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 129