Ja, és egy nem idevégó téma,de ha már itt vagyok leírom. Itt is elindultak a Iko csatornák. Látszik h optika. Mindkettőnek kifogástalan a képe.

mg írta:Jajj elnézést elírtam. Nem AGB, hanem:jeek írta:A tájékoztató levélben az AGB felméréseire hivatkoznakami kis csatornákat nem mér, vagy a 800 háztartás alapján nem tud pontosan mérni, szóval ennyit a PR-ről
mlaszlo írta:Vannak érdekes dolgok, sokan pl. azt sem tudják, h a legtöbb optika a magasfeszültségű villanyoszlopok legfelső, villámhárítóként szolgáló vezeték (némelyiken ilyen piros "labdák" is vannak) belsejében mennek és a különböző szolgáltatók ebből bérelnek sávszéleket az elektromos művektől.
Erre a bérelt optikára nem gondoltam, ez tényleg jelentős korlátot jelent.
jeek írta: Műszakilag van korlátja a digitálisnak is. Tehát nem úgy van csak, hogy pakolgatjuk be a csatornákat, ahogy azt sokan hiszik. A PR-nél már eléggé ki van használva a digitális platform, fejlesztés nélkül még 10-15db SD csatornát bírna el a fejállomás, azt tudni kell, h a HD csatornák már fenn vannak a rendszeren, tehát amiatt csak 10-15 SD csatorna az ami még mehetne.Erre a bérelt optikára nem gondoltam, ez tényleg jelentős korlátot jelent.
Ezenkívül, olyan szolgáltatók akik teljesen egységes kínálatot nyújtanak az egész országban a teljes szolgáltatási területükön (pl. PR, UPC) nekik ott van még az optika is. Mivel nem csak saját optikai hálózatuk van, hanem jókora bérelt szakaszok is, ezért ott is van egy adott sávszélesség, ha azt túl lépik (túl sok csatornát küldenek rajta) akkor elkezd akadozni, szaggatni a digitális jel. Természetesen az optikai sávszélt is lehet emelni, de az nem kis pénz.
mlaszlo írta:Műszakilag van korlátja a digitálisnak is. Tehát nem úgy van csak, hogy pakolgatjuk be a csatornákat, ahogy azt sokan hiszik. A PR-nél már eléggé ki van használva a digitális platform, fejlesztés nélkül még 10-15db SD csatornát bírna el a fejállomás, azt tudni kell, h a HD csatornák már fenn vannak a rendszeren, tehát amiatt csak 10-15 SD csatorna az ami még mehetne.
Végülis érthető a csatornacsere, mert gondolom több csatornát nem tudnak már emelés nélkül kínálatba tenni, csak ugyanakkor meg furcsa, hogy elvileg a digitálisnak az az előnye, hogy nincs csatornaszám korlát, mégis cserélgetik a csatornákat a szolgáltatók, ugyanúgy mint az analógnál.