A 3. pontot megtudtam, megkérdezhetném a 2. pontot is, csak hogy tudjam, mi rosszat tettem? (Szerintem valójában semmit.)
Ami meg a Digi hírcsatornáját illeti. (Csak hogy visszatérjek.)
Valahányszor beírja majd valaki, hogy de jó lenne egy pártatlan hírcsatorna - és bezzeg a mostaniak - annyiszor fog mindez megismétlődni.
A pártatlan hírműsorokat még annyian sem nézik, mint a pártosokat... És ami pártatlan, rögtön elkezdik átnyomni a másik oldalra.
Üzletileg is az éri meg, amely elfogult. A saját oldal azért nézi, az ellen oldal meg amazért.
Lehetek én akármennyire pártatlan, azt a legnehezebb elérni, hogy középre is legyek pozicionálva...
Egy pártatlan Digi24-et a jobboldal rögtön balliberálisnak fog hazudni, a baloldal meg jobboldalinak. (Lásd RTL-Híradó, vagy a 2003-2009 közti MTV.)
Az igazi kérdés inkább az, hogy
(1.) ha lenne a Diginek hírcsatornája, akkor is fizetné-e a jogdíjakat az ATV és a Hír TV után!
Az esetben érné meg ugyanis elindítani, ha a jogdíjak helyett indítanák. Nem ők fizetnének, hanem nekik fizetne aki átveszi. (lásd VIVA és 1music)
Ez természetesen a baloldalnak lenne tragédia, hiszen az egyetlen pártatlan/baloldali (nem akarok újra ezen veszekedni) adó veszne el a Digi előfizetői számára.
(2.) Ha már saját hírcsatornát akarnak, lehet olcsóbb megvásárolni egy már bejáratottat! Simán el tudom képzelni, hogy a Hír TV, ATV, Echo TV (csak az egyik) az ő tulajdonukba kerül! (Egyedül egy hírcsatorna nem tudom mennyire fenntartható. Előbb-utóbb eladásra is kerülhetnek ezek.)