Végigolvastam a fórumot, valamint böngésztem az Európa honlapját is.
Egyetértek azzal, hogy legyenek olyan médiumok is Magyarországon, amelyek vallási közösségeket, felekezeteket, csoportokat szolgálnak ki. Rendben.
Ugye 2009 májusában megalakult az egységes magyar református egyház, melynek alaptörvénye az alábbi hivatkozást megnyitva olvasható.
http://generaliskonvent.reformatus.hu/i ... n=31&id=31
A Magyarországi Református Egyház 4 kerületre oszlik.
Dunántúli Református Egyházkerület
Dunamelléki Református Egyházkerület
Tiszántúli Református Egyházkerület
Tiszáninneni Református Egyházkerület
Az Európa Rádiót a Tiszáninneni és a Tiszántúli Református Egyházkerület üzemelteti.
Kérdésem az hogyha egységes Magyar Református Egyházról beszélünk, akkor miért nem történt meg a másik két egyházkerület bevonása? Miért nincs egy központi kiszolgáló, egységes tartalommal kiszolgálva ezzel a négy kerület hallgatóit?
Második dolog. Az Európa magját miért pont Miskolc alkotja az összes többi frekvencia kiszolgálásával, és miért nem Debrecen a "Kálvinista Róma"? Tekintettel a Tiszáninneni és a Tiszántúli kerület kiterjedésére kissé meglepett, hogy Miskolc lett a központ.
Apropó. Ha összevont kerületi rádiózásról beszélünk, mikor lesz Békés Megye is kiszolgálva?
Mi tette indokolttá, hogy ez a rádió létrejöjjön? Milyen hallgatói igények hívták ezt a médiumot életre? Hol van ebben az egység? Honnan van rá pénz?
Egyébként mint rádióhallgató elvárnám, valamint ekkora összvételkörzet megadása esetén pályáztatóként megkövetelném a magas színvonalú hangminőséget és a stabil technikai kiszolgálást. Jelen pillanatban az FM adás minősége kritikán aluli, tompa és vérszegény. Lehet, hogy csak az én fülemet bántja..... nem tudom.
Úgy érzem, hogy az egész történet egy nagy fa, amelyben kicsi a balta.