RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#110296  Szerző: Roger

Sajnos nem tudom annyit hallgatni a 106.5-öt /Dunaföldvár/. De érdekelne, hogy megy most ez a hálózatos műsorszórás...mert 1 hétig semmi...mostanában megint szól...de nem merem már elszólni :S
 #110155  Szerző: Jozsfm964

szemilan írta:
Jozsfm964 írta:
DjMash írta:http://mediatanacs.hu/dokumentum/155900 ... cen923.pdf

És ezzel off...
Itt csak az áll, hogy pályázatot adtak be, semmi egyéb!
A kolléga csak arra akart ezzel utalni, hogy az R1 nem adott be a frekvenciájára pályázatot.
Ja, így már értek mindent!
 #110074  Szerző: DRoland

moby67 írta:Debrecenben a "fényidőben" 6-7 db helyi sugárzású zenei rádió volt fogható.
Talán csak Budapest volt ennyire telítve. Most mindenhol szükséges a szöveges rádiók terjesztése?
Azokból is elég egy-kettő.
Hát ez az, tönkreteszik az emberek szórakozását, mit számít melyik oldalhoz tartozik akármelyik rádió, ha fizetnek, akkor szólhatnának békességben, de hát hiába... a pártrádiókat meg az imarádiókat kell terjeszteni minden valamire való frekvencián, azokból nincs bevétel vagy csak nagyon kevés...
 #110051  Szerző: moby67

Debrecenben a "fényidőben" 6-7 db helyi sugárzású zenei rádió volt fogható.
Talán csak Budapest volt ennyire telítve. Most mindenhol szükséges a szöveges rádiók terjesztése?
Azokból is elég egy-kettő.
 #109996  Szerző: Ivoa

És ezzel off...
Eléggé figyelmetlen voltál, a 92,3-at ugyanis közösségiként újráztatták magas szövegaránnyal. Csak a 95,0 ment kereskedelmiként. Arra pályáztak is.
A másik három pályázó:
- Panamax Média Kft. (az önkormányzati Debrecen TV marketingigazgatója)
- Debreceni VTV Kft.
- Lokál-Média Kft. (FM95, ezek szerint nem szeretnének sokáig maradni a 104,6-on)

Szerintem a Panamax Média, vagy a Debreceni VTV lehet a nyertes. A 106-ra is érdemes lesz figyelni, ott a másik pályázó nyerhet, esetleg - ha közösségi lesz - a Lánchíd.
 #109986  Szerző: szemilan

Jozsfm964 írta:

És ezzel off...
Itt csak az áll, hogy pályázatot adtak be, semmi egyéb!
A kolléga csak arra akart ezzel utalni, hogy az R1 nem adott be a frekvenciájára pályázatot.
 #109747  Szerző: Ivoa

kukac írta:alapvetően másként látjuk a dolgot, az a véleményem hogy a rádió1 már soha nem lesz olyan mint fénykorában...
Tagolás, ill. nagybetűs kezdőmondatok nélkül eléggé nehezen tudok rá válaszolni. Amiket leírtál, tényeket is tartalmaz (pl. "nem eléggé helyi", a "MT nem támogatja a hálózatos adókat", "nem ugyanaz, mint az ún. "fénykorban"" - melyik volt az? itt évszámra gondolok).

- Talán jobb, hogy a R1 nem (full) Top 40-adó, pl. van Discoshit (még most is), ahol más is megy, de a legjobban ez hasonlít rá Mo-n. Viszont itt nem kevernek be 80-as évekbeli számokat, alapvetően koncepció szerint mennek a dalok, nincsenek nagy eltérések.

- "Helyi sáv" csak elméletben létezik (ezért érheti kritika a R1-et, de ez - szerintem - nem baj). Ugyanazok a dalok mennek évek óta 10-14 között minden sávon, max. 1-2 perccel elcsúszva (ezt a frekvenciahatárokon lehet látni, pl. anno ilyen volt a Fehérvár 101,8 - Veszprém 94,6 - Tihany 105,7 hármas ugrálása Balatonfűzfőnél). Ki kell jelenteni, hogy sok dalt - valamilyen okból - 10-14 közt adtak le. (Ez szerintem megszokás oka lehetett, mert a helyi műsorvezetők nem cserélhetnek a sorrenden.)

- "emellett folyamatos a negatív kommunikáció, hogy "csak a rádió1 tudja hogy mi kell a népnek" és közben a "nép" meg hallja hogy ezek már nem tudnak semmit... "
Ez kb. a R1 részéről ugyanaz, mint ami pl. az RTL-nél, vagy a Blikknél is megy/ment. Ugyanaz az ún. "pimasz" kommunikáció. (Ezzel nem minősítem egyiket sem negatívan.) Szerintem meg a Juventusnak eléggé idétlenül áll a "Bp. kedvencei" szlogen, elvégre 10 éve még minden nagyvárosban ment műsor ugyanezzel a névvel (Juventus Plusz). Így éppen hogy nem szerencsés ezt kommunikálni, hogy ők márpedig "húdebudapestiek", hiszen ezt tudottan a kényszer szülte.

- "ahhoz hogy helyibb legyen, fel kell adni a minimálprojektet (több lokális műsorelem, több helyi ember, plusz költségek - kb. ugyanannyi mint egy helyi rádiónál és akkor versenyképes lesz)"
Feltétlenül helyinek kell lennie a R1-nek? Szerintem egyáltalán nem. Ha marad a jelenlegi vonal (tehát a Baranya-Tolna-Békés megyékre való koncentrálás, plusz esetleg Zalaegerszeg és Nyíregyháza, meg a Balaton), önmagában értelmetlen 24 órás pl. orosházi műsort készíteni, mert a részpiacok eléggé kicsik. Az emberek ott vagy a R1-et hallgatják, vagy az MR2-t. Nincs más alternatíva. Más helyeken ott lehet a Class FM konkurenciaként.
Érdekes, hogy Baja és Nyíregyháza az a két hely, ahol "igazi verseny" maradt a R1-es - és talán - országos szinten (na meg Szolnok, ami eladásra került. Ebben a kettőben három kereskedelmi adó szól - Bajára teljesen felesleges 24/7 helyi program. Nyíregyháza pedig így kapta az engedélyt, meg lehet próbálni cserélni 24/7-re (és esetleg a békéscsabai Mega műsorát áthozni), de szerintem értelmetlen - főleg, hogy akik megszerették a nyíregyiek közül, azok így szerették meg.

- "a magyar szerzőjű dj-mixekkel, angolul játszott magyar előadókkal már nem tudja a minimum arányt tartani"
Az NMHH döntse el, mi a magyar mű :P Amikor az első R1-pályázatokat kiírták, a Discoshit és a Cooky Mix elég volt a 35%-ra. (azt hiszem, itt 6-24 óra között kellett teljesíteni, ez a kettő pedig 4 v. 5 óra volt).
 #109745  Szerző: Ivoa

Honnan megy a Discoshit? Ők kapták a pesti stúdió 20-as telefonjait, Pécsett valami 70-es szám van helyette, meg a helyi szám (72/....).
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 482