LuciFerko írta:este nekem szétcsapja egy tunéziai.
+ Ati7-nek:
Nálam este beleterjed "önmaga", egy tőle keletebbre lévő másik adóval fédel, ami ugyanazt az adást adja. Kb. így: sss (szünet) sss ( ) sss ( ) ...stb. Este hallgathahatatlan.*
Az 1341-MKR azért szebben fédel...
De amiért itt újabban felhozom ezt a határon túli magyar műsort is sugárzó rádiót, az (ismét csak mondom) az, hogy: ennél jobb hangminőséget középhullámon nem is tudnánk, de szerintem nem is kellene elérni. Fogalmam sincs, hogy csinálják, de még a legócskább vevővel is FM-közelinek hangzik. (Nem túlzok!) Azt hiszem, Pasa egyszer írta, hogy a moduláció pontos beállításának köszönhető.
Tudnillik itt nem folynak egybe -a Kossuth 540-nel ellentétben- az
sz -
z -
f -
v -
zs -
dzs hangok, stb. Szoktam hallgatni a Dx-elésemnek köszönhetően angol, olasz, görög, román, horvát, meg orosz adásokat, de nem is sorolom tovább, mert mindegyik ország képes volt nagyszerű, vagy a miénknél jobb hangzású KH-ú adókat kiépíteni, és azok ezerszer szebben szólnak, nem pedig
fólnak.
Jah, és nem brummog.
*ezt most már direkt hagytam így.
Ati7 írta: "Nálam is a Kossuth oly szépen szól sztereóban, öröm hallgatni. De a bartók sem utolsó hangzásban."
A Kossuth sztereó hangzásával én sem vitatkoznék, le a kalappal, azzal semmi gond! De: a hangminőség az a jellegzetes 64 kbps-os digitális kása, ami olyan gépiesen hangzik, hogy egyszerűen nem FM-adóra való.

A volt Danubius-szal össze sem lehet hasonlítani. Amikor még OIRT-on is adott, nekem táskarádióval bejött 4 helyről, és nem úgy szólt, mintha egy rosszul processzált mp3-at hallgatnék. Pedig azok még (vagyis pont azért) teljes mértében analóg adók voltak.
Lehet, hogy "dumarádió", és akkor le lehet csinálni a hangminőséget, de én akkor is erre azért adnék!