RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#59752  Szerző: mimi

puszilgatógép írta:Gazsó L. Ferenc lett a Kossuth főszerkesztője
http://index.hu/kultur/media/2010/12/01 ... rkesztoje/
A Petőfié meg Koltay Gergely... Most komolyan vele akarják megtartani meg bővíteni a fiatal hallgatótábort...? Akinek zenei szerkesztőként annyiból állt a tudománya, hogy a saját zenekarát meg Kalákát játszott felváltva minden egyes műsorban?
 #59407  Szerző: Ati7

Sokol 404!
Nálad mikor kezd el fédelni?
Mert nálam (miután megfigyeltem) kb. fél 8 után kezdi el.
De előtte nem csinál semmit, mintha egycsapásra megváltozna valami.
(talán térerőt csökkentenek?)
Tényleg ennel jobb hangzást KHZ-n sehogy nem lehet élérni.
Az a lefedettségi térkép a hivatalos vételkörzetet jelölné, szerintem.
Biztos ezt is valami nagyokos csinálhatta, mert köze nincs a valósághoz.
MÁR MEGINT CSAK PAPÍRON DOLGOZTAK, GYAKORLATBAN NEM !! :|
(((bocs, hogy csak most írok, tanulnom kellett)))
 #58949  Szerző: Sokol404

Pasa írta:
djlacee írta:a soproni adó Sopron városában is zajos, viszont még Győrben is van nyoma :shock:
Tipikus, magasról kis teljesítménnyel ez van. Szlovákiában alig jönnek az ottani adók a hegyek között, itt meg az Alföldön 200 km-re az adótól is vehetők.
Jó hír az FM-transzmittereseknek! :sealed:

90,2 Tiltott FM Rádió - Tompa

Mégis hogy képzelték? Miféle lefedettség ez: http://www.ahrt.hu/Szolgaltatasok/Musor ... 00MHz.aspx

Nagyot fog bukni a Petőfi (a rádióra gondoltam), ha a Kossuth (rádió <---) kapja a frekvenciáit. Márpedig így lesz...
 #58946  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:este nekem szétcsapja egy tunéziai.
+ Ati7-nek:

Nálam este beleterjed "önmaga", egy tőle keletebbre lévő másik adóval fédel, ami ugyanazt az adást adja. Kb. így: sss (szünet) sss ( ) sss ( ) ...stb. Este hallgathahatatlan.*
Az 1341-MKR azért szebben fédel...

De amiért itt újabban felhozom ezt a határon túli magyar műsort is sugárzó rádiót, az (ismét csak mondom) az, hogy: ennél jobb hangminőséget középhullámon nem is tudnánk, de szerintem nem is kellene elérni. Fogalmam sincs, hogy csinálják, de még a legócskább vevővel is FM-közelinek hangzik. (Nem túlzok!) Azt hiszem, Pasa egyszer írta, hogy a moduláció pontos beállításának köszönhető.
Tudnillik itt nem folynak egybe -a Kossuth 540-nel ellentétben- az sz - z - f -v - zs - dzs hangok, stb. Szoktam hallgatni a Dx-elésemnek köszönhetően angol, olasz, görög, román, horvát, meg orosz adásokat, de nem is sorolom tovább, mert mindegyik ország képes volt nagyszerű, vagy a miénknél jobb hangzású KH-ú adókat kiépíteni, és azok ezerszer szebben szólnak, nem pedig fólnak.

Jah, és nem brummog.

*ezt most már direkt hagytam így. :lol:

Ati7 írta: "Nálam is a Kossuth oly szépen szól sztereóban, öröm hallgatni. De a bartók sem utolsó hangzásban."

A Kossuth sztereó hangzásával én sem vitatkoznék, le a kalappal, azzal semmi gond! De: a hangminőség az a jellegzetes 64 kbps-os digitális kása, ami olyan gépiesen hangzik, hogy egyszerűen nem FM-adóra való. :S A volt Danubius-szal össze sem lehet hasonlítani. Amikor még OIRT-on is adott, nekem táskarádióval bejött 4 helyről, és nem úgy szólt, mintha egy rosszul processzált mp3-at hallgatnék. Pedig azok még (vagyis pont azért) teljes mértében analóg adók voltak.
Lehet, hogy "dumarádió", és akkor le lehet csinálni a hangminőséget, de én akkor is erre azért adnék!
 #58777  Szerző: mimi

LuciFerko írta:ismerős a neve, de nem ugrik be honnan. most nem guglizok mert havernál sörözéses téma van :P
Akkor sörözzél, ne fórumozzál :P
Egyébként a Kossuthon volt műsorvezető, talán a Napközbenben még régen, aztán átment a Lánchídhoz.
 #58776  Szerző: LuciFerko

ismerős a neve, de nem ugrik be honnan. most nem guglizok mert havernál sörözéses téma van :P
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 167