RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#150720  Szerző: Kovi02

joe írta:Szerintem már nem sokáig...Hollandiában két adó kivételével már beszüntették a sugárzást és megkezdték az adók bontását... :(
https://youtu.be/a9oWVCh0EVA
Nagyszerű. :( Akkor MW sávban nem marad egyetlen zenei adó sem :question:
 #150719  Szerző: joe

Szerintem már nem sokáig...Hollandiában két adó kivételével már beszüntették a sugárzást és megkezdték az adók bontását... :(
https://youtu.be/a9oWVCh0EVA
 #150717  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:Illetve: az RTL folytatja más AM frekvencián,vagy inkább végleg befejezik az MW sávú sugárzást?
Szerintem nem folytatja, itt a vége...gyakorlatilag az év végén az összes német adás el fog hallgatni a sávban, nem éri már meg fenntartani a sugárzást. A luxemburgi 1440-et is a kínai rádió ill. egy vallási műsor "tartja el" - azaz bérsugárzást végeznek az adóról, RTL csak az előbbiek adásidején kívül hallható.
Én azért még remánykedek. :) De ha MW-n se éri már meg műsort készíteni,akkor pld SW-n mi tartja el az adókat?
Az 538 marad a sávban,vagy azt is lekapcsolják?
Amúgy az MW-sávval már az a baj,hogy akik még hallgatnák,és zenei műsort keresnének rajta,már az se talál.(én úgy vagyok ezzel,hogy az MW sávon sokkal szívesebben hallgatok rádiót,és az FM-en szeretek jobban DX-elni.) :)
 #150716  Szerző: joe

Kovi02 írta:Illetve: az RTL folytatja más AM frekvencián,vagy inkább végleg befejezik az MW sávú sugárzást?
Szerintem nem folytatja, itt a vége...gyakorlatilag az év végén az összes német adás el fog hallgatni a sávban, nem éri már meg fenntartani a sugárzást. A luxemburgi 1440-et is a kínai rádió ill. egy vallási műsor "tartja el" - azaz bérsugárzást végeznek az adóról, RTL csak az előbbiek adásidején kívül hallható.
 #150715  Szerző: Kovi02

joe írta:1629 kHZ ? - a hivatalos MW sáv Európában 1620 KHz-nél véget ér...vagyis amit te veszel, azok nem "hivatalos" adások... :sealed:
Tudom. ;) Amúgy szinte minden nap fogok itt valamit,csak azt nem értem,AM en "ideiglenes" adást miért csinálnak,mert AM-et kevesen hallgatnak,ráadásul sok olyan vevő van,amik ezt a frekvenciát már nem fogják.(nekem is van vagy 5,és csak a sangean megy túl 1620kHz-n)

Illetve: az RTL folytatja más AM frekvencián,vagy inkább végleg befejezik az MW sávú sugárzást?
 #150714  Szerző: joe

1629 kHZ ? - a hivatalos MW sáv Európában 1620 KHz-nél véget ér...vagyis amit te veszel, azok nem "hivatalos" adások... :sealed:
 #150713  Szerző: Kovi02

Kovi02 írta:
Gr3g0ry írta:
Kovi02 írta:Tegnap este 1629-n jött egy arab adó nagyon túllökve,akkora "brumm" volt alatta,hogy a beszédet alig lehetett hallani. Mi volt ez?(tegnapelőtt itt szerb népzene üvöltött)
Nem lehet az hogy egy zavart adást hallgattál?
Nem,amikor "eltűnt",akkor már csak sávzaj volt alatta.
Ma meg már egy elektronikus zenei mixeket adó adás jön. Szeretni fogom én ezt az 1629-et. ;)
 #150686  Szerző: Kovi02

joe írta:Szerintem itt a vége..azt írják, hogy a helyi közösség nyomására fog az adóállomás bezárni...nem lenne gazdaságos az adóállomást máshová elköltöztetni. Szerintem középhullámú műsorszórás ott tart, hogy akinek van egy adóállomása és jól menedzseli, az még pár évig üzemeltetni fogja, de egy új adóállomás építése már nem térül meg soha. Marnach 2005-ben az elsők között kezdett DRM-ben sugározni, de vevőkészülékek hiányában a kísérlet nem volt sikeres...60 év üzem után Luxemburg 208m-en elhallgat, igaz a "klasszikus" "Luxy 208" 1992 év végén már elhallgatott, a pontos okát nem ismerem...egy szignál a 1980-as évek végéről
És arra lenne lehetőség,hogy egy másik rádióval osztva legyenek egy másik telephelyen? Vagy pld,egy meglévő(de nem üzemelő) adóállomásra átrakni?
 #150682  Szerző: Kovi02

Kovi02 írta:Marnach-nál van már valami változás? Az eddigi teljesen tiszta vétel helyett ma alig kivehetően jött,néhány erősebb vételi periódussal. Még az 538 is jobban jön. :(

Ráadásul ott van egy arab/perzsa adó,ami eddig az RTLRadio alatt volt,az most nagyon erős.
Tegnap valószínűleg csak délről jöttek jobban az adók,ma már az RTL a szokásos jó minőségben szól nálam. :party:
 #150680  Szerző: Kovi02

Gr3g0ry írta:
Kovi02 írta:Tegnap este 1629-n jött egy arab adó nagyon túllökve,akkora "brumm" volt alatta,hogy a beszédet alig lehetett hallani. Mi volt ez?(tegnapelőtt itt szerb népzene üvöltött)
Nem lehet az hogy egy zavart adást hallgattál?
Nem,amikor "eltűnt",akkor már csak sávzaj volt alatta.
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 402