RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#90072  Szerző: donder

Pasa írta:Fogcsikorgató hideg jön!
1985 telén is volt ilyen, sőt akkor nappal is -15 foknál hidegebb volt... :o
Jó is hogy jön.. Pusztuljon az összes szúnyoglárva...
 #90065  Szerző: Glenn

Fogcsikorgató hideg jön!
1985 telén is volt ilyen, sőt akkor nappal is -15 foknál hidegebb volt... :o
 #89791  Szerző: Glenn

Itt este 10-től reggel 5-ig szakadt a hó. Éjfél körül a 0 fok alatti hőmérséklet idején az autókon és a füves felületeken meg is maradt kicsit, aztán 2 után szépen elindult az enyhülés. Reggel 6-kor még az óbudai dombokon minden fehér volt.
Most meg szélvihar van...
És egy kis nosztalgia:
http://www.idokep.hu/hirek/a-86-87-es-tel-
Épp egy hete volt a 25. évfordulója. Én átéltem, sőt egy félórányi válogatott felvételem is van az akkori Útinform adásokból kazettán. 8-)
 #89789  Szerző: asimov

Ja, ejjel esett az eso, de mar tukortiszta az egbolt. Ahogy mondani szokas, hetagra sut a Nap. :) Az elenk szel kicsit rontja a hoerzetet, de legalabb a beton, aszfalt feluletek lassan fel is szaradnak.
milan93 írta:Siófokon szép idő volt szombaton, sajnos most esik az eső.
 #89763  Szerző: Milán

Siófokon szép idő volt szombaton, sajnos most esik az eső.
 #89663  Szerző: Glenn

Ne felejtsük el azért, hogy ez nem rendkívüli. Volt már ilyen sokszor, talán március végéig még javulhat a helyzet. Itt délután 8 fok volt, elég durva valóban, bár a melegrekordtól még ez is messze van (15 fok körüliek a januári rekordok). A remény hal meg utoljára... ;)
 #89645  Szerző: asimov

Ket-harom heten tarto kokemeny fagy kellene ahhoz, hogy a kereg alatt, illetve a talaj felso retegeben attelelo, es javareszt rovarkartevok nagy %-ka elpusztuljon. A gyumolcsosokben alkalmazott, tavaszi lemoso permetezes itt nemigen segit, mert a vaderdok nincsenek permetezve. (szerencsere!) A teli fagy emellett azert is fontos, mert gatolja a rugyezest. Ha nincs fagy, akkor hamar, illetve tul koran beindul a nedvkeringes es rugyezes a fakban is, es ezert a kesotavaszi fagyok sokkal tobb kart okoznak ezekben novenyekben. A kokemeny fagyhoz viszont hotakaro is kellene, mert az oszi vetesekbol kikelt friss hajtasok elfagyhatnak. Aztan tavasszal, az esetleg megfagyott hotakarot at kell torni, kulonben az eledezo hajtasok nem fejlodnek rendesen. Ha mostanaban tul sok lesz a folyekony (vagy hamar azza valo) csapadek, akkor atazik es vizes is marad a talaj (nincs szarito hatasu napsugarzas), amitol meg rohadnak a fak tovet es a friss hajtasokat. Szoval, nem egyszeru a helyzet, es nagyon nem nez ki idealisnak az idojaras... (Ket baratomnak 20...30 fas gyumolcsosei vannak)
Itt +6 CFok volt delutan... ez durva.
mlaszlo írta:
Pasa írta:Itt idén még nem volt hó. Ilyenre nem nagyon emlékszem, pedig nem vagyok mai gyerek. Kétszer esett, de lepelnyi lett csak belőle, ami pár óra múlva nyomtalanul elolvadt. Nekem nem hiányzik, örülök, ha nincs hó, de ezt azért már abnormális helyzetnek tartom. :(
Nem bánom én se, hogy nem volt hó, de több helyről hallottam, hogy ennek nem lesznek pozitív hatásai, mivel a földnek hiányzik a hótakaró, ami olvadáskor vízzel átitatja az egészet és mivel nem volt igazán hideg, így a kártevő bogarak, rovarok sem pusztultak el, így ez tavasszal-nyáron gondokat okoz majd.
 #89635  Szerző: djlacee

Télen tél legyen, ne 7°C, mint most itt
 #89631  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:Itt idén még nem volt hó. Ilyenre nem nagyon emlékszem, pedig nem vagyok mai gyerek. Kétszer esett, de lepelnyi lett csak belőle, ami pár óra múlva nyomtalanul elolvadt. Nekem nem hiányzik, örülök, ha nincs hó, de ezt azért már abnormális helyzetnek tartom. :(
Nem bánom én se, hogy nem volt hó, de több helyről hallottam, hogy ennek nem lesznek pozitív hatásai, mivel a földnek hiányzik a hótakaró, ami olvadáskor vízzel átitatja az egészet és mivel nem volt igazán hideg, így a kártevő bogarak, rovarok sem pusztultak el, így ez tavasszal-nyáron gondokat okoz majd.
 #89625  Szerző: Glenn

Itt idén még nem volt hó. Ilyenre nem nagyon emlékszem, pedig nem vagyok mai gyerek. Kétszer esett, de lepelnyi lett csak belőle, ami pár óra múlva nyomtalanul elolvadt. Nekem nem hiányzik, örülök, ha nincs hó, de ezt azért már abnormális helyzetnek tartom. :(
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 209