RADIOSITE Fórum

• Sláger Rádió

#26330  Szerző: orrhang

Ez így igaz, ahogy mondod. A cél, hogy minél több pénzt keressen a vállalkozás.
semmilyen más szerepe nincs, minthogy a hirdetők üzenetét eljuttassa a hallgatók számára. Semmi más nem számít, a többi csak körítés.
A körítés annyiban számít, hogy ki lesz a leghallgatottabb, ki nyeri a versenyt és így kihez vándorol több hirdető.
 #26329  Szerző: mgabor

orrhang írta:Nem tartom magam profinak, csak nagyon sokat tanultam a kereskedelmi rádiózásról az elmúlt 4-5 évben és szerencsém volt sok jól működő kereskedelmi rádió űködésébe beletekinteni. Jól működő értsd: sok profitot termelni, hiszen bárki bármit is gondol ez a kereskedelmi rádiók lényege!!!
Abban gondolom, egyetérthetünk, hogy a mostani trend szerint egy kereskedelmi rádió általában pusztán termék, aminek az égvilágon semmilyen más szerepe nincs, minthogy a hirdetők üzenetét eljuttassa a hallgatók számára. Semmi más nem számít, a többi csak körítés.

Ez, mivel üzleti vállalkozásokról beszélünk, oké, a corporate social responsibility-nek viszont tény, hogy rengeteg helyütt nyoma sincs.
 #26328  Szerző: orrhang

felemelje a szavát 1-2 dologért vagy dolog ellen, amit esetleg lehetne jobban/másképp is csinálni
Annak kellene utánanézned, hogy mért így csinálják. Esetleg van valami oka pl. már sokan kipróbálták előtte és így volt a legjobb (tapasztalatcsere)... vagy esetleg más
elmehetnétek mind a p.ba a kőkemény felméréseitekkel, szociólógiátokkal és pszichológiátokkal
látod, pont az olyan rádiók, amik ezt gondolják nem lesznek sikeresek. Minden ilyen gondolkodású "vezető" sokkal jobban tudja a frankót, aztán meg csukhatja be a kaput.
azt meg már le sem írom, mi van, ha tévedsz és egyikünk sem laikus! mert ha így van, akkor te pl takarítani sem jöhetnél be az én rádiómba, azon oktató szövegeid alapján, amiket itt összehordasz...
Én már a múltkor is kérdeztem, hogy mely rádióban dolgoztok/dolgoztatok, nem kaptam rá választ. Ha nem akarod a nyilvánosság előtt leírni, akkor nyugodtan megteheted provátban is. De az elmondottaid alapján ha rádióban is dolgozol akkor mindenképpen egy kisvárosi rádiót tudnék elképzelni, ahol nem vagy vezető beosztásban, sőt megkockáztatom, viszonylag kevésbé hallgatott adásod lehet pl. vasárnap este. Ugyanis, ha tisztában lennél néhány alap dologgal, akkor nem írkálnál hülyeségeket.
Kelet-Mo-ról származó, Slágerben dolgozó emberke lehetsz
Nem egészen, de találgathatsz még. Itt a Sláger topicban mostanában inkább az általános ker.rádiózás vita folyik. Én ehhez szóltam hozzá és próbáltam megmagyarázni,hogy pl mért E/2-ben beszélnek az emberhez, de nem fogadod el. Van egy meggyőződésed, amit az Istennek senki nem tud megváltoztatni, ezért ajánlom, hogy olvass, kutass, tanulj okosabbaktól, ha egyáltalán beengednek a rádiójukba. Részemről a téma lezárva, semmi felmutatható eredményed nincs, olyanról vitatkozol, amihez nem értesz, elképzelésed sincs róla, csak megérzésed. Tudod ez olyan, mint a foci, mindenki jobban tudja, hogyan kell(ene) csinálni, aztán amikor meg kell mutatni, akkor jön a leégés. Ja és mégegy dolog. Nem értek egyet mindennel, hiszen a magyar kerrádiózás nagyon le van maradva pl. az angolhoz képest, de gondolom te azt is jobban tudod, hogy milyen az angol, úgyhogy inkább nem írok erről semmit :)
 #26327  Szerző: orrhang

Én nem akartam személyeskedni, te megtetted, sajnálom, hogy így gondolod, azt hittem, hogy ez egy fórum, ahol vitatkozni lehet és talán érvekkel meggyőzni a másikat.

még szerencse, hogy a sok laikus között jön egy ilyen véresen profi
Nem tartom magam profinak, csak nagyon sokat tanultam a kereskedelmi rádiózásról az elmúlt 4-5 évben és szerencsém volt sok jól működő kereskedelmi rádió űködésébe beletekinteni. Jól működő értsd: sok profitot termelni, hiszen bárki bármit is gondol ez a kereskedelmi rádiók lényege!!!
mindennek ellentmondasz, amit itt kifogásolunk a fórumon
nem mindennek, de nagyon sokmindennek, ami nem úgy működik a rádiózásban ,mint ahogy azt te látod otthonról!!!
úgysem tudja megkülönböztetni Nagy Ferót a Madonnától és tényleg elhiszi, hogy ez az igazi változatosság, 30 év és 30 bpm
nem mondtam ,hogy ez változatos, azt mondtam, hogy sokmindent elhisz az ember agya, amit sokszor mondanak neki. Vitatkozhatsz ezzel, de ehelyett inkább ajánlanám, hogy olvass egy kicsit, hiszen van interneted, aztán lehet, hogy nálad okosabb emberek majd meggyőznek.
 #26326  Szerző: Chriss

orrhang írta:
mert én azon nőttem fel, hogy Kedves Hallgatóink
nem akarok személyeskedni, de még nagyon sokminden volt, amin felnőttél, azóta megváltozott és csak azért mert rájöttek, hogy az nem jó.

Ideje lenne már észrevenni, hogy a rádiózás is egy szakma, amit ugyanúgy, mint pl a kőművesét tanulni kell és nem egyes emberek megérzésein, véleményén alapul, hanem kőkemény felméréseken, pszichológián, szociológián...
még szerencse, hogy a sok laikus között jön egy ilyen véresen profi, mint te és megmondja a frankót! :gülü: csak kicsit furcsa ám, hogy mindent dicsérsz, ami jelenleg hallható a kerrádiózásban és mindennek ellentmondasz, amit itt kifogásolunk a fórumon! (Kelet-Mo-ról származó, Slágerben dolgozó emberke lehetsz)

nos, ha annyira laikusok vagyunk, ahogy állítod, akkor közlöm veled a sajnálatos tényt: elsősorban nekünk, barlangokban lakó parasztoknak szólnak a mostani agyhalál rádiók, amik úgy hazudnak, mint a vízfolyás és pontosan arra építenek, hogy az analfabéta hallgató úgysem tudja megkülönböztetni Nagy Ferót a Madonnától és tényleg elhiszi, hogy ez az igazi változatosság, 30 év és 30 bpm (a bpm nem egy politikai párt... :o ) különbséggel! csak ez a pár laikus ember itt a fórumon, csak ez veszi magának a fáradtságot, hogy felemelje a szavát 1-2 dologért vagy dolog ellen, amit esetleg lehetne jobban/másképp is csinálni... :ninja:
képzeld, véresen profi barátom, ha mi lennénk a többség... (szar laikusok :sick: ) belegondolni is szörnyű!
elmehetnétek mind a p.ba a kőkemény felméréseitekkel, szociólógiátokkal és pszichológiátokkal!
de ne aggódj, sosem jön el ez az állapot, úgyhogy jó sokáig oktathatsz okosságokat laikusoknak itt...

azt meg már le sem írom, mi van, ha tévedsz és egyikünk sem laikus! mert ha így van, akkor te pl takarítani sem jöhetnél be az én rádiómba, azon oktató szövegeid alapján, amiket itt összehordasz...
 #26323  Szerző: orrhang

mert én azon nőttem fel, hogy Kedves Hallgatóink
nem akarok személyeskedni, de még nagyon sokminden volt, amin felnőttél, azóta megváltozott és csak azért mert rájöttek, hogy az nem jó.

Ideje lenne már észrevenni, hogy a rádiózás is egy szakma, amit ugyanúgy, mint pl a kőművesét tanulni kell és nem egyes emberek megérzésein, véleményén alapul, hanem kőkemény felméréseken, pszichológián, szociológián...
 #26322  Szerző: orrhang

Az a baj ezzel a fórummal, hogy úgy látom - már bocs a szóhasználatért - de laikus emberek mondják meg , hogyan kellene működnie egy rádiónak
Meg mondjuk egy jó rádió nem dobálózik azzal, hogy változatos
Bizony is dobálózi, még akkor is, ha nem így van. Miszerint a rádiók általában a háttérben rádiózókat próbálják megfogni és az ember agya olyan, hogy az ilyen információkat hajlandó elhinni. Ez csak pszichológia
A rádiók ott szúrják el, hogy az általuk lefedett területen mindenkihez akarnak szólni, nem csak egy szűkebb célcsoporthoz. Nem félóránként kéne valami másfél percnyi értelmetlenséget beleböfögni az éterbe, hanem ha már műsor, akkor 2, max. 3 számonként beleszólni a mikrofonba
Kereskedelmi rádiókról beszélünk és a kereskedelmi rádiónak az elsőszámű célja a szórakoztatás. Ezt persze keresztül tudja húzni, ha olyan információkat adnak, amik segítik pl a közlekedést, akkor meg lehet szakítani a zenét. Általánosság, hogy a rádiók reggeli műsorban - és most nem morning show-ról ,de még mindig kereskedelmi rádióról beszélek - 2 daonként beszélnek, hiszen akkor van normális információ, vagy hamarabb, ha valami fontos történik.
E/2-ben beszélünk
Hallgatóhoz pontosan E/2-ben beszélünk, hiszen éreztetni kell vele, hogy - bár van több hallgató is- de ő a legfontosabb, nem Juli néni, nem más, hanem ő, hiszen hozzá szól az adás. A Kossuth-os és egyéb máshol hallható "kedves hallgatóink" -tól a falra mászom. Én egyszer figyelmeztettem, aztán fizetést vontam attól a műsorvezetőtől, aki ezt használta. (egyébként sem tudni, hogy az a hallgató valóban kedves-e :) )
 #26320  Szerző: mgabor

Szerintem a tegezés rendben van egy közösségi rádióban, vagy fiatalosabb rétegrádiókon, mint Café, Roxy, Rise, stb., egy tömegrádióban már érdekesebb, mert semmi olyan bensőségesség nincs a tartalomban sem, ami indokolná.

A Slágeren egyébként már nem egyszer fordult elő az, hogy ocsmányul lekezelően, kioktatóan szóltak a hallgatókhoz, na, az bicskanyitogatóan gusztustalan.
 #26319  Szerző: tomee

Ezalatt azt értem, hogy van ugye a hallgató, a rádió meg a hirdető. A hallgató hallgatja a rádiót, a rádió meg egy közvetítő közegként adja a hirdetést, ami a hallgatónak szól. Tehát. Elviekben, mivel a gyakorlatban itthon (Magyarországon) nem ezt tapasztalni, a hallgató a legfontosabb eleme ennek az egésznek. És rám, mint hallgatónak, esetleg ledegradálónak hatnak (hangsúlyozom, ahány ember, annyi szemlélet), ha egy ilyen, lazább hangnemben szólítanak meg. Belőlem is élnek ugyebár, ha közvetetten is.

Ez nem egy egyetemleges dolog, de mondjuk ha az utcán összefutok egy nálam fontosabb emberrel, akkor nem fogom tegezni beszélgetés közben, mert a formalitások végett hülyén jöhetek ki a helyzetből.

Az idők változnak, régen nem tegeztek le rádióban, aki 10-15-20 éve hallgat rádiót, az esetleg nincs ehhez hozzászokva. De nem megszokhatatlan.

#26318  Szerző: SzD

Elveszti a komolyságát? Nyilván, ha komoly témákról van szó, akkor nem várom el, és valószínűleg zavarna is a 'lazaság'. De egy könnyed, szórakozás céljából hallgatott műsorban mi veszti el a komolyságát? :)
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 149