RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#132152  Szerző: asimov

Ennek gyomirtózás is lehet az oka. A barack nagyon érzékeny, elég, ha a szél odaviszi valahonnan.
Nálam a meggyfa "viselkedik" így: előbb levelek, majd komplett ágvégek száradtak el minden előjel nélkül pár nap alatt és maguk a meggyszemek is jóval kisebbek a szokásosnál. Kollégám cseresznyefái ugyanígy vannak.
Ezek a tünetek, együtt, (az amúgy őstermelő gazdaboltos szaki szerint) valami gyökérzetet ért sokkra utalnak: víz- és/vagy tápanyaghiány, idegen vegyszer, esetleg gyökeret támadó kártevő.
Nálam a leginkább sanszos a vízhiány, mert még tavaly ősszel tönkrement szivattyúm és csak esetileg tudok öntözni :(
mlaszlo írta:Tudom, a 34-35 fok se volt jó, de azért a 22-23 se éppen évszakhoz illő júniusban. Most olyan érzésem van, mintha júliusból hirtelen szeptemberre ugrottunk volna át.
Ezek a hirtelen váltások úgy néz ki két sárgabarackfát el is intéztek. Még a múlt héten egyszer csak elkezdtek összezsugorodni a levelek, mintha kiszáradna, egyik napról a másikra. :(
 #132151  Szerző: LuciFerko

mlaszlo írta:Tudom, a 34-35 fok se volt jó, de azért a 22-23 se éppen évszakhoz illő júniusban. Most olyan érzésem van, mintha júliusból hirtelen szeptemberre ugrottunk volna át.
Ezek a hirtelen váltások úgy néz ki két sárgabarackfát el is intéztek. Még a múlt héten egyszer csak elkezdtek összezsugorodni a levelek, mintha kiszáradna, egyik napról a másikra. :(
Hát épp tegnap jött legy egy csaj Debrecenből és voltunk a Balcsin. Hát csöppet megfáztunk. :S Bezzeg előző nap gatyarohasztó meleg volt.
 #132128  Szerző: mlaszlo

Tudom, a 34-35 fok se volt jó, de azért a 22-23 se éppen évszakhoz illő júniusban. Most olyan érzésem van, mintha júliusból hirtelen szeptemberre ugrottunk volna át.
 #131118  Szerző: noartist

Kapott egy kisebb frissítést az Időkép app.
 #131110  Szerző: Attis

Pasa írta:Nagyon komoly volt ez a vihar. Az esőtől kb. annyi volt a látótávolság, mintha köd lett volna. Villámlott is rendesen, volt két közeli lecsapó. Komolyat szóltak. :yes:
Nálunk meg narancssárga riasztás volt, aztán egy sima záporral megúsztuk eddig (!). Bár Fonyód, Lelle körül nem semmi lecsapó villámokat láttam.
Más....
Miért használhatatlan jó ideje az időkép radarképe? Pl. most is. :lol:
 #131109  Szerző: asimov

Úgy nő itt is a fű, mint ha madzagon húznák ki a földből! :D
Csapadék szempontból egy pár perces etap (5 óra körül) volt erős, amúgy csak esett vagy szemerkélt az eső.
Az említett etap alatt egymást érték a dörgések, de közelebbi csattanó nem volt.
Nem is hiányzik :)
mlaszlo írta:
adminisztrator írta:tavaly olyan volt az időjárás, mint mondjuk kazahsztánban, száraz kontinentális éghajlaton, forró, száraz nyár és kemény, elhúzódó tél, idén meg mint mondjuk angliában, óceáni éghajlaton, folyamatosan változékony, csapadékos tavasz, enyhe tél.

a tendencia maradhatna, szerintem ez kellemesebb, mint tavaly. nem szeretnék megsülni nyáron.
Egy kicsit kevesebb csapadékkal azért kiegyeznék. Már nem győzöm a fűnyírást :)
 #131106  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:Nagyon komoly volt ez a vihar. Az esőtől kb. annyi volt a látótávolság, mintha köd lett volna. Villámlott is rendesen, volt két közeli lecsapó. Komolyat szóltak. :yes:
Budán nem volt olyan vészes, néhány halk dörgés és messzi villámlás, esett az eső rendesen, de volt már ennél sokkal durvább vihar is.
 #131105  Szerző: mlaszlo

adminisztrator írta:tavaly olyan volt az időjárás, mint mondjuk kazahsztánban, száraz kontinentális éghajlaton, forró, száraz nyár és kemény, elhúzódó tél, idén meg mint mondjuk angliában, óceáni éghajlaton, folyamatosan változékony, csapadékos tavasz, enyhe tél.

a tendencia maradhatna, szerintem ez kellemesebb, mint tavaly. nem szeretnék megsülni nyáron.
Egy kicsit kevesebb csapadékkal azért kiegyeznék. Már nem győzöm a fűnyírást :)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 209