RADIOSITE Fórum

• Torony Rádió - Békés - 94.4 MHz

#175837  Szerző: Gyurii

Miért nem adják oda? Bár ledobná az agyam az ékszíjat, ha azon is Mega szólna.

(Inkább átneveznék már a 88,9 R1-et, és esetleg hálózatba kapcsolnák a 2 frekit....)
 #175422  Szerző: Adani12345

Tegnapelőtt hallottam Békésen egy hírt, hogy érdeklődtek a freki után, a Mega rádió tulajdonosai, de nem eladó, vissza fogják hamarosan adni, viszont elsején még ment az adó szokásos zene meg kb. fél óránként egy szignál. Szólunk ameddig bírunk elvet követve.

Azt lehet tudni mikor jár le az engedély a frekvenciára? Valószínűleg akkor fog végleg elhallgatni.
Valószínűleg azért nem hallgatott el egy pillanatra sem, miután jött a roló a műsoroknak, mert olcsóbb volt üzemeltetni és bírságot fizetni mint akkor visszaadni a frekvenciát.
 #174880  Szerző: Adani12345

Ha pedig nincs semmi bevétel, de kiadás igen, az nem működhet hosszú távon piaci alapon, bár lehet, hogy valakinek így is megéri és fizeti a villanyszámlát meg az egyéb költségeket, nem tudom mennyi lehet, a frekcencia.hu szerint 63W-al adnak, nyilván az adóberendezés is elfogyaszt némi áramot, ez allandó költség, az NMHH is bírságolhatja őket a műsor hiánya miatt, amit olcsóbb befizetni mint műsort csinálni. Mennyi lehet vajon a teljes költsége a rádiónak? Pár helyi hirdetést meg reklámot berakva, nem lehetne kicsit faragni belőle? Mennyi idő lenne egyszer felvenni egy reklámot majd random időközönként lejátszani?
 #174871  Szerző: joe

A jogdíj kérdése le van szabályozva, ezt nem a média szedi, hanem az ARTISJUS. Minden kocsma, konditerem, vendéglátóhely ill. üzlet ahol zene szól (rádió ill. TV van) fizet jogdíjat a "közös kalapba"...szerinted lesz olyan hely, aki fizet a Torony Rádiónak is külön? - nem. Mivel a Torony Rádió kereskedelmi státusszal bír, így piaci alapon kell működnie...ha ez nem megy, be kell zárni a "boltot"...

A "Mazán" rádiók is sokat zenélnek - ők is minimális költségvetés mellett üzemelnek - de úgy néz ki, a média vállalkozásukkal talpon tudnak még maradni. Mivel én többnyire reggelente rádiózok - amíg be nem érek a munkába - ők maradtak, akik kiszolgálnak számomra fontos helyi információkkal...a Vajna féle R1 délelőtti helyi blokkja számomra nem létezik, abban az idősávban nem tudok rádiót hallgatni...
 #174866  Szerző: Adani12345

Igen az lehet, hogy heteken át hallgatva már unalmas lehet, mert a zenetár nyilván véges, és nem frissül.

Toronynál viszont most azt lehetne csinálni a tulajdonosnak ,hogy a körzetben megkeresni minden olyan helyet, ahol állandó háttérzajként rádió ill. zene megy, pl. konditerem, bolt, fodrászat, étterem stb. és megállapodni valami olcsó jogdíjban ,hogy nyomják a rádiót mindig, és időnként pár helyi hirdetést vagy híreket betolni, ezt is lehet távolról csinálni, berakni hangként két zene közé. A költségeket ha sikerül fedezni így már megéri.

Végül is ahogy hallgattam vagy 2 óráig a Mazán-1 is így működik, óránként hírek, és hirdetések, de amúgy csak zene ott is főleg.

A torony a még elérhető, de már nem frissülő honlapja szerint. 19-06-ig korábban is úgy működött csak zene és semmi más.
 #174855  Szerző: Marcii

joe írta: 2018.03.23. 21:07 Negyed évente egyszer erre jársz, így neked felüdülés volt ez az adó a végtelenített zenetárral, az itt élők - szerintem - már unják. Az országos ill. világ politika is épp a 3 perces hírblokk erejéig érdekli a vidéki kisvárosi embert...de a helyi hírek, események - amiről a piacon pletykálnak - vonzották a hallgatókat. Ez igaz Békéscsabára is, a Csaba Rádió kinyírásával a "Mazán" rádiók hallgatókat szereztek. Joe
És elég hülyék is mazánék,hogy nem ragadják meg ezt a lehetőséget.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 24