RADIOSITE Fórum

• Szinva Rádió - Miskolc - 99.5 MHz

#24617  Szerző: hdshouter

Nem szabad veszni hagyni ezt a rádiót, csak végre jól kell összerakni, és: "woálá!"
Van egy egyedi rádiója Miskolcnak...
 #24611  Szerző: mgabor

attól, hogy kereskedelmi alapon eladhatatlan, még nem lesz közösségi.

például a pécsi jazzbarátok közössége csinálhat egy rádiót, amin 0/24 zene szól, de mitől lesz az övék? szerintem attól, hogy megszólalnak a közösség tagjai, bemutatják a zenéket, beszélgetnek az előadókkal, ajánlják a programokat, (jazznél pont hülye példa, vagy annyira nem is biztos, de) mixelnek, stb., beleteszik önmagukat. mert attól, hogy csak a zene szól, vagy a zene közben van útinform, névnap, időjárásjelentés, attól az a rádió még ugyanúgy lehetne Győrben, Szegeden, Nyíregyházán, de így csak Pécsett lehet, csak ők tudnak ilyet.
 #24607  Szerző: Obladioblada

Azért az is igaz lehet, hogy ha az mr2 zene közszolgálat (szerintem az), akkor a park rádió zenei arculata is az. És még (ha normális szabályozás lenne) ráfoghatnánk, hogy kisközösségi is, hiszen egy kis közösséget szolgál ki, mint rétegzene, igényes folk, underground, blues és jazz dalok, stb.

Nem olyan idegesítő bijumbisum tücc-tücc, mellé "jajjdeviccesek" vagyunk, és nyomjuk az útinformot a boon-ről, mert az közszolgálat, mint a... (le sem írom hol).

Mert ez is be lehet vállalni, tudva, hogy kereskedelmileg majdnem eladhatatlan, szemben a kisközökön kereskedelmi rádiót játszó többi miskolci adóval.

Szó-szó, elkellne a műsorvezetés ezek mellé a zenék mellé, de nem mindegy milyen.
 #24600  Szerző: mgabor

Pasa írta:Örök vesszőparipám, hogy létezik a "talkfree" rádiózás is, és sok hallgató igényelné az ilyet. Majdnem talkfree pl. a budapesti Sztár FM, és egész jó a hallgatottsága.
Létezni létezik, az viszont egy nagyon jó kérdés, hogy a közösségi rádiózással összhangba hozható-e, létezhet-e talkfree közösségi rádió. Ez még kiváló tanulmánytéma is lehet, egyszer ha ráérek vagy kell valahová, megírom :D
 #24593  Szerző: Pasa

Örök vesszőparipám, hogy létezik a "talkfree" rádiózás is, és sok hallgató igényelné az ilyet. Majdnem talkfree pl. a budapesti Sztár FM, és egész jó a hallgatottsága.
 #24578  Szerző: mgabor

A fő kérdés, hogy van-e a műsorvezetőnek mondanivalója, vagy csak úgy ül a mikrofonnál, hogy valamit mondani kell mégis... az utóbbi, ha nem profi a műsorvezető, a legritkább esetben sül el jól, ezért tudnak szerintem ilyen téren inkább a tematikus műsorok érvényesülni.
 #24575  Szerző: operator

Akkor most én is leírom a véleményemet: Az én szememben az nem rádió ahol nincs műsorvezetés, igaz hogy van néha mikor irritál egykét műsorvezető mert pl.: sokat beszél vagy, sokszor elrontja a mondani valóját vagy egyszer elmondja ugyanazokat a szavakat 25-ször egy műsorban.
De van mikor mondanak egykét értelmes dolgot is (Útinformáció, hírek stb...) Vagy olyan témákat hoznak fel ami érdekli az embert. Ilyen téren szerintem sem a rádió Avassal sem az Eperrel nincs baj.
 #24570  Szerző: mgabor

Vagy lehet csinálni olyan műsorszerkezettel, hogy olyan lelkes, rádiózásban amatőr emberek csinálnak műsorokat, akik valamilyen témában otthonosan mozognak, és arról élvezetesen tudnak beszélni... szemben azzal a gyakorlattal, amikor lelkes amatőr fiatalnak kiadják, hogy na, csinálj autós műsort, közben meg még jogsija sincs és a netről rakosgat össze hülyeségeket, amit a rövidítések, idegen szavak hibás kiejtésével olvas fel... na, az a rongy dolog :)
 #24568  Szerző: Obladioblada

Akkor leírom. Lehet ezt csinálni lelkes fiatalokkal, belekalkulálva azt, hogy bakiznak, nincs hangjuk, nem tudnak beszélni, pénzt sem kérnek, de így még azok sem fogják hallgatni, akik amúgy hallgatnák. Vagy lehet olyanokkal dolgoztatni, akik már láttak ilyet, de azokat fizetni kell (jobb esetben nem sokat, ám mégis), és ez egy kisköznek állandó hátrány. Tehát vagy meghúzunk egy határt, ott hogy zene és egyéb konzervelem, de hallgatható, vagy műsorvezetés, de hallgathatatlan. Jelenleg szerintem itt tart a park...

Nyilván tervben van, hogy ebből is "RÁDIÓ" lesz egyszer, de ahhoz sok minden kell még, úgy gondolom. Majd tomazo megcáfol.
 #24567  Szerző: Obladioblada

hdshouter írta:Ez már így, ilyen formában régóta megy. Az a baj, hogy a híreken és az egyéb talk műsorelemeken kívül ugye nincs még konkrét műsor. Jelenleg az Erotic Lounge dalai mennek - ahogy Obladi mondta - és most ezek teszik ki ezt a műsort. Én személy szerint nagyon bízom benne, hogy itt is lesz majd konkrét műsor vezetés, műsor, mint ahogy a többinél is. Most már remélem, hogy beindul az a kevéske beszéd a zenék közt. :)
Nem azt mondom, hogy nem lenne jó, ha lenne állandó műsorvezetés, de néha a kevesebb több. Lásd rádió avas, vagy eper (vagy az express szombat esti műsora, de az más), nem megbántva senkit... Sokszor azért tekerek el, mert irritál a műsorvezető. És most szándékosan nem írok le neveket.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 30