RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#49893  Szerző: Zsolt

Valóban érdekesek a Kossuth adói, én úgy veszem észre, hogy a 107,8-hoz képest kivétel nélkül minden adó adójuk késik, a gerincadóké kevesebbet, a kis adók valamivel többet. Viszont akkor nem értem, hogy akkor minek adnak 5 sípszavas pontosidőjelzést óránként, ha csak Budapest és Solt pontos?
 #49891  Szerző: drkotasz

Szentes és Szeged közt miből ered a kb. 1 másodperc eltérés, illetve Szegeden néha a megakadás, amikor pár másodpercig csend van? Digitális mikró?
 #49883  Szerző: Pasa

newman írta:Mikrón, mint ahogy a vidéki stúdiókba is úgy jut el a központi jel.
Így van, és ez a legkorrektebb. Bérelt vonal meg műhold elbújhat (netről meg ne is ejtsünk szót).
 #49881  Szerző: newman

djlacee írta:Milyen módon juttatják el az adást az MR1 adókhoz? Mindenhol más?
Mikrón, mint ahogy a vidéki stúdiókba is úgy jut el a központi jel.
 #49828  Szerző: djlacee

Újabban csak egy bemondó van a Krónikában, miért? Ez is valami megszorítás, vagy csak szabadságolás van?
 #49747  Szerző: LuciFerko

gondolom előtte másik FM adóról ment a relé
 #49745  Szerző: Promenád

LuciFerko írta:elvileg mikrólánc.
Én is azt láttam az antennát tartó oszlopra felszerelve, de már hamarabb ment az adás, mint ahogy felszerelték. Olyan 3-4 napra rá. Semmi változást nem hallottam a hangzásban.
 #49610  Szerző: LuciFerko

elvileg mikrólánc.
 #49604  Szerző: djlacee

Milyen módon juttatják el az adást az MR1 adókhoz? Mindenhol más?
 #49398  Szerző: LuciFerko

Sokol404 írta:
Ghee írta:Beszédhangra optimalizálták a procit. :)

Amúgy meg a legtöbb rádió hangzásánál több a magas mint kellene, de ez is érthető, mert pl. autórádión, ha csökken a térerő vágja a magasfrekit és úgy érthetőbb, ha többet tolnak rá. Továbbá, ha valami zajjal járó tevékenység mellett rádiózunk ott is jobb, ha több magas van és akkor még nem említem a gyenge átvitelű konyharádiókat...

Én inkább a kiegyenlítettebb, kevésbé loudness-es hangzást kedvelem, visszafogottabb magashangokkal.
Igen. A túl sok magas kifejezetten kellemetlen. :shoot:

De 17 kHz fölé úgysem hiszem, hogy mennének. A régi Danubius-os felvételeimnél (majdnem Danu Bus-ost írtam ^^ ) is még csoda, h. akkor -1998-ban- magnóval a 17 kHz-es sávszélt fel bírtam venni. Szerintem efölé meg már a CCIR-URH technika jelenlegi berendezéssel nemigen képes (a szakirodalom szerint elméletileg megoldható).
mehet az 20 khz-ig is, de szétveri a 19 kilós pilotjelet, ezért vágni kell a szabvány szerint 15k-nál.
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 167