RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#49392  Szerző: Sokol404

Ghee írta:Beszédhangra optimalizálták a procit. :)

Amúgy meg a legtöbb rádió hangzásánál több a magas mint kellene, de ez is érthető, mert pl. autórádión, ha csökken a térerő vágja a magasfrekit és úgy érthetőbb, ha többet tolnak rá. Továbbá, ha valami zajjal járó tevékenység mellett rádiózunk ott is jobb, ha több magas van és akkor még nem említem a gyenge átvitelű konyharádiókat...

Én inkább a kiegyenlítettebb, kevésbé loudness-es hangzást kedvelem, visszafogottabb magashangokkal.
Igen. A túl sok magas kifejezetten kellemetlen. :shoot:

De 17 kHz fölé úgysem hiszem, hogy mennének. A régi Danubius-os felvételeimnél (majdnem Danu Bus-ost írtam ^^ ) is még csoda, h. akkor -1998-ban- magnóval a 17 kHz-es sávszélt fel bírtam venni. Szerintem efölé meg már a CCIR-URH technika jelenlegi berendezéssel nemigen képes (a szakirodalom szerint elméletileg megoldható).
 #49391  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:hát... inkább kevés a magas, elvileg Orban 2300 a procijuk.
Én is ezt mondom! :)

Megfigyeltem, ha nagyon leveszem a magas hangszínt -akármilyen felvételnél-, az egész pöszévé válik, mellesleg a szakirodalom is ezzel magyarázza az AM-adások fura, kissé kellemetlen, életidegen fahangját (vannak azért kivételek persze). A temesvári 630 kHz-et már két éve tervezem, h. felveszem Nektek! :yeah: Föl lesz... Na, ő a kivétel.
 #49281  Szerző: Ghee

Beszédhangra optimalizálták a procit. :)

Amúgy meg a legtöbb rádió hangzásánál több a magas mint kellene, de ez is érthető, mert pl. autórádión, ha csökken a térerő vágja a magasfrekit és úgy érthetőbb, ha többet tolnak rá. Továbbá, ha valami zajjal járó tevékenység mellett rádiózunk ott is jobb, ha több magas van és akkor még nem említem a gyenge átvitelű konyharádiókat...

Én inkább a kiegyenlítettebb, kevésbé loudness-es hangzást kedvelem, visszafogottabb magashangokkal.
 #49272  Szerző: LuciFerko

hát... inkább kevés a magas, elvileg Orban 2300 a procijuk.
 #49271  Szerző: Sokol404

+ ha már a minőségnél tartunk:

nem tudom, csak nekem tűnik fel, hogy a Kossuth URH-n mindenütt úgy szól, mintha 112 kbps-os rossz kódolású mp3 lenne? Az a bajom vele, hogy a középhullámhoz hasonlóan itt sem tisztán kivehető az sz, f, z, stb. zöngés hangok. Pedig ez FM! Rátekertem a budapesti frekvenciájukra, de ott is ugyanez a helyzet... :punch:

Telefonminőség. ^^

Meg annyi a betelefonálós helyszíni riport, hogy zsebrádió-hangú az egész (nincs semmi bajom a friss riportokkal ;) ). Amúgy pont emiatt ilyen a Czesky Rozhlas is az LW 270 kHz-en.
 #49254  Szerző: drkotasz

Richmonde írta:Na igen, hisz van rá pénzünk :)
Ja, adnának inkább Hírcentrumot :lol:
 #49239  Szerző: Richmonde

Na igen, hisz van rá pénzünk :)
 #49236  Szerző: Zoey

ravasz írta:http://www.noltv.hu/video/2798.html

Új helyre költözik az MR1-Kossuth
Itt aztán van feladat! A szakma csúcsa! Rábai Balázs meg nagyon profi! Minden elismerésem, MR1!!!
 #49235  Szerző: Gyurii91

Izgalmas egy hely... :D
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 167